Skorer 45 yıllık büyük onur

45 yıllık büyük onur

06.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

45 yıllık büyük onur

45 yıllık büyük onur

       Büyük jüri, yılın spor olaylarını inceledi, tüm adayları büyük bir titizlik içinde belirledi. Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda, uluslararası arenada şeref kürsülerine çıkan sporcularımız, 45. yıla isimlerini yazdırdı. Bu yıl güreş ve vücut gelişirme branşları, yarışa 3 aday vererek ilk sırada yer aldı. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıları nedeniyle de G.Saray Futbol Takımı da yılın sporcusu adayları arasında yer almaya hak kazandı
       MİLLİYET okuyucuları, geçen yıllarda olduğu gibi büyük jürinin belirlediği adaylara yine oy gönderecekler ve Yılın Sporcusu, Yılın Yabancı Sporcusu, Yılın Türk Antrenörü, Yılın Yabancı Antrenörü, Yılın Takımı, Yılın Spor Adamı, Dünya'da Yılın Sporcusu kürsüleri belirlenecek. Tüm adaylara okuyucularımız 28 Aralık tarihine kadar oy verebilecek. Oylar, toplu halde de MİLLİYET Spor Servisi'ne gönderilebilecek

       MİLLİYET'in Geleneksel Yılın Sporcusu anketi 45. yaşında.
       1954 yılından beri okuyucuların oylarıyla Yılın Sporcuları'nı seçen Milliyet, 1998'de de okurlarının oylarıyla Yılın Sporcusu'nu seçecek.
       Şimdiye kadar olduğu gibi yine büyük jüri toplandı. Yılın spor olayları titizlikle gözden geçirildi ve yılın oskar adayları belirlendi. İşte 45. yılda görücüye çıkan şampiyonlar. İşte 1998'de Milliyet okuyucularından taç bekleyen sporcular.
       Alp Alpagut (Yelken - 470 Avrupa Kupası Birincisi), Aydın Polatçı (Güreş - Avrupa Şampiyonu), Aysel Taş (Atletizm - Avrupa Milletler Kupası Birincisi), Deniz Günay (Okçuluk - Avrupa Şampiyonu ve Rekortmeni, Dünya Üniversiteler Şampiyonu), Erdinç Doğan (Bisiklet - Balkan Şampiyonu, Cumhurbaşkanlığı Turu Birincisi), Ertuğrul Gülcan (Vücut Geliştirme - Dünya Şampiyonu), Galatasaray Futbol Takımı (Avrupa Şampiyonlar Ligi Temsilcimiz), Haldun Alagaş (Karate - Dünya Şampiyonu), Halil Mutlu (Halter - Dünya Şampiyonu), Hakan Yağlı (Karate - Avrupa Şampiyonu), Hamdullah Aykutluğ (Vücut Geliştirme - Dünya Şampiyonu), Hamza Yerlikaya (Güreş - Avrupa Şampiyonu), Mert Tuncer (Tekvando - Avrupa Şampiyonu), Mirsad Türkcan (Basketbol - NBA'deki İlk Temsilcimiz), Natalia Nasaridze (Okçuluk - Avrupa Şampiyonu, Dünya Klasmanı Birincisi), Ramazan Phaliani (Boks - Avrupa Şampiyonu), Sedat Bekdemir (Tekvando, Avrupa Şampiyonu), Selim Tataroğlu (Judo - Avrupa Şampiyonu), Şeref Eroğlu (Güreş - Avrupa Şampiyonu, Dünya İkincisi, Üniversiteler Dünya Şampiyonu), Şule Şahbaz (Halter - Avrupa Şampiyonu, Dünya İkincisi), Tülay Özbek (Vücut Geliştirme - Dünya Şampiyonu), Ülkan Delikan (Binicilik - Balkan Şampiyonu), Yasemin Dalkılıç (Sualtı - Serbest Dalış Dünya Şampiyonu), Yüksel Şanlı (Güreş - Avrupa Şampiyonu).
       45 yıldan beri kesintisiz olarak yılın sporcusunu seçen MİLLİYET okuyucuları geçen yıllarda olduğu gibi büyük jürinin belirlediği öteki adaylara bu yıl da oy gönderecek ve Yılın Sporcusu, Yılın Yabancı Sporcusu, Yılın Türk Antrenörü, Yılın Yabancı Antrenörü, Yılın Takımı, Yılın Spor Adamı, Dünya'da Yılın Sporcusu kürsüleri gelecek oylarla belirlenecek.
       Milliyet jürisinin 45. yılda açıkladığı tüm adaylara okuyucularımız 28 Aralık tarihine kadar oy verebilecek. Okurlarımız dev anketin geleneğine göre kendi adlarına diledikleri kadar kupon doldurabilecek. Oylar toplu olarak Miliyet Gazetesi Spor Servisi'ne gönderilebilecek.

