Trabzonspor A Milli Takım'ı seçince Bayern Münih...

A Milli Takım'ı seçince Bayern Münih...

11.05.2015 - 12:23 | Son Güncellenme:

Ordulu bir ailenin oğlu olarak Almanya'da dünyaya gelen ‘panzer’ lakaplı futbolcu Deniz Yılmaz, Bayern Münih’den Trabzonspor’a futbol yolculuğunu anlattı.

A Milli Takımı seçince Bayern Münih...

10 yıl önce Abdullah Avcı yönetimindeki Türkiye U17 Milli Takımı ile önce Avrupa Şampiyonu, sonra ise Dünya 4.’sü olarak tarih yazan kadroda yer alan Deniz Yılmaz, Avrupa Şampiyonluğu’ndan sonra dünya devi Bayern Münih'e transfer olmasına rağmen şanssızlıklar bir türlü yakasını bırakmadı. Önce sakatlık yaşayan sonrasında Almanya Milli Takımı’nı seçmemesinin sonuçlarına katlanmak zorunda kalan Deniz Yılmaz, futbol hayatında merak edilen her şeyi Trabzonspor Dergisi’ne anlattı.

Haberin Devamı

Futbol oynamaya beş yaşında Almanya'da Ulm alt yapısında başladığını belirten Yılmaz “U17 Milli Takımı ile Abdullah Avcı hocamız önderliğinde Nuri Şahin, Onur Recep Kıvrak gibi oyuncularla beraber 2005'te Avrupa Şampiyonu olduk. Bu başarıdan sonra Bayern Münih'ten teklif geldi ve tesisleri gezip altyapının imkanlarını gördükten sonra bu teklifi kabul ettim. Bayern Bayern bana ’Sana profesyonel sözleşme imzalatacağız, A Takım'a çıkaracağız’ dedi. Ben de bu sırada Almanya'yı seçmeyi düşünüyordum. O dönemde A Takım kadrolarına alındım. Şampiyonlar Ligi listesine yazıldım. Türkiye'den beni artık arayıp soran da yoktu. Sonrasında Hami Mandıralı U21 Milli Takımı'nı çalıştırırken Almanya'ya kadar gelip ‘Seni unutmadık, hep aklımızdasın’ diyerek beni milli takıma çağırdı. Ben de milli duyguları kuvvetli biri olarak Türkiye'yi seçtim. Hatta seçmeden önce Bayern'deki yetkililer ile konuştum, ‘Türkiye'yi seçsem durumumda bir şey değişir mi?’ dedim. Onlar durumumda değişme olmayacağını söyledi, ancak öyle olmadı.

Haberin Devamı

Ben ya da Mehmet Ekici gibi oyuncular, Almanya'yı seçseydik başka yerlere gelebilirdik. Ama ben bunu hiç düşünmedim. Almanya'da doğmuş büyümüş olabilirim ama biz ailemizin nereden geldiğini unutmadık. Kalbim Türkiye'yi seçti. Emindim karar verirken ve pişman da değilim. Onları izlerken bazen içimden ‘Onların yerine ben de olabilirdim’ diyorum bazen ama arkadaşlarım (Müller,Badstuber) adına seviniyorum sadece” dedi.

Bayern'de yedi sene forma giydiğini kaydeden Deniz Yılmaz “Ardından bir sene Mainz'da oynadım ama yeterince şans bulamadım. Malesef bana Mainz'da şans vermediler. Ben bir savaşçıyım, kimse beni kolay kolay ezemez. Onlar aşağıya çektiçe, ben yukarıya çıkmak için daha çok çalışırım. Almanya'da da hep denedim, savaştım. Ama baktım ki kimse bana şans vermiyor, destek olmuyor ve ben de bir Türk takımına gitmem gerektiğine karar verdim. Ben Trabzonspor'a çok önce gelecektim. Gelmeyi çok istiyordum ve her konuda anlaşmıştım. Ama kulüpler arasında bir problem oldu ve bonserviste anlaşamadılar. Bursaspor'da da yine aynı şekilde kulüpler anlaşamadı. Yapacak bir şey yoktu. Elazığspor ardından Trabzonspor” diye konuştu.

