Futbol 3 büyüklerde yeni sezon öncesi son durum

3 büyüklerde yeni sezon öncesi son durum

27.06.2018 - 11:52 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi editörlerinden Mustafa Anıklı ve Levent Kalkan, Ezgi Toper ile birlikte spor gündemini değerlendirdi.

3 büyüklerde yeni sezon öncesi son durum

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon için geri sayım başlarken, kulüpler topbaşı yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesinde Milliyet Gazetesi editörlerinden Mustafa Anıklı ve Levent Kalkan Ezgi Toper ile birlikte spor gündemini değerlendirdi.

Levent Kalkan'ın sözleri: "Ali Bey büyük bir değişim beklentisiyle Fenerbahçe'de başkanlık görevine getirildi. Aykut hocayla yollar ayrıldı. Değişim şarttı bana göre. Beklendiği gibi Cocu ile anlaşıldı. Bugün imzayı atacak. Cocu'nun göreve getirilmesinin en önemli sebebi, son 4 yılda kötü futbol. Hollandalı hoca PSV'de başarılı oldu. Hollanda Ligi çok yarışmacı değil. Futbolcu yetiştirmeye yönelik lig. Son 4 yılın 3'ünde PSV'yi şampiyon yaptı. Defansif futbol anlayışını yıkmak için F.Bahçe'nin başına geldi. Marka bir hoca getirilseydi, daha çok para verilirdi. Hollanda'da kendini ispat etti. Burada daha büyük denizlere açılmak istiyor. Yönetim, hocanın 3 yıl görevde kalmasını istiyor. Yönetim, teknik direktör, sportif direktörün görev yıllarının 3 yıl olmasını doğru buluyorum. Bu yıl sancılı geçecek. Şu ana kadar transferde henüz somut atılmış bir adım yok.

Haberin Devamı

"Roman'ın geçen sezon yaptığı hataların haddi hesabı yok"

Volkan Demirel'in yedekte bekleyeceğini düşünüyorum. Kameni'den daha iyi bir kaleci, 1. kaleci olarak transfer edilmeli. Volkan yedek beklemeli. En az 2 stoper takviyesi lazım. Roman'ın devam edeceğini düşünüyorum. Geçen sezon yaptığı hataların haddi hesabı yok. Aykut hoca, Skrtel'i bile kesti, Roman'ı kesmedi. Roman niye Rusya Milli Takımı'na çağrılmadı? Bamba, Lille ile anlaşmış gibi görünüyor. Dirar sağ bek. Sağ açık değil. Aykut hocanın yaptığı ciddi yanlışlarından biri buydu. İyi bir sol bek alman gerekirken, iki tane sağ bek alıyorsunuz. Kadro mühendisliği çok kötü yapıldı. Doğru transfer yaparsınız zaten işin yüzde 50-60'ını hallediyorsunuz. Santrfor için Jorgensen gündemde. Janssen'in kalacağını düşünmüyorum. Maliyeti fazla. Cocu, Jorgensen'i Feyenoord'dan çok yakından tanıyor. Çok kaliteli bir oyuncu, kesinlikle başarılı olabilecek bir oyuncu. Danimarkalılar hem disiplinliler hem profesyoneller. Danimarka'dan transfer yapmak çok mantıklı görünüyor.

Haberin Devamı

"Burak oyun stili olarak Beşiktaş'a çok uygun"

Beşiktaş topbaşı yaptı. Siyah-beyazlı ekip, Temmuz ayının sonunda UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme maçı oynayacak. Sezonu erken açmak zor bir süreç. Burayı hızlı ve başarılı geçmesi lazım. Transferi erken tamamlamalı. Santrfor meselesi önemli. Santrfor tercihleri yanlıştı. Ben Vagner Love'a karşı çıkmıştım. Love ceza sahası içi golcüsü. Beşiktaş kanatlardan hızlı oynayan bir takım. Neredeyse hiçbir şey yapamadı. Geçen iki yıla bakalım. Gomez, Aboubakar ve Demba Ba çok iyi transferlerdi. Beşiktaş'a çok uygun oyunculardı. Negredo da Love gibi ağır bir oyuncu. İyi bir pasör, ama bitiricilik konusunda sıkıntısı var. Aldığı rakam 4 milyon 350 bin euro. Çinlilerin bile bu parayı ödemesi zor. Burak oyun stili olarak Beşiktaş'a çok uygun. Beşiktaş, Burak'ı istiyorsa Trabzonspor'a ciddi bir rakam vermeli. Aboubakar'ın maliyeti çok yüksek. Porto'nun istediği kiralama bedeli çok yüksek. 1 yıllık kiralama maliyeti 6.5 milyon euroyu bulabilir. Geçen sezon Beşiktaş bu oyuncuyu alamayıp büyük hata yaptı. 10 milyon euro satın alma opsiyonu kullanılabilirdi. Negredo ve Love'u toplasan Aboubakar'ın yarısı etmez.

Haberin Devamı

"Biz bunun ağbabalarını da gördük"

Mustafa Anıklı'nın sözleri ise şöyle: "Finansal Fair Play konusunda Fenerbahçe'nin önünde büyük engeller bulunuyor. Ali Koç gelirken mali tablo ile ilgili konuşurken bunu söyledi zaten. Kadro mühendisliği konusunda Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın hataları vardı. Kimse Cocu'dan mucize beklemesin. Biz bunun ağbabalarını da gördük. Hiddink gibi. Rakip takımları, oyuncuları tanımıyor. Cocu rakiplerine göre sezona 1-0 yenik başlıyor. Kemer sıkma politikası başladı. Zannetmeyin 30 tane oyuncu gelecek.

"UEFA, G.Saray konusunda dosyayı kapatmamıştı"

Buradan Galatasaray'a geçelim. UEFA zaten dosyayı kapatmamıştı. G.Saray'ın kampı 1 hafta ertelendi. Dünya Kupası'ndaki oyunculardan dolayı. UEFA'dan çıkacak karara göre; Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyebilirsiniz. Transferleri ona göre yapacaksınız. F.Bahçe UEFA'dan gelebilecek sonucu bekliyor. Sion örneği de var. UEFA, İsviçre Ligi'nden bir takımı Avrupa Ligi'nden çıkardı Celtic'i koydu. Değişik uygulamalar var. En muhtemel senaryo, sözleşme şartlarında değişiklik yapılabilir. En kötü senaryo men olur. Araştırma biriminin ceza verme hakkı yok. Yargılama birimi ceza verir. Dosya yargılama birimine gitti. G.Saray şu anda men cezası ile karşı karşıya. G.Saray'ın sattığı kadar oyuncu alması gerekiyor. Rodrigues'i satsa bir türlü satmasa bir türlü. Satarsa kendi takımını zayıflatacak. Kulüpler sözleşmesi biten oyuncuları takip ediyor. Anadolu kulüpler hiç transfer yapamıyor. Hepsinin transfer tahtası kapalı. Ödemesi gereken borçları var. Muslera'nın Dünya Kupası'nda üstüne koyması, teklifleri artırabilir."