1.Lig Açtığı pankart yüzünden ceza alan kadın konuştu!

Açtığı pankart yüzünden ceza alan kadın konuştu!

10.09.2013 - 10:44 | Son Güncellenme:

Spor müsabakalarını seyirden 1 yıl men cezası alan kadın, ''Hayatım boyunca iki kez maça gittim, bunda da ceza aldım'' dedi.

Açtığı pankart yüzünden ceza alan kadın konuştu

Adana Demirspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan maçta siyası pankart açtığı gerekçesiyle spor müsabakalarını seyirden 1 yıl men cezası alan kadın, "Hayatım boyunca iki kez maça gittim, bunda da ceza aldım. Pankartı o an ilham geldiği için açtım" dedi. Verilen ceza kapsamında Adana Demirspor'un her maçında karakola giderek statta olmadığına dair imza vermesi gereken kadın, "Bundan sonra mecburen Demirspor'un bütün maçlarını takip edeceğim" dedi.25 Ağustos’ta Adana Demirspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında 5 Ocak Stadı’nda oynanan ve Adana Demirspor'un cezası nedeniyle sadece kadınların ve çocukların tribüne alındığı maçta E.Ö. (32) isimli kadın taraftar, "Sahaları Hackledik, Redhack" ve "Her yer Taksim her yer direniş Mavi Şimşek" yazılı pankart açması nedeniyle, spor müsabakalarından 1 yıl men cezası aldı.

Türkiye'de ilk kez böyle bir ceza verilen E.Ö., Adana Demirspor taraftarı olduğunu ancak maçlara hiç gitmediğini söyledi. Muhasebeci olan E.Ö., 32 yıllık hayatında Adana Demirspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının gittiği ikinci maç olduğunu ifade ederek, "O gün erkekler maça cezadan dolayı gelmediği için yanıma çocuğumu ve yeğenimi alarak maça gittim. Aslında ben Adana Demirspor'un fanatik taraftarıyım ancak erkekler yüzünden maça gidemiyordum. Onlar cezalı olunca ben de fırsattan yararlanıp maça gitmek istedim. Stada girdikten sonra bazı gruplar ‘her yer Taksim her yer direniş’ diye slogan atınca bana da birden ilham geldi ve ben de o pankartları açtım. Bu bir nevi Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu duruma ve kadınların statları ele geçirmesine yönelik tepkiydi" dedi.

Slogan atanlara ceza verilmediğini sadece pankart açanlara ceza verildiğini kaydeden E.Ö., bu durumun komik olduğunu söyledi.

E.Ö., Adana Demirspor'un fanatik taraftarı olduğunu ama işi gereği takımını takip edemediğini, ancak ceza nedeniyle takımının hem deplasmandaki hem de içerideki bütün maçlarını mecburen takip edeceğini söyleyerek, "Çünkü Adana Demirspor'un bütün maçlarında ben gidip Yarbaşı Polis Merkezi'ne imza vermek zorundayım. Bu nedenle Demirspor hangi hafta kiminle nerede oynuyor takip etmem gerekiyor" diye konuştu.

Yazarlar