Haberin Devamı

“ÇOK KÖTÜ GÜNLERİM OLDU”

“Çok kötü günlerim oldu” diyen Deniz Yılmaz “Bir basamak yukarı gidiyorum, sonra iki basamak geri gitmek zorunda kaldım…Bayern Münih'teyken takım idmanlarından sonra özel olarak çalışıyorduk. Mehmet Ekici, Müller, Badstuber hep beraber çalışıyorduk. Onların bulduğu şansı biz de bulsak o noktalara gelebileceğimize kalpten inanıyorum. Şans bulduğunuzda özgüveniniz de yerine geliyor çünkü. Eksikliğe gelince ben hep pozitif yönden düşünürüm. Her oyuncunun bir eksikliği elbette vardır ama ben hiç oturup hocalarımla vs benim ne eksiğim var diye konuşmadım. Zaten her oyuncu kendisi karar vermeli eksikliklerine. Ama illa bir şey söyleyeceksem kafa gollerimi söyleyebilirim. Boydan kaybediyor olabilirim, Cardozo gibi boyum olsa ben de öyle kafa golleri atabilirim herhalde. Bana Gattuso diyorlardı savaşçı yönümden dolayı. Klose, Mevlüt, Umut Bulut gibi top taça çıkacak bile olsa çizgiye kadar mücadele edecek futbolculardanım ben de” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

FUTBOLA KALECİ OLARAK BAŞLADI

Futbola kaleci olarak başladığını da hatırlatan Deniz Yılmaz “Joker gibiydim. Kalede başladım zaten, fakat kaledeyken kendimi tutamıyordum, sürekli pas istiyordum. Arkalarda kalmayı sevmiyordum, çıkıp gol atmak istiyordum içten içe. Belki de Neuer tarzı bir kaleci olabilirdim. (Gülüyoruz) Sonra bir ara hocam beni stoper oynattı. İki kanatta görev yaptım, forvet arkası oynadım. Zaten forvet asıl rahat ettiğim mevkii. Ama beni hocam nerede kullanmak isterse ben orada oynarım ve elimden geleni yaparım. Ayrıca bu pozisyonlarda oynamam, oyunu daha iyi okumamı sağladı” ifadelerini kullandı.

Elazığspor’dan Trabzonspor’a transferi ile ilgili olarak ise Deniz Yılmaz “İki üç önemli teklif daha vardı. Ancak Trabzonspor benim memleketim sayılır. Ben de Orduluyum. Ama asıl sebep Trabzon'un beni kalpten istemesiydi…Cardozo ile oynamak benim için şans. Saha içi ve dışında iyi anlaşıyoruz. Savunma oyuncularını çok çekiyor. Hem bitiricilik, hem de pas yeteneği var. Onun açtığı boşluklar, kullanmak benim için fırsat oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Bordo Mavili takımda 2.5 yıllık daha sözleşmesi bulunduğunu kaydeden Deniz Yılmaz “Benim hedefim kariyerimin sonuna kadar, nereye kadar oynayabiliyorsam, Trabzonspor forması için ter dökmek ve goller atmak. Bu takımla bu şehirde şampiyonluklar kutlamayı çok istiyorum” diye konuştu.

VÜCUDUNDAKİ DÖVMELERİN ANLAMI

Vücudundaki dövmeleri için ise yıldız futbolcu “Her dövmenin farklı bir anlamı var. Yıldızların gittiği yoldan gitmeyi ve yıldızlara ulaşmayı hedefliyorum. Yıldızların anlamı bu. Babamın ilk harfi var. Sağ kanat annemin, sol kanat babamın... Onlar beni tutuyor. İbranice olarak kardeşlerimin isimleri yazıyor. 3 aylıkken kaybettiğim bir kardeşim var, adı Ümit. Onun doğum tarihini yazdırdım. Arkadaşlarım bana panzer diyordu. Panzer dövmesi yaptıramadım, yine güçlü olduğu için hançer dövmesi yaptırdım. Bir de gül dövmesi var, onun da bi anlamı var ama bende gizli kalsın” ifadelerini kullandı.