Futbol 20 yaşında iflasa doğru

20 yaşında iflasa doğru

28.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Forbes dergisi süper yıldız Neymar’ın harcamalarının analizini yaptı ve genç oyuncunun parasını bu şekilde harcaması halinde iflas edebileceği tahmininde bulundu

20 yaşında iflasa doğru

Ünlü ekonomi dergisi Forbes, Brezilya futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli yıldızlardan Neymar’ın parasını bu şekilde harcamaya devam etmesi halinde iflas edebileceği analizini yaptı.
Henüz 20 yaşında olan ve geleceğin Pele’si olarak anılmakla kalmayıp Messi’yle kıyaslanan Meymar’ın kazandığı parasının büyük bir çoğunluğunu harcadığı ifade edildi. Yılda kulübü Santos’tan 4 milyon dolar, sponsorluk anlaşmalarından da 4 milyon dolar kazanıp 8 milyon dolar yıllık geliri bulunan Neymar’ın daha bu parayı yeni kazanmaya başlamış olmasına rağmen yaptığı harcamalarla iflası boylayabileceği iddia edildi.

Forbes’da yer alan haberde Neymar’ın harcama alışkanlıkları boksun efsane ismi Mike Tyson’ınkine benzetildi. Tyson 18 yaşında ringe çıkmış ve bırakana kadar 300 ila 400 milyon dolar arasında para kazanmıştı. Kariyerinin zirvesindeyken bir dövüşü 30 milyon dolar değerindeydi. O tarihlerde Tyson, malikaneler, arabalar, kaplanlar aldı. 2002’de ise 23 milyon dolarlık borcu nedeniyle iflasını ilan etti.
Forbes, Neymar’ın endişe verici olarak nitelendirdiği son iki yıldaki harcamalarını şu şekilde sıraladı:

Haberin Devamı

Yat: 8 Milyon$
Yatın yıllık gideri: 120 bin $
Tripleks villa: 750bin $
Sao Paulo’da daire: 150 bin$
Porsche Panamera Turbo: 550 bin $
Çocuğunun annesine aldığı ev: 1 milyon $