       Abdullah Ercan (Trabzon)
       Burhan Saatçıoğlu (Antalya)
       Elvir Baliç (Fenerbahçe)
       Hakan Şükür (Galatasaray)
       Mehmet Özdilek (Beşiktaş)
       Nuri Çolak (Kocaeli)
       Nuri Kamburoğlu (Antalya)
       Oğuz Çetin (İstanbulspor)
       Okan Buruk (Galatasaray)
       Rüştü Reçber (Fenerbahçe)
       Sead Dost Halilagic (İstanbulspor)
       Selim Özer (Bursaspor)
       Serkan Aykut (Samsunspor)
       Tayfur Havutçu (Beşiktaş)
       Tugay Kerimoğlu (Galatasaray)
       Ümit Karan (Gençlerbirliği)

       Davor Vugrinec (Trabzonspor)
       Elena Chabovta (Eczacıbaşı)
       Geremi Njitap (Gençlerbirliği)
       Gheorge Hagi (Galatasaray)
       Gheorge Popescu (Galatasaray)
       J.Leshiba Moshoeu (Fenerbahçe)
       Michael Anderson (Ülkerspor)
       Stephan Baidoo (Ankaragücü)
       Uche Ochechukwu (Fenerbahçe)
       Yow Preko (Gaziantepspor)

       Basketbol Milli Takımı
       Beşiktaş Futbol Takımı
       Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı
       Binicilik Milli Takımı
       Cumhuriyet Lisesi Bayan Hentbol Takımı
       Galatasaray Bayan Basketbol Takımı
       Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı
       Karate Bayan Kumite Takımı
       Özürlüler Futbol Milli Takımı
       Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı

       Fransa Futbol Milli Takımı
       Marion Jones (Atletizm)
       Michael Jordan (Basketbol)
       Michael Owen (Futbol)
       Mika Hakkinen (Formüla 1)
       Pete Sampras (Tenis)

       Çınar Yazıcı (Halter Milli Takımı)
       Erman Kunter (Basketbol Milli Takımı)
       Ersoy Çırlar (Karate Bayak Kumite Takımı)
       Fatih Terim (Galatasaray Futbol Takımı)
       Mustafa Denizli (Futbol Milli Takımı)
       Salih Bora (Grekeromen Güreş Milli Takımı)
       Zekai Yılmaz (Özürlüler Futbol Milli Takımı)

       Faik Karaev (Bayan Voleybol Milli Takımı)
       Gordon Milne (Trabzonspor)
       Joachim Löw (Fenerbahçe)
       John Benjamin Toshack (Beşikmtaş)
       Joseph Jarabinsky (Antalyaspor)
       Mario Codispodi (Okçuluk Milli Takımı)

       NAMIK Sevik Türk Spor Basını'na yüzlerce eleman yetiştiren, MİLLİYET Spor Servisi'ni ilkelerini koyan, ağabeyi ve büyük ustasıdır. Geçmiş senelerde olduğu gibi Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi klasiğimizin 45. yılında da NAMIK SEVİK Ödülü'nü Namık Sevik'in spor ve sportmenlik anlayışına en uygun davranışları gösteren, bu davranışlarıyla Türk Sporu'na en olumlu etkiyi yapan alacaktır. Ve 7. yılda da kural değişmeyecek, 1998 seçimi de şimdiye kadar olduğu gibi MİLLİYET'in her biri ya doğrudan, ya da dolaylı olarak Namık Sevik tarafından yetiştirilmiş MİLLİYET Spor Servisi tarafından yapılacaktır.

       1954: Murat Güler (Yüzücü), 1955: Lefter Küçükandonyadis (Futbolcu, 1956: Hamit Kaplan (Güreşçi), 1957: Mustafa Dağıstanlı (Güreşçi), 1958: Varol Ürkmez (Futbolcu), 1959: Nazmi Bilge (Futbolcu), 1960: Mithat Bayrak (Güreşçi), 1961: Yücel Cavkaytar (Okçu), 1962: Metin Oktay (Futbolcu), 1963: Muharrem Dalkılıç (Atlet), 1964: Kazım Ayvaz (Güreşçi), 1965: Kemal Öncü (Binici), 1966: Turgay Şeren (Futbolcu), 1967: Ahmet Ayık (Güreşçi), 1968: İsmail Akçay (Atlet), 1969: Necdet Yıldırım (Futbolcu), 1970: Ali Rıza Alan (Güreşçi), 1971: Özden Ezinler (Eskrimci), 1972: Cemal Kamacı (Boksör), 1973: Yasin Özdenak (Futbolcu), 1974: Ersin Aydın (Yüzücü), 1975: Cemal Kamacı (Boksör), 1976: Veli Ballı (Atlet), 1977: Cemil Turan (Futbolcu), 1978: Ekrem Özdamar (Atlet), 1979: Şenol Güneş (Futbolcu), 1980: Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı, 1981: Efe Aydan (Basketbolcu), 1982: Salih Bora (Güreşçi), 1983: Yılmaz Helvacıoğlu (Tekvandocu), 1984: Eyüp Can (Boksör), 1985: Galatasaray Lisesi Basketbol Takımı, 1986: Naim Süleymanoğlu (Halterci), 1987: Süper Sporcu: Naim Süleymanoğlu (Halterci), Yılın Sporcusu: Tennur Yerlisu (Tekvandocu), 1988: Süper Sporcu: Naim Süleymanoğlu (Halterci), Yılın Sporcusu: Tanju Çolak (Futbolcu), 1989: Rıdvan Dilmen (Futbolcu), 1990: Arzu Ceylan (Tekvandocu), 1991: Derya Büyükuncu (Yüzücü), 1992: Mehmet Akif Pirim (Güreşçi), 1993: Naim Süleymanoğlu (Halterci), 1994: Naim Süleymanoğlu (Halterci), 1995: A Milli Futbol Takımı, 1996: Naim Süleymanoğlu (Halterci), 1997: Hamza Yerlikaya (Güreşçi).




Yazarlar