1.Lig 90+3 Ege'de futbol | Korkma İzmir, Göztepe geliyor

90+3 Ege'de futbol | Korkma İzmir, Göztepe geliyor

17.01.2024 - 10:24 | Son Güncellenme:

İkinci yarının ilk maçında deplasmanda Sakaryaspor’u dize getirerek ikinci sıraya yükselen Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Nicelikli ve nitelikli kramponlar, birikimli teknik birim, oyun alanını asla yalnız bırakmayan tutkulu, coşkulu taraftarlar. Kısaca, Süper Lig ateşinin fitili yakıldı. Yolları açık olsun’’ dedi.

90+3 Egede futbol | Korkma İzmir, Göztepe geliyor

Bülent Buda: Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov maç sonu konuşmasında, ‘‘6 puanlık galibiyet aldık. Farkı açabilirdik, ancak başaramadık. Bu konu oüzerinde çalışmalıyız. Değerli bir takıma karşı değerli bir maç kazandık’’ dedi. Stoilov kısa sürede 1. Lig ortamına adapte oldu. Sakaryaspor’un taraftarsız oynaması iki takımın taraftarı için talihsizlik. Ancak, Sakarya’nın taraftarsız oynaması da bir yandan Göztepe için iyi bir talih oldu, bunu vurgulamalıyız. Sakat oyuncular var ama kadro derinliği de bayağı iyi.

Haberin Devamı

Kubilay Kanatsızkuş ancak gol attığı gün uçmaya başlar. Günün en iyisi Ogün’ün erken golde ki kurnazlığı, topu taşıyışı, nitelikli pası... Traore’nin fantastik dokunuşu ile gol servisi... Tijanic’in açılış golüyle taçlandırışı...

İlk 45 dakikada olası farkı engelleyen kötü final pasları ile yetersiz ya da kalecide eriyen kötü final vuruşları. Kusursuz bir maç oynayan Lis’in Kabongo Kasongo’ya yaptığı ikram yeni yıl armağanı gibiydi.

Ahmet Ildız, kısıtlı süre alıyor. Ama girdiği andan itibaren de golleri sıralıyor. Tabelaya soluk aldırıyor. Oyun alanı, kulübe, sakat oyuncular toplamı futboldan anlayanın ağzını sulandırıyor görkemiyle.

Pele’nin sevdiğim güzel bir sözü var; ‘‘Futbol becerilerinde geniş bir çeşitlilik kendini adamış her futbolcunun nirvanasıdır.’ Sihirli sözcük adanmışlık...

Haberin Devamı

Kimilerine erken gelebilir.

Ağabey paraşütsüz uçuyorsun diyenlerde olabilir. Ancak dayanaklarım sağlam. Nicelikli ve nitelikli kramponlar. Ağır başlı, ölçülü ve birikimli bir teknik birim. Bu işin profesyoneli bir yönetim. Tabiiki oyun alanını, hiçbir koşulda yalnız bırakmayan tutkulu, coşkulu taraftarlar. Bundan iyisine şamda kayısı derler. Adım adım Süper Lig’e koşuyorlar!

Fatih Tanfer: - Göztepe ligin ikinci yarısına güçlü Sakaryaspor karşısında aldığı galibiyetle başladı.

- Pres ve ön alan baskı kalitesini her maç daha da artırıyor. Her futbolcu görevini başarıyla icra etti. Takımda öne çıkan iki ismi es geçmeyelim. Taha ve Ogün harikaydı. Ogün, hızı, enerjisi ve bitmek bilmeyen mücadele gücüyle rakibine baskı yaptı. İlk golde olduğu gibi asistini de yaptı. Onun iyi oyunu karşısında Yonathan Del Valle, maç boyunca çok etkisizdi.

- Defans merkezinde Taha, Tarkan ve Nielsen’in fizik gücü ve atletik yapıları üst düzeydi. Kaptan İsmail’i de onlara ekleyebiliriz. Lis, çok kaliteli bir kaleci. Yediği talihsiz golü bir iş kazası olarak nitelendiriyorum.

- Göztepe, rakibini, orta alanda karşıladı. Kaptığı toplara hızlı bir biçimde hücuma çıktı. Traore, inanılmaz etkiliydi. Bence oyundan çıkmamalıydı.

Haberin Devamı

- Göztepe, oyunun kontrolünü ele geçirmesine rağmen hücumda üretkenlik sorunu yaşadı. Tijanic ve Ahmet Ildız doğru ve hızlı pas trafiğini iyi uyguladılar. Ahmet Ildız’ın golü harikaydı.

- Göztepe’de teknik adam Stoilov’ın her geçen gün takım üstündeki pozitif etkisi artıyor. Doğru oyun felsefesi ve kazanmak adına futbolun gerekliliklerini yaptılar. Kocaelispor’un puan kaybetmesiyle puan cetvelinde ikinci sıraya yerleştiler. Bu hafta evinde Ümraniyespor karşısında alacağı 3 puanla çıkışını sürdürecektir. Kocaelispor, Eyüpspor maçının sonucu Göztepe adına büyük bir avantaj olacaktır.

Mehmet Demirtaş: Ligin ilk yarısının son maçında farklı Bodrum yenilgisiyle hepimizi hüsrana uğratmışlardı. Ancak bilgi, birikim ve de tecrübesine inandığımız Stoilov’un devre arasında takımına yapacağı dokunuşları görmek için merakla Sakaryaspor maçını bekledik.

