Basketbol 8 Türk takımı Avrupa'da kupa peşinde

8 Türk takımı Avrupa'da kupa peşinde

25.03.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Türk takımları, basketbol ve voleybolda Avrupa kupalarında verdikleri mücadeleyle göz dolduruyor.

8 Türk takımı Avrupada kupa peşinde

Avrupa kupalarında yoluna devam eden 8 Türk takımından 2'si final, 3'ü Dörtlü Final, 2'si yarı final, biri ise çeyrek finalde yer alıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen organizasyonlardan, kadınlarda CEV Kupası ve Challenge Kupası'nda finale yükselen iki Türk ekibi kupanın ucundan tutarken, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'i ise iki Türk takımının mücadelesine sahne olacak.

Kadınlar CEV Kupası'nda yer alan Galatasaray Daikin, finalde Rus ekibi Dinamo Krasnodar ile karşılaşacak. İki takım arasındaki ilk maç 29 Mart Salı günü İstanbul'da, rövanş maçı ise 2 Nisan Cumartesi günü Rusya'da oynanacak.

Kadınlar Challenge Kupası'nda ise İmperial Hastanesi İdmanocağı, Romanya'nın CSM Bükreş takımıyla final mücadelesi verecek. Finalde ilk maç 30 Mart Çarşamba günü Bükreş'te, rövanşı ise 3 Nisan Pazar günü Trabzon'da yapılacak.

Haberin Devamı

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde gelenek değişmedi

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlarının Dörtlü Final geleneği bu sezon da değişmedi.

Ligde Dörtlü Final mücadelesi, üst üste 8. kez Türk takımlarının da katılımıyla oynanırken, 5. kez de iki Türk ekibinin eşleşmesine sahne olacak.

VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig, 9-10 Nisan'da İtalya'nın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final'de, 9 Nisan Cumartesi günü karşı karşıya gelecek. Bu mücadelenin galibi, Dinamo Kazan-Pomi Casalmaggiore eşleşmesinin galibiyle 10 Nisan'da final oynarken, mağlup olan takımlar ise üçüncülük maçına çıkacak.

Dörtlü Final'de daha önce de iki kez Eczacıbaşı VitrA-VakıfBank, birer kez de VakıfBank-Galatasaray, Fenerbahçe-VakıfBank eşleşmeleri gerçekleşmişti. Geçen sezon Eczacıbaşı VitrA'nın şampiyon olduğu ligde, VakıfBank ve Fenerbahçe'nin de birinciliği bulunuyor.

Basketbolda kupalar uzak değil

Basketboldaki Avrupa kupalarında da 4 Türk temsilcisinin kupaya doğru ilerleyişi sürüyor. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselme başarısı gösteren Fenerbahçe, organizasyonun ev sahipliğini alarak, taraftarlarına bir armağan daha vermiş oldu.

Fenerbahçe'nin yanı sıra Rusya'dan Nadezhda ve UMMC Ekaterinburg ile Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag'ın mücadele edeceği 2016 FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali, 15-17 Nisan tarihlerinde Ülker Sports Arena'da oynanacak. 15 Nisan'daki yarı finallerde Fenerbahçe-Nadezhda, USK Prag-UMMC Ekaterinburg karşılaşacak. 17 Nisan'da ise üçüncülük ve final maçları yapılacak.

Haberin Devamı

Arka arkaya 5. kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde son 4'e kalmayı başaran Fenerbahçe, son dört sezonda iki ikincilik, iki de dördüncülük elde etmişti.

Abdullah Gül Üniversitesi'ne 13 sayı fark gerekiyor

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda yarı final mücadelesi veren Abdullah Gül Üniversitesi, sahasındaki ilk maçta Fransa'nın Tango Bourges Basket takımına 68-55 yenildi.

Eşleşmede rövanş maçı bu akşam Fransa'da oynanacak. Abdullah Gül Üniversitesi 13 sayının üzerinde farkla kazanırsa turu geçecek.

Erkeklerde ise 2 Türk temsilcisinden Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası çeyrek finalinde, Alman rakibi Bayern Münih'i eleyerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımıyla eşleşen sarı-kırmızılı takım, ilk maçını 30 Mart Çarşamba günü İstanbul'da oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 6 Nisan Çarşamba günü İspanya'da yapılacak. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise İtalyan ekibi Dolomiti Energia ile Fransa temsilci Strasbourg karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe çeyrek finalde

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunun 10. haftasında çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Fenerbahçe'nin, bitime 3 hafta kala Darüşşafaka Doğuş karşısında aldığı galibiyetle de E Grubu'nu lider bitirmesi kesinleşti.

Fenerbahçe, 12. hafta maçında bu akşam Hırvat ekibi Cedevita'ya konuk oluyor.

Ligde çeyrek final mücadelesi 12-26 Nisan'da oynanacak. Türk ekibi, çeyrek finalde, F Grubu'nu 4. sırada tamamlayan takımla eşleşecek ve ilk maçı kendi sahasında oynayacak.

Yazarlar