Milli Takım A Milli Futbol Takımı, 6'ncı kez Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Futbol Takımı, 6'ncı kez Avrupa Şampiyonası'nda

15.10.2023 - 23:48 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, 2024'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Bizim Çocuklar böylece, tarihinde 6'ncı kez bu organizasyonda yer alacak.

A Milli Futbol Takımı, 6ncı kez Avrupa Şampiyonasında

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu 7. maçında A Milli Futbol Takımı, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşılaştığı Letonya'yı 4-0'lık skorla mağlup ederek puanını 16'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Milliler bu sonuçlar gruptan çıkmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gitme hakkını kazanan A Milli Futbol Takımı, tarihinde 6. kez bu organizasyona katılacak. İlk kez 1996 yılındaki turnuvaya katılan milliler o tarihten sonra 2000, 2008, 2016 ve 2020 yıllarındaki organizasyonlara katıldı.

İlk olarak 1996 yılında İngiltere'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda mücadeleden milliler, Portekiz, Hırvatistan ve Danimarka ile birlikte yer aldığı D Grubu'nu puan alamadan tamamladı. Ay-yıldızlılar, 2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortak düzenlenen turnuvada ise B Grubu'nda ev sahibi Belçika, İtalya ve İsveç ile mücadele etti. Milliler, grubu 4 puanla ikinci sırada tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Bu turda Portekiz ile karşılaşan A Milli Takım sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı ve elendi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı, şu ana kadar en büyük başarısını 2008 yılında Avusturya-İsviçre ortaklığında düzenlenen şampiyonada elde etti. Milliler, ev sahibi İsviçre, Portekiz ve Çekya ile birlikte yer aldığı A Grubu'nu 6 puanla ikinci sırada tamamladı ve gruptan çıktı. Ay-yıldızlılar, çeyrek finalde Hırvatistan'ı penaltılarla geçerek yarı finale yükseldi. Milliler yarı finalde ise Almanya'ya 3-2 kaybetti ve turnuvaya veda etti.

Fransa'da organize edilen 2016 Avrupa Şampiyonası'nda A Milliler, D Grubu'nda Hırvatistan, İspanya ve Çekya ile karşılaştı ve 3 puanla grubu 3. sırada tamamladı. 2020 yılında koronavirüs salgınından dolayı Avrupa Şampiyonası, 2021 yılında oynandı. İlk kez 11 ülkenin ev sahipliğinde yapılan turnuvada Türkiye, A Grubu'nda ev sahibi İtalya, Galler ve İsviçre ile karşı karşıya geldi. Milli Takım grubu puan alamadan bitirdi.