Milli Takım A Milli Takım'a övgüler: Montella'nın Türkiye'si gösteri sundu!

A Milli Takım'a övgüler: Montella'nın Türkiye'si gösteri sundu!

16.10.2023 - 09:52 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın Letonya'yı 4-0 mağlup etti ve Almanya'da düzenlenecek EURO 2024'e katılmaya hak kazandı. Avrupa basını A Milli Takım'a övgüler yağdırdı.

A Milli Takım, Konya'da yaklaşık 42 bin taraftarla Letonya'yı 4-0 mağlup ederek Almanya'da düzenlenecek EURO 2024'e katılmaya hak kazandı. A Milli Takım'a galibiyeti getiren golleri Cenk Tosun (2) Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Haberin Devamı

Avrupa basını A Milli Takım'a övgüler yağdırırken özellikle İtalya'dan Vincenzo Montella'ya övgüler geldi. La Gazzetta dello Sport "Vincenzo Montella'nın Türkiye'si iyi başladı, çok harcadı, sonunda gol attı ve finalde bir gösteri sundu." ifadelerini kullandı.

LA GAZZETTA DELLO SPORT (İTALYA) : MONTELLA'NIN TÜRKİYE'Sİ GÖSTERİ SUNDU

İtalya'nın en saygın spor portallarından La Gazzetta dello Sport, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella önderliğinde A Milli Takım'ın EURO 2024'e katılmasına geniş yer ayırdı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Vincenzo Montella'nın Türkiye'si iyi başladı, çok harcadı, sonunda gol attı ve finalde bir gösteri sundu. Letonya'ya karşı mücadele eden Çalhanoğlu ve takım arkadaşları ilk 45 dakikayı domine etti: kaleye atılan bir düzine şut, Akgün'ün iptal edilen golü, Bardakçı'nın üst direğe çarpan şutu ve her zamanki gibi Aktürkoğlu'nun sayısız klas dokunuşu. Türkiye 58. dakikada Akgün'ün sol ayağıyla yaptığı harika bir vuruşuyla 1-0 öne geçmesini bildi. Letonya uyandı ama 83. dakikada Türkiye oyuna sonradan giren Tosun sayesinde maçı bitirdi. Golcü oyuncu 75. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine oyuna girdi ve birkaç dakika sonra bombastik bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.  87. dakikada Aktürkoğlu durumu 3-0 yaptı ve 92. dakikada Tosun yine boş kaleye kolay bir dokunuşla durumu 4-0'a getiren golü attı. Son düdükle birlikte Türkiye kutlamalara başladı: Montella'nın milli takımı iki maçta iki galibiyet alarak matematiksel olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu

SKY SPORT (İTALYA) : MONTELLA'NIN TÜRKİYE'Sİ ELEMELERİ GEÇTİ

Sky Italia'da yer alan haberde Vincenzo Montella önderliğindeki Türkiye'nin üst üste iki maçtan galip ayrılarak EURO 2024'e katılmaya hak kazanması manşete taşındı. "Montella'nın Türkiye'si elemeleri geçti" başlıklı haberde "Türkiye, İspanya ve İskoçya matematiksel olarak Euro 2024'e katılmaya hak kazandı. Bu ülkeler, ev sahibi Almanya'ya katılma hakkı elde eden Fransa, Portekiz ve Belçika'ya katıldı." denildi.

TUTTOMERCATOWEB (İTALYA) : MONTELLA, TÜRKİYE'Yİ FİNALLERE TAŞIYOR

Haberin Devamı

İtalya'dan Tuttomercatoweb, "Montella, Türkiye'yi finallere taşıyor" başlığını kullandı. Haberin detayında "Vincenzo Montella liderliğindeki Türk milli takımının net zaferini vurgulamak gerekirse, Letonya'ya karşı Hırvatistan'ı mucizeye zorlayan bir poker. D Grubunda, Galler karşısında alınan yenilginin ardından Hırvatlar büyük bir tehlike altında: 18 Kasım'da Letonya ile oynanacak maç Hırvatistan için için belirleyici olacak." denildi.

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu

KICKER (ALMANYA): TÜRKİYE, EURO 2024 BİLETİNİ KAPTI

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak Almanya'nın önde gelen spor portallarından Kicker, Türkiye'nin Letonya karşısında hak ettiği bir galibiyet alarak EURO 2024 biletini kaptığını okuyucularına aktardı.

Haberde "Türk milli takımı Letonya'yı 4-0 mağlup ederek 2024 Avrupa Şampiyonası'na erken katılmaya hak kazandı. Ev sahibi takım son hücumuyla maça noktayı koydu." ifadelerine yer verildi.

