1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Süper Lig yolcusu kalmasın!

90+3 Ege'de Futbol | Süper Lig yolcusu kalmasın!

20.03.2024 - 09:51 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de en yakın rakibi Sakaryaspor'a 9 puanlık fark atan ve 10 maçlık yenilmezlik serisine imza atan Göztepe’yi de değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Sarı kırmızılılar, çok önemli iki puan bıraktı ancak rakipleriyle puan farkını korudu. Son düdüğe kadar rehavete kapılmamalılar.’’

90+3 Egede Futbol | Süper Lig yolcusu kalmasın

Bülent Buda: Sayın Stoilov, elbette sizin kadar futbolcularınızı tanıyamam ama oyuncu değişiklikleriyle yaptığınız seçimler kafa karıştırıyor ve de düşündürüyor.

Haberin Devamı

Yazı yaşamım boyunca yorumlarımda oyuncu ismi vermekten kaçındım. Ama sizin ki bu kez fazla abartılı ve de yanlış seçimlerle yoğunlaşmış değilmiydi?

Lütfen söyleyiniz bizde aydınlanalım. Kubilay Kanatsızkuş hangi maçta oyuna katıldıktan sonra skor tabelasına katkı verdi!

Bu hafta yapılan oyuncu seçimleri, hamleler ya tutarsa gibilerden fal açmak gibiydi. Takım o denli ritmini ve de akışkanlığını yitirdi ki sanki rakip hiç atak yapmasını bilmez, pozisyon üretemez gibilerden hafifsenirken Lis hariç cümle alem güya gol atmak için basar gibi görünürken oluşan boşluklardan Keçiören ileri uçları becerili olsa ya da Lis üç direk önünde büyümese neler olurdu acaba hayatta?

Şampiyon sporcu Simone Biles, ‘‘Altın madalyalar gülümseyerek kazanılmıyor’’ demiş.

Haberin Devamı

Başarı için hedefe lazer gibi odaklanmış bir beyin gerekiyor. Bağışlayın sevgili Stoilov. Biz İzmirliyiz. Canımız yanınca biraz ileri gideriz. Diyeceğim o ki, fabrika ayarlarını bozmazsak her şey çok daha iyi olacak gibi görünüyor.

Fatih Tanfer: - Göztepe Keçiörengücü’yle berabere kalarak puan sıralamasında 3. sıraya yükselen Sakaryaspor’la puan farkını 9’a çıkardı.

- Maçın ilk yarısında fizik kapasitesi yüksek düzeyde olan, çalışkan ve sisteme uyan oyuncuların çokluğu Göztepe’nin oyununu olumlu etkiledi. Ancak bu yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremediler.

- Kalesinde Lis, bence maçın adamıydı. Yaptığı kurtarışlarla 1 puanın alınmasında büyük rol oynadı. Elbette Heliton yine üzerine düşeni yaptı ve çok başarılıydı. Kendisine Taha ve Ümit’te eşlik etti.

- Ahmet Ildız’ın orta sahada yokluğuyla yerine oynayan Turgay’ın etkisiz oyunu, Yalçın’daki form düşüklüğü takımı olumsuz etkilediği ise bir gerçek. Orta sahada tek direnen genç Dennis’di. Romula ve İsmail’in şutlarının direkten dönmesi büyük şansızlıktı.

- İkinci yarıda Göztepe ilk yarının aksine alan ve adam paylaşımındaki yapılan hatalar, ikinci topların rakibe kaptırılması nedeniyle etkinliği azaldı.

- Milli ara sonrası 3 Nisan’da Kocaeli deplasmanı var. 9 puan avantaj çok önemlidir. Final haftalarında takımda stres ve kaygının artması normaldir. Ancak Göztepe buraya hızlı, istekli ve yüksek mücadele gücünün yanında disiplinli oyunuyla geldi. İnanıyorum ki Stanimir Stoilov bu arayı iyi değerlendirecektir.

Haberin Devamı

Göztepe’nin müthiş taraftarının desteğine bu süreçte daha çok ihtiyacı olduğu bir gerçek

Mehmet Demirtaş: Son 10 maçından 7 galibiyet ve 3 beraberlik çıkaran Göztepe Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı. Ankara Keçiörengücü karşısında tıka basa dolu tribünler önünde özellikle maçın ilk yarısında gösterdikleri mücadele alkışı hak ediyor.

Final dokunuşlarındaki beceri eksikliğine bir de direklerin meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına engel olması Göztepe adına büyük talihsizlikti.

Baktığımız zaman kaybedilmiş hiçbir şey yok. Aksine kazanılmış bir puan var.

Ligin bitimine sadece 7 haftalık final niteliğinde maçlar kaldı. Bugün Göztepe Süper Lig’e bu kadar yaklaşmışsa bunda elbette Stoilov’un büyük katkısı var.

Ancak bu maç özelinde kendisininde çıkaracağı dersler olduğu bir gerçek. Oyuna giren oyuncuların, çıkan oyuncuları arattığı ortada. Şimdi hem milli hem de seçim dolayısıyla önlerinde 15 günlük bir ara var.

Haberin Devamı

Elbette kendileri gibi en yakın rakiplerininde soluklanacağı, kalan maçları ve rakiplerini inceleyip, oyun akıllarını ezberleyeceği uzunca bir süre.

Stoilov ve oyuncularının rehavete kapılmadan ve kalan her maçı final niteliğinde oynamaları kendileri adına büyük önem arz ediyor.

Uzun soluklu maratonun sonunda Göztepe’nin ipi göğüsleyeceğinden şüphem yok. Muhteşem taraftarıyla Süper denen lige çok yakışacaklar. Haydi Göz Göz, şimdi daha fazla kenetlenme zamanı.

Koca bir şehrin umudu sensin.

Yazarlar