1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Öz eleştiri vakti!

90+3 Ege'de Futbol | Öz eleştiri vakti!

16.05.2024 - 11:03 | Son Güncellenme:

Şampiyonluk parolasıyla başladığı sezona, bitime 2 hafta kala lige tutunabilen Manisa FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘İnişli, çıkışlı ve sorunlu bir futbol mevsimi. Ligin bitimine değin farklı teknik adamlarla yaşanan savrulmalar. Nihayetinde Manisa FK, Levent Devrim’le kendine geldi ve kurtuldu. Artık işleri daha zor’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Öz eleştiri vakti

Bülent Buda: Gel gitli, sorunlu bir futbol mevsimi. Ligin bitimine değin farklı teknik adamlarla yaşanan savrulmalar.

Haberin Devamı

Seçenekli oyuncu varlığının doğru, akılcı kullanılamaması. İstikrarsız, devamlılığı olmayan bir oyun alanı.

Ve de az sayıdaki izleyici tribünleri. Futbol kenti Manisa’ya yakışmayan görüntüler ve skorlar.

‘‘Disipline elveda dediğin gün başarıyla da vedalaş’’ der ünlü futbol filozof Sir Alex Ferguson...

Teknik birim, futbolculardan önce gelir. Çok şeydir. Uygulamaları, sonuçları derinden etkiler. Akılcılık ile devamlılık oyuncuların aidiyet duygusu, yaptıkları işe duydukları saygı, burası olmazsa başka takım olur beklentisiyle forma sevgisinden yoksun oyuncularla başarıya ulaşmak hayalcilik olur.

Nihayet zorunlu olarak sevgili Levent Devrim akıllarına geldi. Ve sonunda doğru adım attılar.

Hem dürüst hem birikimli hem de oyun alanında güzel işlere imza atmış değerli eski bir futbolcu. Manisa FK, Levent Devrim’le kendine geldi ve kurtuldu. ‘‘Farkında olmak kuvetli olmaktan daha önemlidir’’ Phil Jackson. Son iki sezon kayıp olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı. Umudumuz önümüzdeki sezona kaldı.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Sezon başında kurduğu güçlü kadroyla Süper Lig yarışının içerisinde olur diye düşündüğümüz Manisa FK için bir kere daha aynı şeyi yazıyorum.

Maalesef hayal kırıklığı takımı. Ligi 40 puanla bitirdi. Küme düşen Tuzlaspor’un ise 38 puanı var. Yani aradaki fark sadece 2 puan.

n İnanılacak gibi değil. Elbette gelinen bu noktanın sebepleri, hayal kırıklığı yaratan sorunları yönetim kurulu değerlendirecektir. Bu yıl herkes ekonomik sorunlar yaşarken Manisa FK’nın böyle bir sorunu yoktu. Ancak yeni sezon takım kadrosunda finansal problemler açısından nasıl olacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Mehmet Demirtaş: Trendyol 1. Lig’in son haftasında Manisa FK, deplasmanda ASTOR Enerji Şanlıurfaspor’a mağlup oldu ve perdeyi kapattı. 34 haftada elde edilen 9 galibiyet, 12 mağlubiyet, 13 beraberlik ve 40 puanla ligde kalmayı başardılar.

Yeşil sahalara ter, emek ekildi, Manisa FK adlı takım üretildi. Koca koca tesisler, Manisa FK’ya 500 liraya devredildi!

Belediyenin desteğini arkasına alan Manisa FK, sezonda 45 oyuncu transferi yaptı. Ancak kulüp oyuncu ve teknik direktör değirmenine döndü. Onlarca oyuncu enflasyonu ile transfer listelerini alt üst ettiler.

Haberin Devamı

Lige şampiyonluk parolası ve “Biz Manisa’yız’’ sloganıyla çıktılar. “Biz Manisayız” mottosunun karşılığını tribünlerde alamadılar.

Maalesef Manisa FK, şehrin takımı olamadı. Yine de bitmeyen bir arzu, istek. Sönmeyen şampiyonluk ateşi var, Manisa FK içinde.

Her sezon verilen şampiyonluk sözleri maalesef yerini bulamadı.

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Manisa FK aynı filmi geçtiğimiz sezonda yaşadı.

Bana sorarsanız Manisa FK’nın işi artık çok zor.

Manisa FK’nın kentte bir karşılığı da yok.

Olmamasını da normal karşılıyorum. Geçmiş dönem belediye başkanı Cengiz Ergün’e kızan çok. Haksız da sayılmazlar!

Geçmişi şan, şeref, başarı dolu olan bir dönem başkanlığını da yaptığı Manisaspor’u yok sayıp, yerine şirket takımı kurdu...

Yeni seçilen belediye başkanının da Manisa FK’nın geleceğiyle alakalı destekleyici bir görüşü yok. Uzun lafın kısası Manisa FK’yı pek de iç açıcı günlerin beklediği söylenemez. Umudumuz şehirle barışmaları ve istedikleri desteği almaları yönünde. Alırlar mı? Bence zor! Ama bekleyip, hep birlikte gör