Skorer ABD’li efsane yüzücü İstanbul’a geliyor

ABD’li efsane yüzücü İstanbul’a geliyor

20.06.2012 - 12:41 | Son Güncellenme:

Efsane yüzücü Mark Spitz, 14-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’nın davetlisi olarak İstanbul’da olacak.

ABD’li efsane yüzücü İstanbul’a geliyor

ABD’li efsane yüzücü Mark Spitz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ’2 Kıta 1 Yarış’ sloganıyla 14-15 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın davetlisi olarak İstanbul’a gelecek.

TMOK’tan yapılan açıklamada, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen 1972 Yaz Olimpiyatları’nda 7 altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan Mark Spitz’in, Kıtalararası Boğaziçi yarışlarında İstanbul’da olacağı bildirildi.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları Komisyonu Başkanı Nihat Usta, ilki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Yarışları’nın her yıl artan bir ilgi ile karşılandığını belirterek, ”Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin himayesinde ve ’Herkes İçin Spor’ sloganına uygun olarak düzenlenen bu yarışlar, TMOK’un spor faaliyetlerinin başında gelen etkinliğidir. İstanbul, Avrupa ve Asya kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden ’Boğaz’ su yolu geçmesi özelliği ile bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturmaktadır. Bu su yolunda dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’nı, ulusal ve uluslararası medyanın odaklandığı çok yönlü bir platformda kitlesel bir etkinlik olarak geliştirmek için yıllardır çalıştıklarını kaydeden Usta, şöyle devam etti: ”Çünkü inanıyoruz ki bu etkinlik, İstanbul’un olimpiyat adaylığının başarısı için sürdürülen ciddi çalışmalara önemli katkı sağlayacaktır. İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları’na adaylığını kuvvetlendireceğimizi ayrıca uluslararası organizasyon düzenleme kabiliyetimizi arttıracağımızı düşünmekteyiz. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları ile Türkiye, 2020 Olimpiyatları için ’Ben de Varım’ diyor.”

Yazarlar