Milli Takım A Milli Takım geleneği bozmadı! İşte Ermenistan zaferinin şifresi

A Milli Takım geleneği bozmadı! İşte Ermenistan zaferinin şifresi

26.03.2023 - 07:25 | Son Güncellenme:

A milli Takım, EURO 2024 Elemeleri'ne Ermenistan deplasmanında aldığı 3 puanla başladı. Maçın başında 1-0 geriye düşse de pes etmeye Ay-Yıldızlılar maçı çevirmesini bildi ve geleneği bozmadı. İşte Ermenistan zaferinin şifreleri...

A Milli Takım geleneği bozmadı İşte Ermenistan zaferinin şifresi

A Milli Takımımız'da teknik direktör Stefan Kuntz'un, Ermenistan karşısında nasıl bir ilk 11 sahaya süreceği merakla bekleniyordu. Kuntz, maç kadrosuna Abdülkadir Ömür ve Barış Alper Yılmaz'ı almadı. Kalede Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, eldivenleri çok iyi bir sezon geçiren Mert Günok'a teslim etti. Savunmada yine üçlüden vazgeçmeyen Kuntz, Ozan Kabak, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'lü bir stoper hattı kurdu. Hücum hattını solda Cenk Tosun, sağda Cengiz Ünder ve ileri uçta Enes Ünal'dan oluşturan Alman hoca, ilk yarıda planları tutmayınca ikinci yarı hemen oyuna müdahale etti.

Haberin Devamı

Müdahaleler sonrası Milli Takım, 1-0 geriye düştüğü mücadelede pes etmedi ve rakibini 2-1 yenmeyi başararak 3 puanı hanesine yazdırdı.

10. GALİBİYET

Sarı kartı olan Merih'in yerine Salih Özcan, Cenk'in yerine Kerem Aktürkoğlu oyuna girdi. Kuntz, böylece üçlü savunmadan vazgeçip, 4'lü defans hattına geçti. Göbekte Ozan ve Çağlar, sol bekte Ferdi, sağ bekte Onur oynadı. Özellikle yapılan değişiklikler, rakibin temposunu düşürdü ve oyunu bizim kontrol etmemizi sağladı. Oyuna sonradan giren Kerem'in golüyle de Milliler, maçı kazanmasını bildi. Deneyimli çalıştırıcı, Türkiye'nin başında çıktığı 15. sınavında 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetinin yanına 10. galibiyetini ekledi. Milliler, bu maçlarda 38 gol atarken, kalesinde dün 17. golünü gördü.

Haberin Devamı

A Milli Takım geleneği bozmadı İşte Ermenistan zaferinin şifresi

13 GALİBİYET, 5 BERABERLİK

Öte yandan Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki etkili istatistiğimizi de dün devam ettirdik. Son 19 grup maçının sadece birini kaybeden A Milli Takımımız, 13 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.

Mağlup olduğumuz karşılaşma, 2019’un Haziran ayında İzlanda (1-2) deplasmanındaydı. Ermenistan ise çıktığı son 14 resmi maçın yalnızca 1’ini kazandı ve 10 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı.

ORKUN'DAN MÜTHİŞ GOL

Feyenoord’ta çok iyi bir sezon geçiren Orkun Kökçü, etkili performansını A Milli Takım’da da sürdürdü. Ermenistan’daki mücadeleye ilk 11’de başlayan 22 yaşındaki gurbetçi yıldız, 34. dakikada ceza sahası dışından çok şık bir gole imza attı.

A Milli Takım geleneği bozmadı İşte Ermenistan zaferinin şifresi

Feyenoord’un kaptanı, Hollanda ekibinde çıktığı 35 karşılaşmada 12 gol, 3 asistlik skor katkısı sağlamıştı. Orkun, dün Ay-Yıldızlı formayla 2. kez gol sevinci yaşadı. Başarılı orta saha, bu iki golü de ceza sahası dışından kaydetti.

RAKİBİN FİŞİNİ KEREM ÇEKTİ

Ay-Yıldızlılar'da ikinci yarıda Cenk Tosun'un yerine oyuna giren Kerem Aktürkoğlu, özellikle hücumda daha da hareketlenmemizi sağladı. Kerem, 64. dakikada Enes Ünal'ın kendisine yapılan faulü hızlı kullanması sonrası aniden kaleciyle karşı karşıya geldi. Yıldız futbolcu, rakip savunma ona yetişmeden düzgün bir vuruşla Milliler'e maçı kazandıran golü ağlarla buluşturdu. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Milli formayla 18. karşılaşmasında rakip fileleri 4. kez havalandırmayı başardı.

Haberin Devamı

A Milli Takım geleneği bozmadı İşte Ermenistan zaferinin şifresi

GELENEK BOZULMADI

A Milli Takımımız, Ermenistan'a karşı oynadığı 3 maçı da kazandı. Ermenistan’a karşı 2008 ve 2009’daki karşılaşmaları 2-0’lık skorlarla kazanan Türkiye, bu kez geriye düştü ama pes etmedi. Zorlu deplasmandan zaferle ayrılan Ay-Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde çıktığı son 19 grup maçının sadece 1’ini kaybetti.

İLGİNÇ AN

İkinci yarıda oyuna giren İsmail Yüksek, karşılaşma sonunda golleri atan Orkun Kökçü ve Kerem İkinci yarıda oyuna giren İsmail Yüksek, karşılaşma sonunda golleri atan Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nu tebrik etti. İsmail, bu sırada Kerem'e, "Golden önce sana ne demiştim? Orkun'dan sonra sıra sende"dedi. Bu üçlü, daha sonra mutlu bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu. Aktürkoğlu'nu tebrik etti. İsmail, bu sırada Kerem'e, "Golden önce sana ne demiştim? Orkun'dan sonra sıra sende" dedi. Bu üçlü, daha sonra mutlu bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu.

Haberin Devamı