1.Lig 90+3 Ege'de Futbol: Mücadelenin gücü

90+3 Ege'de Futbol: Mücadelenin gücü

15.02.2024 - 10:02 | Son Güncellenme:

Play Off hattını yakından ilgilendiren zorlu karşılaşmadan golsüz eşitlikle ayrılan Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Süper Lig hedefine emin adımlarla devam ediyorlar. Alınan 1 puan, kayıp ise 2 puan. Daha dikkatli olmalılar’’ dedi.

90+3 Egede Futbol: Mücadelenin gücü

Bülent Buda: Hemen unutmadan Bahri Can’ı ıskalamayalım. Nitelikli maçlar oynuyor. 3 direk önünde iyi işler çıkarıyor. Gökdeniz çok istekli bir giriş yaptı oyuna. Gol atma iradesi çok güçlüydü. Kolay yutulacak bir lokma değildi konuk Sakaryaspor savunması. Vermediler o fırsatı Gökdeniz’e. Oysa 16. dakikada Furkan, iyi indirdi ceza alanına topu. Gökdeniz buluştuğu fırsatı iyi değerlendirebilse hem tabelaya hem de gol suskunluğuna ivme katacaktı.

Haberin Devamı

Gökdeniz’in yanı sıra Burak da çok hızlı girdi oyuna. Ama ne var ki, rakip savunmayı zorlayıcı eylemlerinden gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda roller değişti. Daha proaktif, uçlarda iyi basan, fırsat kollayan ve de net gol fırsatları üreten konuk Sakaryaspor’un bu baskıcı kimliğine karşın daha çok savunmacı konumunda kalan Bodrumspor vardı. Hele 68. dakikadaki Dimitrov’un net gol fırsatını Bahri Can önledi. 79. dakikada Sakaryaspor 1 kişi eksilince ataklarda, gol arayışlarında açık ara öne geçmelerine karşın fırsat üretmede eksik kaldılar. Bana göre tabeladaki eşitlik adil bir sonuç gibi geliyor. Sanırım izleyenlere de öyle.

Fatih Tanfer: Her iki takımında aşırı kontrollü oyun anlayışı sonucunda ilk yarı hemen hemen pozisyonsuz geçti. Bodrumspor kalecisi Bahri Can’ın alınan puanda yaptığı kurtarışların katkısı büyük. Sakaryaspor çok adamla kapandı. Bodrumspor rakibin bu oyun anlayışına karşı alternatif üretemedi. Evinde aldığı beraberlikle 39 puanda kaldı. 9 takımın ikisi Süper Lig’e direkt çıkacak. En az 7 takım Play Off için büyük mücadele verecek. Evindeki anlamsız puan kayıpları artık son bulmalı.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Konfüçyüs der ki; “Sevdiğin işi yapıyorsan, ömrün boyunca çalışmamışsın demektir” Böylesine severek çalışan insanların motivasyonu güçlü olur. Çalıştıkça güçlenirler, güçlendikçe çalışırlar. Ama yorulmazlar.

Çok çalışıp da yorulmayan kimler derseniz, elbette, Bodrumspor yönetimi, teknik heyet ve futbolculardır. Başarı ekip işidir. Birbirlerini dengelerler, sorumluluğa ortaktırlar.

Bu açıdan bakıldığında, harika bir ortam yaratıldı. Herkes görevini biliyor ve yapıyor. Bugün Play Off yarışı içinde yarışmayı sürdürüyorlar. Ligin boyu kısalıyor ve ligin hem altında hem de üstünde kıyasıya mücadele sürüyor. Sakaryaspor’dan alınan 1 puan altın değerinde ancak kayıp 2 puanda önemli.

Bodrumspor hedefe ulaşmak istiyorsa artık puan kayıplarına son vermek zorunda.

Gücü olan kazandı

Bülent Buda: Rüzgar arkadan bayağı etkili itiyor. Başlama düdüğüyle ataklarda başlıyor Manisa yönünden. Oğuz, duran topu yükseltiyor. Sinan uzun boyunun avantajıyla vuruyor kafayı top kalecide kalıyor. Ve hemen ardından Kerim Frei hızlı akıyor, kaleciden dönen top Djokanovic’ten birinci sınıf sert vuruş ve gol. Ya ötesi? Boşa kürek gidiş ve gelişler. Oysa farkın açılması için tüm koşullar elverişli. Rakip Giresun ligdeki son direnişlerini sergiliyor. Tek kale 45 dakika tek gol! İlginç mi becereksizlik mi? İkinci yarı rüzgarı arkasına alan konuk Giresun gelir diye bekliyorsunuz gelmiyor, gelemiyor... Nedeni aradaki güç ve kalite farkı çok büyük. Ne zaman ikinci gol gelir, bu fark açılır ile can sıkıntılı bir süreç. Neyse ki John Mary siftahını yapıyor. Tüm samimiyetimle vurguluyorum Giresun kolay lokmaydı.

Haberin Devamı

Sıradakiler öyle değil...

Fatih Tanfer: Manisa 19 Mayıs Stadı’nda harika bir zemin. Ancak tribünler boş. Şampiyonluk iddiasıyla başlayan istediği sonuçları alamayıp lig sonuncusu Giresunspor’u yenerek puanını 26’ya çıkaran Manisa FK’nın aldığı sonuçlar elbette bu ilgisizliğin nedeni. Manisa FK’nın kadro yapısı ve özellikle hücumda çok yetenekli oyuncuları var. Maalesef istenilen noktaya gelemedi Giresun karşısında. Djokanovic’in şahane golüyle 1-0 öne geçti. Sonuç çok daha farklı olabilirdi. Ancak Giresun kalecisi inanılmaz kurtarışlar yaptı. Bu maçta Manisa adına olumlu tek şey mücadelesi üst düzeydeydi. Bulundukları yeri hiç hak etmediklerini düşünüyorlar. Bence de haklılar.

Haberin Devamı

Futbolda güzel bir sözü tekrar edeyim, bu lig maratonunda köprünün altından daha çok sular geçer. Daha nitelikli bir oyun ya da oyunlar ön koşul. Daha her şey bitmedi. İki takım belli gibi. Düşme grubuna üçüncü aday aranıyor...

Mehmet Demirtaş: Rakibin transfer tahtası kapalı. Elindeki güçlü oyuncularıda kaybetmiş ve gençlerle mücadele ediyor. Küme düşmenin ise en büyük adaylarından Giresunspor.

Manisa FK, haliyle zayıf rakibinin karşısında evinde maça baskılı ve tek kale başladı. 9. dakikada Erkan'ın ortası defanstan döndü. Djokanovic yerden ayağının içi ile golünü attı.

İkinci yarıya da Manisa FK baskılı başladı. 62. dakikada önce Oğuz sonra Djokanovic’in yerden pasında Mary golü attı maç 2-0 oldu.

Haberin Devamı

Son 20 dakikada ise Manisa FK top çevirerek 2-0'ın üstüne yattı ve maç böyle sona erdi.

Kısaca kaliteli ve güçlü olanın kazandığı bir maçı daha geride bıraktık. Lakin sezon başı şampiyonluk hayalleriyle başlanan futbol mevsiminde Manisa FK’nın geldiği nokta çok da iç açıcı değil. Ligin boyu kısalıyor ve geriye kalan haftalarda çok daha güçlü rakiplerle karşılacaklar. Gerekli tedbirlerin alınacağını düşünüyorum yoksa Süper Lig hesabı yaparken bir anda kendinizi ateş hattında bulabilirsiniz. Aman dikkat.

Yazarlar