Skorer 25 kişinin sorguları başladı

25 kişinin sorguları başladı

06.07.2011 - 09:40 | Son Güncellenme:

Adliyeye sevk edilen 25 kişinin sorguları başladı. Bu isimler arasında Emenike, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun gibi isimler de var. GELİŞMELERİ İZLİYORUZ

25 kişinin sorguları başladı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın da aralarında bulunduğu 25 kişi adliyeye sevk edildi. 25 kişinin sağlık kontrolleri yapılarak sorgularına başlandı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, sözleşmeleri dondurulan Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ile sportif direktörü Ümit Karan’ın da aralarında bulunduğu 25 kişinin işlemleri tamamlandı.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait bir araçla Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gönderilen şüpheliler, Çırağan Caddesi’ndeki bahçe kapısında indirilerek savcı ve hakimlerin kullandığı girişten adliye binasına alındı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye girişleri sağlanan şüphelilerden Bülent Uygun, basın mensuplarına yönelik olarak "Adımızı çıkardılar, adımızı" diye seslendi.
Bu arada, hastanede tedavisi süren Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım’ın da bugün savcılığa sevk edilebileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Sorguları başladı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 kişinin savcılık sorgusu başladı.
İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Fenerbahçe’de alt yapı koordinatörü Cemil Turan, teknik direktör Bülent Uygun ile sportif direktör Ümit Karan’ın da aralarında bulunduğu 25 kişi Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.
Bu işlemin ardından şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandığı bildirildi.
İfade alma işlemleri sırasında şüpheli sayısının fazla olması nedeniyle soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e, bazı savcıların da yardımcı olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

OTYAKMAZ: "AZ KALDI HERŞEY BELLİ OLACAK. HEPSİNDEN TEMİZLENECEĞİZ"

Futbolcu Sezer Öztürk'ün babası İsmail Öztürk, oğlunu polis otobüsüne binerken yanağından öptü
Sezer Öztürk'ün babası İsmail Öztürk, oğlunu polis otobüsüne binerken yanağından öptü. Şüpheliler soruları yanıtsız bırakırken Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Az kaldı herşey belli olacak. Hepsinden temizleneceğiz" diye konuştu.
Öte yandan emniyet önüne gelen 7 Fenerbahçeli taraftar da, yöneticilerine destek verdi.

ADLİYE ÖNÜNDE TOMA'LI GÜVENLİK

Aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Karabükspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Emmanuel Emenike, Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Bir TOMA aracı ve çok sayıda çevik kuvvet polisi de adliye önünde güvenlik önlemi aldı.

DOSYALAR EL ARABASIYLA TAŞINDI

Şüphelilerin getirilmesinden önce soruşturmada bugüne kadar elde edilen bilgi, belge ve ifadelerin yeraldığı dosyalar adliyeye getirildi.. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdrülüğü ekipleri çok sayıdaki dosyayı el arabasıyla adliyeye taşıdı.

Haberin Devamı

FENER TARAFTARINDAN ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Bu arada adliye önünde de bir grup Fenerbahçe taraftarı toplandı. Taraftarlar, şike operasyonu kapsamında yapılan gözaltıları "Fener'le kimse başa çıkamaz" şeklinde slogan atarak protesto etti. Adliyenin karşısında oturan bazı Fenerbahçe taraftarlarının ise evlerinin camlarına Fenerbahçe forması asması dikkat çekti..

Operasyonun 3'üncü gününden 4'üncü güne geçilirken sabaha karşı 7 kişi tutuklanmış ve 11 kişi serbest bırakılmıştı.

DÜN 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevkedilen 18 kişiden 7’si tutuklandı.
İstanbul Adliyesinde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve bazı savcılar tarafından sorgulanan şüpheliler, Savcılık sorgularının ardından İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi.
Şüphelilerden Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Haberin Devamı

TUTUKLANAN İSİMLER

Eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, Eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Eski Giresunspor yöneticisi Hakan Karaahmet, Giresunspor yöneticisi Coşkun Çalık, eski Türkiye Futbol Federasyonu çalışanı Haldun Şenman ve Avukat Talat Emre Koçak tutuklandı ve bu isimler Metris cezaevine gönderildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAK İSİMLER

Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar, Mersin İdman Yurdu tribün lideri Murat Tanış, Giresunspor taraftar temsilcisi Özden Tütüncü, Levent Eriş'in yardımcısı Serdar Berkin, Altay Genel Müdürü Erman Ertaş, Menajer Mahmut Güneş, Menajer Ümit Aydın, Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı, Abdullah Cila, Tarık Özarslan ve Özden Arslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILAN İSİMLER
Dün akşam saatlerinde savcılık soruşturmasının ardından Mehmet Yıldız, Levent Eriş, Halil Köntek ve Özcan Üstüntaş da serbest bırakılmıştı.