Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Haftanın kapanışını İstanbul altılısı ile yapacağız. 76 safkanın mücadele edeceği altılı ganyanda tek bulmak biraz zor gözüküyor. Ben sizlere bugün son ikinciliğini beğendiğim Çetinyürek'i tek olarak önereceğim. Altılının iyi bir para vereceğini düşünüyorum, bu nedenle sürpriz bir kaç at yazmanıza yardımcı olma açısından şu atlara dikkat diyorum: Dilekhatun, Sarraf, Binbir Umut...
Altılı yorumuma gelince:

1.AYAK: Ankawa'nın bir hafta önceki üçüncü kaldığı son yarışı ile ondan önce finişi birinci olarak geçtiği koşusu fena değildi. O performanslarını tekrarlarsa bu grubu geçebilir. Son kısa işi tatminkar olan Verdasko çok ciddi rakibidir. Semahat 56 gündür start almadı ancak yarış dereceleri bu gruba üstünlük sağlaması açısından yeterli. Yükselen, Breno ve You And Me daha sonraki ihtimaller.
2.AYAK: Dilekhatun rakiplerine oranla kilo dezavantajına sahip ama dereceleri bu grubu geçmek içim yeterli, favorimdir. Son koşularını kazanan Hatunağa ile Köpük en yakın rakipleridir. Altın Madalya ve Bushra daha sonraki ihtimaller.
3.AYAK: Bilgekurt uzun aradan sonra kazandı ve gerçek gücüne kavuştuğunu gösterdi, yine birincilikte oldukça şanslı. Rast, Akoğuz ve Usta en yakın rakibidir. Bu dört safkandan sonra bir koşusu bir koşusunu tutmayan Sarraf'ı değerlendirin derim. Sürpriz Bulut Reis ile Sevgibağım...
4.AYAK: Balçibin her koşusunda önlerde geliyor ama bazen iyi son veremiyor. Bu kez sprint mesafesini iyi ayarlarsa kazanabilir. Air Born adeta sınıf değiştirdi, son iki koşusu da muhteşem. Mystical Storm çok güzel bir galop yaptı, onun hakkını verirse kazanmaması için bir neden yok.
5.AYAK: Dayı son yarışını zor kazandı. Formunu sürdürüyor ama son koşusunda zorlanması nedeniyle performansı gayet iyi olan Binbir Umut'u da mutlaka yazın. B.Magic Woman'ın eli kulağında... Bir çarpı da ona atın. Geniş düşünenler Snowango, Marshmalow ve Bolcan'ı da değerlendirsin.
6. AYAK: Çetinyürek'in son iki koşusu iyiydi. 600'lük son işini de beğendim. Riskli de olsa tek yazabilirsiniz. Batukan üst üste dört kez kazandı ama bence biraz yıprandı. Yine de Çetinyürek'in en yakın rakibidir. Ayazma, Uçkaya ve Adıyaman diğer ihtimaller.

Haberin Devamı

Zor altılı