Futbol '20 milyon lira bulabilseydim...'

'20 milyon lira bulabilseydim...'

18.09.2013 - 19:04 | Son Güncellenme:

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, "20 milyon lira bulabilseydim, bana destek olunsaydı, Elazığspor'u bugünkü tablosuyla UEFA'ya götürmezsem, Şampiyonlar Ligi'ni zorlamazsam bu işi bırakırdım" dedi.

20 milyon lira bulabilseydim...

Kulübün eski yönetim kurulu üyesi Adnan Kılıç, Mustafa Temizer Parkı'nda bulunan bir lokantada bordo-beyazlı takım için yemek verdi. Yemeğe, kulüp başkanı Selçuk Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Trond Sollied, teknik heyet ve futbolcular katıldı. Yemeğin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürk, ligdeki belli başlı kulüpleri ayırdıklarını ancak Anadolu kulüpleri arasında, kendisinden 50 milyon lira daha fazla para harcayanların olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yeni sezonda pek maddi destek alamadıklarını savunan Öztürk, şunları kaydetti:

"Bakın ben samimi söylüyorum. 20 milyon lira para bulabilseydim, bana destek olunsaydı, Elazığspor'u bugünkü tablosuyla UEFA'ya götürmezsem, Şampiyonlar Ligi'ni zorlamazsam bu işi bırakırdım. Hani diyoruz ya 'iki galibiyet aldı beklenti yükseldi' diye... Beklenti yükselmesin lütfen. Bugünkü şartlarda Elazığspor için, birinci derecede ligde kalması, ikinci derece ilk 10'un içerisinde bitirmesi büyük başarıdır. Bana 20 milyon destek verilseydi ben o zaman UEFA veya Şampiyonlar Ligi'nden birini zorlardım. Bu iş o kadar zor, abartıldığı gibi değil."

"Kulüpler Birliği Yasası'nı destekliyorum"
Selçuk Öztürk, Kulüpler Birliği Yasası'nın çıkmasını desteklediğini belirterek, şöyle konuştu: "Cesur bir yürekle, cesur bir sesle. Bunu herkes isteyemez. Kulüpler Birliği Yasası çıksın o zaman ben herkesi göreceğim. Kulüpler Birliği Yasası'nda 'kardeşim bütçen belli mi? Belli. Kaç lira gelirin var? 10 lira. Ayağını 10 liraya göre uzatacaksın' diyor. En fazla yüzde 20 fazla ve yöneticiler sadece yüzde 20 para verilebilir. Bütçeler ne oldu? Otomatikman yerine oturdu. Benimle diğer kulüpler aynı parayı alıyor muyuz kardeşim? Yayın geliri, havuzdan, galibiyet, beraberlik, paralarımız eşit. Kimsenin kimseden fazla aldığı yok. O zaman Elazığspor da herkesle aynı şartlarda savaşabilecek."