1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Her şey sizle başladı sizle bitecek

90+3 Ege'de Futbol | Her şey sizle başladı sizle bitecek

22.05.2024 - 10:32 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig Play Off 2. tur ilk maçında Çorum FK ile 1-1 berabere kalan Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘İki futbol mevsimi önce bu lige adımlarını attılar. İlk günden, günümüze bu ligi sallıyorlar. İsmet hoca ile öğrencilerinin sergiledikleri keyifli futbol Süper Lig’i hak ediyor. Haydi Bodrum kenetlen’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Her şey sizle başladı  sizle bitecek

Bülent Buda: Samet, ilk yarının 2. dakikasında çerçeveyi ıskaladı. İkinci yarının 2. dakikasında bu kez hedefi şaşırmadı ve tabelayı değiştirdi. Çorum FK’nın orta alanıyla savunmacılarını şaşkına çeviren birinci sınıf pas akışıyla kusursuz gol dokunuşu. Samet’in, tüm oyun süresince istekli hali, aklı ve tekniğiyle ben bugün golleri istiyorum diyordu sanki.

Haberin Devamı

Çorum’un eşitlik golü ve Sousa’nın talihsizliği.

Daha büyük talihsizlik ise Süleyman’ın sakatlığı.

Çorum’da dolu tribünler, futbol izlemiyorlar, oyun alanını suluyorlardı! Hakem böylesine yoğun sportmenlik dışı tribün saldırılarına karşın, oyunu tamamlama başarısını gösteriyor.

Bodrum FK, oyun alanı ve kulübesi bütünüyle maça hazırdı. Tüm olumsuz girişimlere, saldırılara aldırmadan koşmaya, devam ettiler. Gökdeniz’in üst direği sıyıran müthiş solu ağlarla kucaklaşsa bu iş Çorum’da bitmişti. Oyuna gireni ve çıkanıyla kusursuz bir sistem takımı Bodrum FK. Sousa’dan Kenan’a, Üzeyir’den Burak’a değin. İzleyenin beğenisini hak eden güzel futbol. Sadece işine odaklanmışların takımı. İki futbol mevsimi öncesi bu lige adımlarını attılar. İlk günden günümüze bu ligi sallıyorlar, silkeliyorlar. Başlangıçta izlerken söyleniyordum kendi kendime geldikleri gibi dönmesinler diyerek. Şimdilerde farklı şeyler istiyor, düşlüyorum. Neden olmasın? Güzel Bodrum’un, Halikarnas’ın Çocukları bir ilki neden başarmasın? Neden Süper Lig’e çıkmasınlar! Sergiledikleri futbolun hak ettiği yer orasıdır. Hayat, cesaretiniz oranında genişler ya da daralır. Nokta!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Bodrum FK, Çorum FK deplasmanında 1-1 berabere kalıp, Play Off ilk maçında önemli bir avantaj yakaladı.

- Gökdeniz’in şutu direkten dönmese, rakip 10 kişi kaldıktan sonra rahatlıkla maçı kazanabilirlerdi.

- Takım halinde büyük direnç gösterdiler. En önemlisi her geçen gün artan öz güvenleri bence en üst düzeye çıktı.

- İsmet hoca, rakiplerini iyi analiz ediyor. Takımda da her oyuncu verilen görevleri oyun disiplininden kopmadan uyguluyor. Sisteme uyumlu oyuncu grubunun olması Bodrum adına büyük avantaj.

- Bodrum, Çorum’da doğru oyun planıyla oynadı. Riskleri en aza indirdi. Kaleci Sousa, hatalı gol yemesine rağmen ligin en iyi kalecilerinden. Futbolda böyle şeyler olur. Süleyman yine sakatlanıp 16. dakikada oyundan çıktı. Yerine giren Furkan başarılıydı. Kenan Özer, Gökdeniz ve Burak üst düzey yetenekliler. Atılan goldeki Burak’ın hızlı taçı, Gökdeniz’in harika asisti, Samet’in de usta vuruşuyla çok güzel bir gol attılar. Artık evinde Çorum’u yenerek final oynamaları Bodrum ve Egelilerin en büyük isteği.

Haberin Devamı

Bodrum halkının Cuma günü oynanacak maçta tribünlerde gereken en büyük desteği vereceğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Bodrumspor, Çorum deplasmanında özellikle son vuruşlarda biraz daha şanslı olabilseydi büyük bir avantajla evine dönebilirdi. Çorum’da adını finale yazdırmak isteyen iki takımın kıyasıya mücadelesine tanık olduk. Ancak, ne yazık ki ülkemizde futbolun bir oyun olduğu ve oynanan oyundan keyif alınması gerektiği gerçeğini hala öğrenemedik.

Maç boyunca Çorum tribünlerinden sahaya atılmayan yabancı madde kalmadı. Bu tür davranışlar, futbolun ruhuna ve adaletine büyük zarar veriyor. Sporun, özellikle futbolun, taraftarlar için bir eğlence ve birliktelik kaynağı olması gerektiği gerçeğini unutmamalıyız.

Maçın hakemi Kadir Sağlam, tribünlerden sahaya atılan bu yabancı maddelere karşı gereken tepkiyi vermedi. Bir hakemin görevi, sahada adaleti sağlamak ve oyuncuların güvenliğini korumaktır. Bu tür olaylara karşı duyarsız kalmak, adaletin zedelenmesine ve emeğin yok sayılmasına yol açar.

Haberin Devamı

Sakaryaspor’un Play Off finalindeki rakibi, cuma günü oynanacak rövanş maçıyla belli olacak. Çorum’da yaşanan olayların Bodrum’da tekrarlanmaması en büyük arzumuz. Yetkililerin bu konuda sıkı önlemler almasını, büyük mücadelelerle bu konuma gelen takımların emeklerinin boşa gitmemesi adına TFF’nin adaletli hakemler atamasını bekliyoruz. Futbolun birleştirici ve eğlenceli yönünü korumak adına, adaletin ön planda olduğu bir atmosfer yaratmak hepimizin ortak sorumluluğu. Sezon boyu futboluyla büyük keyif veren Bodrum’u Süper Lig’de görmek isteyenlerdenim. İki sezondur mütavazi kadrosuyla verdikleri mücadele bunu hak ediyor. Haydi Bodrum söz sende!