Tenis ABD Açık'ta çatı kapandı, gürültü koptu

ABD Açık'ta çatı kapandı, gürültü koptu

03.09.2016 - 16:30 | Son Güncellenme:

ABD Açık'ta Arthur Ashe Stadyumu'na yapılan çatı sıkıntı yarattı. Üzeri kapanan kortta tenisçiler gürültüden hiçbir şey duyamadı.

ABD Açıkta çatı kapandı, gürültü koptu

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

ABD Açık'ta Arthur Ashe Stadyumu'na yapılan çatı sıkıntı yarattı. Üzeri kapanan kortta tenisçiler gürültüden hiçbir şey duyamadı.

Teniste sezonun son grand slam turnuvası olan ABD Açık'ta beklenmedik bir tartışma başladı. Turnuvanın merkez kortu olan ve 24 bin kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük tenis kortu olan Arthur Ashe'ye çatı yapıldı. Üstü açılır kapanır çatı ilk kez bu yılki maçlarda kullanılıyor.

Böylece yağışlı havalarda üstü kapanarak, mücadelelere ara vermeden devam edebilme imkanı sağlıyor. Ancak çatı yenibir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kapalı çatı altında maçlarını oynayan tenisçiler, bu durumda içerde büyük bir gürültü oluştuğunu ve bu durumun kendilerini çok rahatsız ettiğini dile getirdiler.

Haberin Devamı

Serena: Akustik sorun olabilir

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Serena Williams, "İlk maçımda gürültü normalden daha fazlaydı. Çatı kapandıktan sonra daha bile çok oldu. Çatıyla ya da akustik ile ilgili bir sorun olabilir, bilemiyorum. Ancak çok büyük bir gürültü vardı" dedi.

Murray: Buna hiç alışık değiliz

İskoç raket Andy Murray de durumdan şikayet eden isimler arasındaydı. Murray, "Çok büyük bir gürültü vardı. Hiçbir şeyi tam olarak duyamadım. Çizgi hakemini duyabiliyordum ama rakibimin topa vurduğunda çıkan sesi duyamıyordum. Hatta ben topa vurduğumda bile duymuyordum. Kolay değil, çünkü bu duruma hiç alışık değiliz" diye konuştu.

Amerika şaşırttı

Teknolojide en gelişkin ülke olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan sorun şaşkınlık uyandırdı. Amerikalı yetkililerin, çatının kapatılmasıyla oluşacak yeni durumu hesaplamadan nasıl bu şekilde hareket ettikleri merak konusu oldu.

Yazarlar