Şunu vurgulamalıyım ki Sakarya karşısında izlediğimiz Göztepe, Süper Lig ateşini yaktı. Oynadığı keyif veren futbolunun ardından gelen başarılarla beraber cefakar taraftar üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.

Haberin Devamı

Göztepe, Sakarya deplasmanına sakat oyuncularından yoksun çıktı. Stoilov, hücumda Traore, Tijanic ve Kubilay Kanatsızkuş ile gol bulmayı planladı.

Kanatsızkuş’la uçmayı arzulayan Göztepe’ye maalesef Kubilay katkı veremiyor. Göztepe, Sakarya karşısında iyi mücadele etti. 2-1’lik galibiyete rağmen ne yazık ki gol üretkenliği konusunda verimli değildi. Yönetimin bu bölgeye takviyesi elzem. Fazla söze gerek yok. Galibiyet ve 3 puan güzel.

Lis’in anlık hatasıyla kalesinde gördüğü gol ise futbol tarihine geçti. Neyse uzatmayalım. İbre Göztepe’den yana. Seri galibiyetlerle puan kaybına izin vermeden şanlı yürüyüşünü sürdürecektir, sürdürmelidir.

Yardım çığlıklarını duyuyor musunuz?

Bülent Buda: Oynama iştahı, kazanma istekleri çok güçlü. Her şeye rağmen! Maç bitiminde Özgür Özkaya acı bir konuşma yaptı yayıncı kuruluşa. Kimleri kapsıyor, ilgilendiriyorsa bakacaklar artık. Altyapıdan gelenlerde çarpıcı gelişmeler gözleniyor.

Söz gelimi Mehmet Gündüz, Eren Erdoğan büyüyorlar giderek. Ozan zaten büyümüştü. Beni düşündüren, kaptan İbrahim ile Zeki...

Haberin Devamı

Tolga, Ceyhun ve Özgür nereye kadar sürdürürler bu zorlu, yıkıcı yarışı? Altay, sevenlerinin gözlerini yaşartacak olumsuz koşullar içinde yarışıyor futbolcular. Neyse fazla ağıt yakmayalım. Haftaya Tuzla ile oynuyorlar İstanbul’da. Orada kazanılacak 3 puan kazandıkları 3’te 3’ü daha değerli kılacak. Çok zor ama başka çıkış yolu yok. Bir özlü söz var çok severim, ‘‘Korkarak yaşarsan hayatı sadece seyredersin.’’ Yakın gemileri çocuklar. Koşun, koşun yarışın... Her şey sizinle başlar ve de sizinle biter...

Fatih Tanfer: - Altaylı tüm futbolcuları gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Tüm sorunlara rağmen yarışmayı sürdürüyorlar. n Kaleci Ozan, her geçen gün daha iyi oluyor. Defans merkezinde İbrahim ve Safa iyiydi. Salih ve Özgür dengeli oynadı. Özellikle Salih hücum aksiyonlarında etkiliydi. Özgür ise defansif anlamda tecrübesini sahaya yansıttı.

- Orta alanda Tolga, Ceyhun ve Zeki için yaşlı ifadesini kullanmak büyük haksızlık olur. Maç içinde çok enerjiktiler. Yaptıkları pas bağlantıları harikaydı.

- Hücumda Eren, hızı ve attığı gol de olduğu gibi başarılıydı. Deniz görevini iyi yaptı. Altay’ın oyun anlamında geliştiğini söylemeliyim. Özellikle Yusuf hoca ile çıkışa geçtikleri bir gerçek. Takım halinde de oyun disiplininden taviz vermiyorlar. İnandılar, direndiler ve 3 puanın sahibi oldular.

Mehmet Demirtaş: Rakip, sezon başında yaklaşık 200 millyon liralık sponsorluk anlaşmaları yapan ve kurumlar tarafından desteklenen Astor Enerji Şanlıurfa... Buna karşın 3 dönem transfer yasağı bulunan Altay sahaya çıktı ve rakibini dize getirmesini bildi. Tıpkı Alsancak Stadı’nda asılı olan pankartta yazan, ‘‘Para şartları değiştirir, duyguları asla’’ satırlarına bir cevap niteliğinde... Altay’ın genç, deneyimli karışımı oyuncu grubu da tüm olumsuzluklara rağmen aslanlar gibi cesurca mücadelelerini, direnişlerini sürdürüyor.

Özellikle Yusuf Şimşek’le yakalanan sinerji takdiri sonuna kadar hak ediyor. Yusuf hoca Altay’a nefes oldu adeta. Sezon başından itibaren tüm yazılarımızda ‘‘Altay’a sahip çıkın’’ diye adeta yırtınıyoruz ama nafile. Geldiğimiz noktada yönetim ve aidiyet duygusunu sonuna kadar yaşayan oyuncularda kulüpte yaşanan mali sorunlara dikkat çekmek için ortak bildiri yayınlayıp destek çağrısında bulundu. Umudumuz bu kez yapılan çağrıya kulakların tıkanılmaması yönünde. Küslükler, kırgınlıklar bir tarafa bırakılmalı. Bir kaç sezon önce Süper Lig’de mücadele ederken özel jetlerle yolculuk yapanlar, stada adı verilenler en başta olmak üzere elini taşın altına koymalı. Kenetlenme için ilk kıvılcımı onlar çakmalı. Unutulmasın ki, tarih affetmez, Altay hiç affetmez!...

 

Yazarlar