Skorer Acıların takımı gülümsüyor

Acıların takımı gülümsüyor

22.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Acıların takımı gülümsüyor

Acıların takımı gülümsüyor

       TARİH 21 Şubat 1997... Acı haber ile Türkiye sarsıldı... Kırıkkale yakınlarında trafik kazası geçiren Erzincanspor'da takım kaptanı Vedat Çimen ile futbolcu Cumhur Alan'ın yanısıra yönetici Cengiz Özker öldü, kafiledeki 24 kişi de yaralandı.
       Acıların takımı idi Erzincanspor... Öyle ya, fazla değil, bu kazadan 9 ay önce de benzer bir kaza yaşanmıştı. Ama Allah'tan hafif atlatılmıştı. Sivas'ta oynanan Çorumspor maçı dönüşünde aşırı hız nedeni ile kafileyi taşıyan otobüs şarampole yuvarlanmış, Teknik Direktör Müjdat Yalman beyin travması geçirirken, Kulüp Doktoru Fahrettin Bünyamin Kırıcı ile aşçı Murat Demir yaralanmıştı.
       1992 yılında yaşanılan acıyı ise unutmak mümkün değildi? Erzincan depreminde 650 kişi hayata gözlerini yumarken, bunların arasında kaleci Fikret Köse ile altyapı antrenörü Veysel Mallı da vardı. Hep acı, hep felaket, hep hüsran... Erzincan'ın, Erzincanspor'un yaşamından gözyaşı hiç eksik olmuyordu.
       Ta ki geçen pazar gününe dek...
       Ayrı bir gündü bu... Artık gülen, sevinen kişiler Erzincanlı, Erzincansporlu idi.
       Evet... Daha bir yıl önce iki futbolcusu ölen, geri kalan tüm futbolcuları yaralanan Erzincanspor, play - off'a kalma başarısı göstermişti. Hiç şüphesiz ki, bu hırsın, inancın, sabrın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ürünüydü.
       Düşünün... Geçen yıl kaza geçiren takımdan tam altı futbolcu halen Erzincanspor formasını giyiyordu. O kazadan sonra tüm futbolcularına sahip çıkan, hepsinin transfer taksitlerini ödeyen, en ufak ihtiyaçlarını esirgemeyen yönetim, dostluğun ve büyüklüğün en iyi örneğini vermişti. Öyleki, geçen yıl trafik kazasında ölen yönetici Cengiz Özker ile futbolcu Vedat Çimen ve Cumhur Alan için Erzincan'daki Göktürk toplu konutlarından birer daire tahsis edilmişti. Eylül ayında yapımı bitecek olan bu daireler yönetici ve futbolcuların ailelerine verilecek.
       Erzincan Belediyesi ve Kulüp Başkanı Talip Kaban, "Elele verdik, bugüne geldik. Yılmadık, çalıştık. Yaralarımızı sardık, amacımıza ulaştık. Ama henüz işimiz bitmedi. Eskişehir'deki maçlar sonunda birinci lige yükseleceğimizden hiç kuşkum yok" diyor.
       Takım kaptanı Halil ise ölen arkadaşları için "Nur içinde yatsınlar. Bu mutluluğu onların da görmesini çok isterdik" diye konuşuyor.
       Teknik Direktör Mehmet Kaya da yaşanılan büyük felaketler sonrası Erzincan halkının nihayet mutluluğu yakaladığını ifade ediyor.
       Ne dersiniz?.. Bunca acıyı, bunca ıstırabı yaşayan, ölümden yaşama dönen Erzincan ve Erzincanspor şimdiden gönüllerin takımı olmadı mı?..