Skorer Adım adım gökyüzüne

Adım adım gökyüzüne

19.08.2008 - 00:51 | Son Güncellenme:

Bayanlar sırıkla atlamanın süper atleti Isınbayeva 5.05 ile 24. dünya rekorunu kırdı ve olimpiyat şampiyonu oldu. Dağıstanlı bir ailenin kızı olan Rus atlet, kariyerini 35 rekorla kapatan Bubka’yı zorlamaya başladı

Adım adım gökyüzüne

Sırıkla atlamanın efsane ismi Sergei Bubka gibi rekorları santim santim yükselten ‘dişi Bubka’ Isınbayeva, 24. rekorunu Pekin’de kırdı, 5.05 metreyle ikinci kez olimpiyat şampiyonu oldu
Onun için sırıkla atlamanın efsane ismi Sergei Bubka’nın ‘dişisi’ yakıştırması yapılıyor. Nedeni basit, aynı Bubka’nın 10 yıl boyunca yaptığı gibi dünya rekorunu santim santim geliştiriyor.
Kariyeri kadar güzelliği ve sempatik tavırlarıyla da isminden söz ettiren Rus atlet Yelena Isınbayeva, Pekin Olimpiyatı’nda atladığı 5.05 metreyle 24. dünya rekorunu kırarak, Atina’dan sonra ikinci altın madalyayı boynuna taktı.
11 Temmuz’da 5.03 metreyi geçen, iki hafta sonra bu kez 5.04 metreyi aşan Isınbayeva, sadece 20 gün sonra bu kez olimpiyatta 5.05’i başardı. Beş metreyi atlayan tarihteki ilk ve tek kadın sporcu olan Rus atletin ardından gümüş madalyayı 4.80 metreyle Jenn Stuczynski, bronzu ise 4.75 metreyi geçen vatandaşı Svetlana Feofanova aldı.

Haberin Devamı

Dört yıldır geçilmiyor
Dağıstanlı Gazi beyin kızı olarak 26 yıl önce dünyaya gelen ve cimnastik yaparken boyu uzun olduğu için atletizme yönlendirilen Isınbayeva, dört yıldır hiçbir rakibine geçilmiyor.
Pekin’de sevincini, son hakkında denediği rekor atlayışını bekleyen tribünlerdeki sevenleriyle paylaşan ve Rus bayrağıyla zafer turu atan yıldız atletin, yükseklikte değil, ama rekor kırma sayısında Bubka’ya giderek yaklaşıyor. Kariyerini 35 rekorla kapatan Bubka’nın tahtı, Isınbayeva tarafından ciddi şekilde sarsılıyor.