İngiltere Premier Lig Abramovic geride kaldı

Abramovic geride kaldı

16.08.2013 - 16:38 | Son Güncellenme:

Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovic, Premier Lig’de rakibi olan Manchester City’nin sahibinin erkek kardeşi Khalifa bin Zayed al-Nayan’a şimdi de iş dünyasında rakip oldu. Ancak ilk mücadelelerinde kaybeden taraf Rus zengini oldu.

Abramovic geride kaldı

Celal Umut Eren / Skorer

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük yatına sahip olarak Abramovic’in önüne geçen al-Nayan, 1.5 milyar euro karşılığında Fransız tasarımcı Christophe Leoni’ye yaptırarak, Guiness Rekorlar kitabına da giriş yaptı. Abramovic’in 740 milyon euro değerinde yatı Eclipse’ini sollayan Azzam, geçen sene Kuzey Denizi’nde test sürüşüne çıkartılmıştı.
Roman Abramovic, lüks yatında iki helikopter sahası, bir büyük salon, iki yüzme havuzu ve bir sinema salonu bulundururken, 2010’dan beri kullanıyor. Arap zengininin rekorlar kıran yatı ise 94 beygir gücüyle dikkat çekiyor. 50 suitin bulunduğu Azzam’a yat tasarımcısı Peter Seyfferth yorum yaptı; “Hayatımda Arap zenginlerinin yatı gibi bir yat görmedim. Prestij açısından büyük bir kazanç. Dünyanın en büyük yatına sahipler.”
Azamın içerisinde, konferans salonu, yüzme havuzları, kapalı havuz, çocuk odaları, yemek salonu, sinema salonu ve bar yer alıyor.