Almanya Bundesliga 9 gollü düelloda gülen Schalke!

9 gollü düelloda gülen Schalke!

18.01.2013 - 23:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke 04 gol düellosuna sahne olan maçta Hannover 96'yı 5-4 yenerek ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptı.

9 gollü düelloda gülen Schalke

Bundesliga'da ikinci yarının açılış maçında Schalke 04 ile Hannover 96 karşılaştı.

Maçın ilk dakikalarında baskılı olan taraf ev sahibi Schalke oldu. 3. dakikada Schalke adına Marco Höger'in kafa vuruşunda Hannover defansı golü önlemeyi başardı. 23. dakikada Schalke 04 bu kez Julian Draxler ile etkili geldi ancak oyuncunun kafa vuruşunda top auta çıktı.

Karşılaşmanın 37. dakikasında Hannover adına Jan Schlaudraff kaleyi yokladı ancak Hildebrand pozisyonda başarılıydı. 42. dakikada Ciprian Marica takımı adına girdiği önemli pozisyondan sonuç alamadı.

Maçta etkili bir oyun ortaya koyan Schalke 04 aradığı gole 44. dakikada ulaştı ve ev sahibi takım adına Jefferson Farfan topu filelere göndererek skoru 1-0'a getirdi.

Maçın ilk yarısı Schalke 04'ün 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıda gol yağmuru

İkinci yarının başlamasıyla birlikte maçta adeta bir gol yağmuru başladı. Karşılaşmanın 49. dakikası oynanırken Lewis Holtby'nin pasında topla buluşan Julian Draxler attığı golle skoru 2-0'a taşıdı ve takımını rahatlattı.

Hannover'in yediği bu gole cevabı gecikmedi ve 55. dakikada Sergio Pinto attığı golle skoru 2-1'e getirdi ve takımını umutlandırdı. Bu golden yalnızca 5 dakika sonra, 60. dakikada ise bu kez sahneye çıkan Szabolcs Huszti topu Schalke 04 filelerine göndererek maça 2-2'lik dengeyi getiren isim oldu.

Maçtaki gol düellosu bu dakikadan sonra da sürmeye devam etti. Dakikalar 64'ü gösterirken Lewis Holtby'nin pasını iyi değerlendiren Marco Höger attığı golle skoru 3-2 yaptı ve Schalke'yi maçta yeniden öne geçirdi. Bu golden yalnızca 3 dakika sonra, 67. dakikada bu kez sahne alan isim Ciprian Marica oldu ve Schalke 04 maçta 4-2 öne geçmeyi başardı.

Gol düellosunda cevap verme sırası bu kez Hannover'deydi. Schalke'nin dördüncü golünden yalnızca bir dakika sonra Szabolcs Huszti'nin attığı golle konuk Hannover skoru 4-3'e getirdi ve yeniden umutlandı.

75. dakikada Schalke 04 yine etkili geldi ancak Hannover defansı yerinde bir müdahaleyle Lewis Holtby'nin şutunu engellemeyi başardı. 87. dakikada Mame Biram Diouf'un kafa vuruşunda pozisyon aut ile sonuçlandı.

Dakikalar 88'i gösterirken Schalke takımında Lewis Holtby skoru 5-3'e getiren golü kaydetti ve takımını rahatlattı. Maçın son düdüğüne kadar mücadelesini bırakmayan Hannover'de 90+1. dakikada Mame Biram Diouf'un golü skoru 5-4'e getirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Schalke 04 sahadan 5-4'lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

Haberin Devamı

(Goal)