Skorer 2012 Londra Olimpiyatları'na muhteşem açılış

2012 Londra Olimpiyatları'na muhteşem açılış

27.07.2012 - 22:53 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul gören Olimpiyat Oyunları'nın 30.'su, Londra Olimpiyat Oyunları bugün TSİ 23.00'teki açılış töreniyle başladı

2012 Londra Olimpiyatlarına muhteşem açılış

Sanat direktörlüğünü 8 dalda Oscar kazanan "Slumdog Milyoner" filminin yönetmeni Danny Boyle'un yaptığı açılış töreninde, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek, kaz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının yer alacağı örnek bir İngiliz köyü kuruldu.
Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlediği açılış töreninde 10 bin gönüllü görev yaptı. 27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan törende, efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Paul McCartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar sahne aldı.
Bu arada İngiltere'nin başkenti Londra'da bu akşam yapılan açılış töreniyle başlayan olimpiyat oyunları öncesi, ülke genelinde üç dakika boyunca çanlar ve ziller çalındı.
Şehrin simgelerinden tarihi saat kulesi "Big Ben" yerel saatle 08.12'de 40 kez çalındı. Olimpiyatların başlamasını duyurmak için sanatçı Martin Creed'in projesi çerçevesinde ayrıca, "Big Ben"in çalınmasının yanı sıra, Birleşik Krallık genelinde çok sayıda kişi çan ve ziller çaldı.