Skorer 28 milyonluk çek!

28 milyonluk çek!

14.09.2010 - 01:24 | Son Güncellenme:

Dünya ikincisi 12 Dev Adam, ayaklarının tozu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyarete gitti. Sıcak bir havada geçen buluşmada Erdoğan, finale çıkma primi olarak 28 milyon lira tutarındaki çeki Turgay Demirel'e verdi

28 milyonluk çek

Pazar günü ABD ile final oynayan ve Dünya Basketbol Şampiyonası'nı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya kazanan A Milli Takımımız, ayaklarının tozu ile dün Ankara'ya gitti, önce TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.
Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısına ara vererek, milli takım oyuncularını Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. 12 Dev Adamın gerçekten çok anlamlı, çok farklı bir mücadele verdiğine dikkat çeken Erdoğan, oyuncuları ve teknik ekibi tebrik etti.
Başbakan Erdoğan, "Herşeyden önce bugün bu mutluluğu değerli basketbolcularımızla yaşıyoruz. Anlamlı bir mücadele verdiler. Türkiye’ye bir ilk yaşattılar. Bu ilk için şahsım ve milletim adına teşekkür ederim. Gurur abidemiz oldunuz" dedi.

Haberin Devamı

‘Hanımlarla paylaşın’
Başbakan Erdoğan, milli takım oyuncularına Sırbistan maçı sonrasında vaat ettiği 1.5 milyon TL’lik primleri 28 milyon TL’lik bir çek şeklinde Turgay Demirel'e takdim ederken, yasa gereği milli takım oyuncularına 500’er Cumhuriyet Altını vereceklerini de belirtti, "Onları da artık evli olanlar hanımlarla paylaşır, değil mi" diye konuştu.

Maddiyat önemli değil, ama destekleri bekleriz
Milli Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, Başbakan Erdoğan’ın eski bir sporcu olarak kendilerini ve hislerini anladığına dikkat çekerken, yoğun temposunda kendilerini ağırlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Türkoğlu altın madalya ile Başbakan’ın karşısına gelmeyi istediklerini ancak ikinciliğin de Türk spor tarihinde şu ana kadar alınan en iyi başarılardan biri olduğunu belirterek "Gururluyuz. Gösterdiğimiz performanstan mutluyuz. Sizin gibi büyüklerin de desteği ile bunu en iyi şekilde sahaya yansıttığımızı düşünüyoruz. Manevi olarak bize göstermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyorum" dedi.
Türkoğlu’nun "Maddiyat bizim için her zaman ikinci planda olmuştur. Ama desteklerin de gelmesini bekliyoruz" sözleri başta Başbakan olmak üzere tüm salonu güldürdü.


DEVLERDEN HEDİYE
Başbakan Erdoğan’a 12 Dev Adam ise basketbol oynayan iki oyuncuyu temsil eden heykel, tüm oyuncuların imzalı fotoğraflarını ve şampiyona için hazırlanan altın, gümüş ve bronz madalyaların birer örneğini takdim etti.

Evler bugün teslim edilecek
12 Dev Adam'a finale çıkmaları durumunda yeni projesi My Worl Europe'dan daire hediye edeceğini duyuran Erdoğan Ağaoğlu Şirketler Grubu sahibi Ali Ağaoğlu’nun da bugün düzenlenecek basın toplantısında, oyunculara dairelerini teslim edeceği açıklandı. Saat 11.00'de Ataşehir'deki Ağaoğlu Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıya, milli takımın teknik heyetle birlikte tam kadro yer alacağı belirtildi. Başbakan Erdoğan da dün öğlen saatlerinde kendisini ziyaret eden 12 Dev Adam'a, verilen sözlerin takipçisi olacağını söylemişti.


Başbakana moral verdiler
A Milli Basketbol Takımı oyuncuları, basına açık görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile özel olarak konuşmak istediler. Sadece oyuncular ile Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu görüşmede, basketbolcuların kendilerine verilen destek için tek tek teşekkür ettikleri öğrenildi.
Oyuncuların, ABD maçı sonrasında taraftarlar tarafından protesto edilen Başbakan Erdoğan'a, bu konuda da üzgün olduklarını ifade ettikleri, çok sıcak geçen görüşmede kendisine moral verdikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Sevinçlerini paylaştılar
12 Dev Adam'ın özel görüşme isteğinin temelinde de, şampiyona süresince idmanlarına gelen ve maçlarda kendilerini yalnız bırakmayan Başbakan Erdoğan ile protesto nedeniyle madalya sonrası sevinçlerini paylaşmamalarının olduğu iddia edildi.



Çılgınca atmosfer
NBA'in resmi sitesi 'nba.com' final maçının çılgınca bir atmosferde oynandığı yorumuna yer verdi. John Schuhmann imzalı yazıda ABD'nin en zor maçını finalde oynadığı, karşılaşmayı hızı, atletikliği ve enerjisiyle kazandığı vurgulandı.
Alman Kicker dergisinin internet sayfası, "Mükemmel oynayan Durant, ABD’yi şampiyonluğa taşıdı" başlığı ile verdiği haberde, ilk kez final oynayan Türkiye için ev sahipliği avantajının da yeterli olmadığı belirtildi.

Yazarlar