1.Lig Adana Demirspor'dan savcılığa suç duyurusu

Adana Demirspor'dan savcılığa suç duyurusu

11.05.2016 - 19:29 | Son Güncellenme:

PTT 1'inci Lig takımı Adana Demirspor'un Başkanı Sedat Sözlü, Türk futbolunda son dönemlerde yaşanan olayların hukuk yoluyla çözülmesi için ilk adımı atarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adana Demirspordan savcılığa suç duyurusu

Başkan Sedat Sözlü, verilmeyen penaltılar ve goller nedeniyle camianın yıllardır beklediği Süper Lig'e direk olarak çıkamadıklarını, bu konuda kendilerine haksızlık yapıldığını öne süren Başkan Sedat Sözlü, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Son günlerde bazı kulüp başkanlarının birbirlerini suçlayan açıklamaları resmen bunun kanıtıdır. Bu açıklamalar, bazı şeylerin resmen itirafıdır. Bunu, delil olarak Cumhuruyet Savcılığı'na bildirdik. Adalete de son derece güveniyoruz."

"BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ"

Türk futboluna maalesef siyasetin alet edilmek istendiğini de belirten Başkan Sedat Sözlü, "Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) güveniyoruz. Haksızlıkların karşısında duracaklardır" diye konuştu. Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı'dan camiamız adına hakkımızın savunulup, yapılan haksızlıkla mücadele etmesini istiyoruz. Hakkımızı yiyenlere de hakkımızı helal etmiyoruz."

"40 BİN TARAFTARIN GÖZÜ ÜZERLERİNDE OLACAK"

Haberin Devamı

Play off maçları sonunda Konya'da oynanacak finaldeki 2 takımdan biri olacaklarını, 40 bin Adana Demirspor taraftarının da stadı doldurarak kendilerine destek olacağını ifade eden Başkan Sözlü, son olarak şöyle dedi:

"Artık hataların, haksızlığın telafisi olmayacağı süreçteyiz. Doğru ve adil kararlar verilmelidir. Herkesin alınteri var. 40 bin taraftarın gözü haksızlık yapanların üzerinde olacak."

Adana Demirspor'un Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Diren Özgül ise Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduklarını, yasal süreci de başlattıklarını söyledi.