Futbol 5 ülke milli takımı Adnan'ın peşinde

5 ülke milli takımı Adnan'ın peşinde

08.10.2013 - 09:26 | Son Güncellenme:

Türkiye dâhil 5 ülke milli takımı Kosava asıllı Belçika vatandaşı Adnan Januzaj’ın peşinde. Premier Lig’in yedinci haftasında Manchester United, Adnan’ın attığı iki golle Sunderland’ı deplasmanda 2-1 yenerken, 18’lik genç yıldız da Avrupa futbolunun gündemine oturdu.

5 ülke milli takımı Adnanın peşinde

Türkiye dâhil 5 ülkenin milli formasını giyme imkânına sahip olan genç yetenek, önümüzdeki günlerde hem futboluyla hem de tercihleriyle Avrupa futbol kamuoyunu meşgul edeceğe benziyor.

Haberin Devamı

Attığı iki golle Manchester United’ı sırtlayan Adnan’ın bu sezon sonunda İngiliz devi ile sözleşmesi bitiyor. Birçok Avrupa devinin takibinde olan genç yıldız, sezon sonunda Manchester ile sözleşme yenileyip yenilemeyeceği merak konusu. Elindeki yeteneği başkalarına kaptırmak istemeyen Manchester United şimdiden Adanan’ın ücretine zam yapmaya başladı.

Avrupa futbolunda ikinci merak konusu ise Adnan Januzaj’ın hangi milli takımı seçeceği. Henüz hiçbir milli takımın formasını giymeyen 18’lik genç yıldız, Belçika, Kosova, Arnavutluk, İngiltere, Sırbistan ve Türkiye’yi tercih etme hakkına sahip. İngiliz medyası Adnan için Arnavutluk milli takımının bir adım önde olduğunu yazdı. İngiliz futbolun efsane ismi Gary Lineker ise Twitter hesabından attığı mesajda İngiltere milli takımının Adnan için girişimde bulunmaya hazırlandığını duyurdu. Anne tarafından Türkiye’de akrabaları bulunan geç yıldıza Türk milli takımının da talip olduğu iddialar arasında yer alıyor.

ALTIN JENERASYONUN SON HALKASI OLABİLİR

Haberin Devamı

Belçika milli takımı da vatandaşı olan Adnan ile yakın temasta. Belçika futbolunda altın jenerasyon olarak tanımlanan Chelsea’dan Eden Hazard, Manchester United’dan Marouane Fellaini ve Liverpool’dan Simon Mignolet gibi yıldız isimlerin bulunduğu milli takımın son halkası Adnan Januzaj olabilir. Özellikle Premier Lig’de birçok genç yıldıza sahip olan Belçika, 2014 Dünya Kupası kadrosunu Adnan Januzaj ile taçlandırmak istiyor.

Yazarlar