Milli Takım A Milli Takım'a yeni 'Colin Kazım!' Liverpool'da oynadı, Kuntz İngiltere'de izledi

A Milli Takım'a yeni 'Colin Kazım!' Liverpool'da oynadı, Kuntz İngiltere'de izledi

17.10.2022 - 11:09 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yetenek taramasına devam ediyor. Alman teknik adam, Liverpool'da da forma giyen ve annesi Kıbrıs Türkü olan yıldız oyuncuyu ay-yıldızlı ekibe kazandırma çalışmalarına başladı.

A Milli Takıma yeni Colin Kazım Liverpoolda oynadı, Kuntz İngilterede izledi

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta İstanbul'da gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Lüksemburg ile 3-3 berabere kalmış, B Ligi'ne yükselmeyi garantilemişti. Grubunu zirvede tamamlayan ay-yıldızlı ekibin, Faroe Adaları'na deplasmanda 2-1 mağlup olması, büyük hayal kırıklığına neden oldu. Bu karşılaşmanın ardından teknik direktör Stefan Kuntz eleştirilere hedef oldu.

Haberin Devamı

A Milli Takıma yeni Colin Kazım Liverpoolda oynadı, Kuntz İngilterede izledi

EURO 2024'TE RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

A Milliler'in EURO 2024'teki rakipleri belli oldu. Dev turnuvada grupların netleştiği kura çekimi, ev sahibi Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirildi. Türkiye D Grubu'nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti. Gruplarda lider ve ikinciler, EURO 2024’e katılma hakkı kazanacak. 24 takımın yer alacağı finallerde ev sahibi Almanya, turnuvaya direkt katılacak.

İSKOÇYA İLE HAZIRLIK MAÇI

A Milli Futbol Takımımız, 16 Kasım’da İskoçya ile bir hazırlık maçı oynayacak. İskoçya Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde yer alan haberde, Türkiye’nin ev sahipliğinde bir dostluk maçının oynanacağı belirtildi.  

KUNTZ'UN YENİ KEŞFİ BREWSTER

EURO 2024'e katılmayı hedefleyen A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz, kadroya yeni isimler kazandırmaya çalışıyor. Dünyanın dört bir yanında milli takıma uygun isimleri araştıran Alman hoca ve ekibinin son keşfi annesi Kıbrıs Türkü olan Barbados asıllı İngiliz vatandaşı Rhian Joel Brewster.

Haberin Devamı

A Milli Takıma yeni Colin Kazım Liverpoolda oynadı, Kuntz İngilterede izledi

TRİBÜNDE İZLEDİ

Goal.com'da yer alan habere göre; Kuntz bu hafta İngiltere Championship'te oynanan Sheffield United-Blackpool karşılaşmasını takip etti. 3-3 sona eren maçta Sheffield forması giyen Rhian Joel Brewster'in Kuntz'un göz hapsinde olduğu ortaya çıktı.

ANNESİ KIBRIS TÜRKÜ

Annesi Kıbrıs Türkü olan Barbados asıllı İngiliz oyuncunun Türkiye Milli Takımı'nı seçme hakkı bulunuyor. 22 yaşındaki oyuncu maça 64'üncü dakikada dahil olurken, 88'inci dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

2020'DE LIVERPOOL'DAN SHEFFIELD'A TRANSFER OLDU

Rhian Joel Brewster bu sezon 5 maçta forma giydi ve 1 gole imza attı. Chelsea ve Liverpool altyapılarında oynayan genç oyuncu 2020 yılında Liverpool'dan Sheffield'a gelmişti. Forvet, forvet arkası ve sol kanat mevkilerinde forma giyebilen 1.80 boyundaki oyuncunun asıl pozisyonu ise santrafor. 2000 doğumlu oyuncu İngiltere'nin altyaş kategorilerinin hepsinde forma giydi.

A Milli Takıma yeni Colin Kazım Liverpoolda oynadı, Kuntz İngilterede izledi

Özellikle U17'de 23 maçta 20 golle dikkatleri üzerine çeken Brewster, 2017 yılında İngiltere U17 takımının kazandığı dünya şampiyonluğunda takımın en önemli ismiydi. Brewster son olarak U21'de forma giydi. Kuntz ve ekibi tarafından davet gelirse oyuncunun kararı, kariyerini şekillendirecek.

Haberin Devamı

AKILLARA COLIN KAZIM GELDİ

Colin Kazım, Sheffield United'da forma giydiği dönemde dikkatleri çekmiş, 5 Haziran 2007'de ilk kez A Milli Takım forması giymişti. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi devlerde forma giyen Colin Kazım'ın Brewster gibi annesi Türk.

 

 

 

Yazarlar