Futbol "Af söz konusu değil"

"Af söz konusu değil"

17.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Kılıç, kulüpler için yapılan vergi çalışmasını değerlendirdi, “Af söz konusu değil. Harcadıkları kaynaklardaki yükü hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

Af söz konusu değil

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 4. İslami Dayanışma Oyunları’ndan, EURO 2024 adaylığına, futboldan sporcu yetiştirilmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kulüplere vergi borcu affıyla ilgili son gelişmeleri aktaran Bakan Kılıç, “Vergiden düşme veya af demeyelim de oraya harcadıkları kaynaklardaki vergi yükünü hafifletme diyelim. Kulüplerimizin ve bununla beraber spor camiasının üzerindeki vergi yükünü hafifletme konusunda Maliye Bakanımızın da olumlu görüşü var” dedi. Bakan Kılıç, sporcu yetiştirmekle alakalı da bir hedeflerinin bulunduğunu dile getirerek, “Kulüplerin amatör sporcular için yapacağı harcamalarına vergi kolaylığı getireceğiz. Böylece olimpik sporcu altyapımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Benim aynı zamanda bakış açım, sporcularımızın daha iyi imkanlarda yetişmesiyle alakalı. Maliye Bakanımızın da benim de ortak düşüncemiz, biz bu yenilemeyi ve ivmeyi getireceğiz ama kulüplerin de ve bu işi götürecek olanların sorumluluklarını da kendilerine bir daha hatırlatıp şu anda bazı yaşadığımız sıkıntıların gelecekte olmaması için önlemlerimizi de alacağız. Altını çizerek tekrarlıyorum; bu konuda asla af söz konusu değil.”

Haberin Devamı

Oyunlar gereken ilgiyi görmüyor

Oyunların organizasyon anlamında belli bir seviyeye geldiğini fakat gereken ilgiyi görmediğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Azerbaycan, oyunları ciddi şekilde ileriye taşıdı. Şu anda ortaya konan organizasyonel yapıya baktığımızda, herhangi bir uluslararası organizasyonu bırakın, yani bir olimpiyatın yapısından eksiği yok” dedi. Bakan Kılıç şöyle devam etti: “Oyunlar şu an ‘spor kamuoyunda hak ettiği ilgiyi görüyor mu’ dersek, ‘hayır’ derim. Daha fazla ilgi görmesi gerekiyor.”