Kicker haberinde Yunus Akgün ve Cenk Tosun'un performanslarına vurgu yaptı.

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu

DER SPIEGEL (ALMANYA): TÜRKİYE, EURO 2024'Ü GARANTİLEDİ

Haberin Devamı

Almanya'nın önemli gazetelerinden Der Spiegel, Türkiye'nin Letonya galibiyetini "Türkiye, Konya'da Letonya karşısında aldığı 4-0'lık (0-0) galibiyetle Avrupa Şampiyonası'ndaki yerini garantiledi. Türk milli takımının gollerini Yunus Akgün (58.), Cenk Tosun (84., 90+2.) ve Kerem Aktürkoğlu (88.) kaydetti." sözleriyle özetledi.

FRANKFURTER ALLGEMEİNE (ALMANYA): KONYA'DA PARTİ BAŞLADI

Almanya'da yayın yapan Frankfurter Allgemeine, A Milli Takım'ın Konya'da parti havasında geçen bir maçta Letonya'yı 4-0 mağlup ettiğini yazdı. Haberde Türkiye'nin ilk bir saatlik bölümde endişeye kapıldığı fakat sonrasında Yunus Akgün ve Cenk Tosun'un golleriyle EURO 2024 için geri sayıma geçtiği yazıldı.

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu

DELFI SPORTS (LETONYA): LETONYALI FUTBOLCULAR TÜRKİYE'DE DAYAK YEDİ

Letonya basını da Konya'da oynanan mücadeleye geniş yer ayırdı. Ülkenin spor kaynaklarından Delfi Sports, "Letonyalı futbolcular, Konya'da sinir bozucu bir atmosferde dayak yedi" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Letonya milli futbol takımı, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri yedinci maçında D Grubu lideri Türkiye'ye 0:4 (0:0) mağlup oldu.

Türkiye'de Cenk Tosun iki gol atarken, Yunus Akgin ve Kerem Arttırkoğlu da birer gol kaydetti.

Bu galibiyetle Türkler Avrupa Şampiyonası final turnuvasında yer almayı garantiledi. 

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu

42 bin seyircinin tıklım tıklım doldurduğu stadyumdaki maç, Türkiye açısından önemli bir avantajla başladı. Topu çok daha fazla kontrol etmesine rağmen çok tehlikeli bir pozisyon üretilmedi. Karşılaşmanın 22. dakikasında Yunus Akgün yakın mesafeden Robert Ozola'yı mağlup etmesiyle ev sahibi ekip golü kaydetti. Ofsayt gerekçesiyle gol VAR kararı ile iptal edildi. Ancak Türkiye golün tadını aldı ve ilerleyen dakikalarda Letonya'nın kalesi üzerinde büyük bir baskı yarattı. Konuk ekip bunun üstesinden gelmeyi başardı, şans bizden yanaydı ve ilk yarı 0:0 sona erdi.

İkinci yarı Türk usulü başladı ve ev sahibi 58. dakikada güzel bir gol atarak öne geçti - sol kanattan gelen bir orta ve ceza sahası içinde Akgün'ün harika şutu ile skor 1:0 oldu. Maçın sonunda Letonya çok sağlam bir performans gösterdi ve güçlü Türk kalesini birçok kez tehdit etti. Türk kaleci birkaç kurtarış yapmak zorunda kaldı ve 77. dakikada Jānis Ikaunieks topu direğin üzerinden dışarı gönderdi.

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu

Letonya üstünlüğü ele geçirmiş olsa da Türkler nadir ataklarından birinde ikinci golü buldu. 83. dakikada Tosun uzak direğe harika bir pas gönderdi ve topu kafayla ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı. Letonya'nın oyundan düşmesiyle birlikte bu bir dönüm noktası oldu ve Türkler iki gol daha attı. İlk olarak 87. dakikada Letonyalılar bir kontra atağa yakalandı ve Kerem Artirkoglu bundan faydalandı. Uzatma dakikalarında Daniels Balodis'in çok kaba bir hatası sonucu kendi kalesine yakın bir noktada topu kaptırması Tosun'un maçtaki ikinci golünü hızlı bir şekilde atmasını sağladı.

Türkiye yedi maçta topladığı 16 puanla grubun zirvesinde yer alıyor. Galler ve Hırvatistan altı maçta on puanla onları takip ederken Ermenistan'ın yedi puanı var. Letonya ise yedi maçta topladığı bir puanla son sırada yer alıyor.

A Milli Takıma övgüler: Montellanın Türkiyesi gösteri sundu