Euro2016 Ağlatan zafer

Ağlatan zafer

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EURO 2016 duygusal bir geceyle başladı. Ev sahibi Fransa, Giroud’nun golüyle öne geçmesine rağmen Romanya’nın Stancu’nun ayağından gelen penaltısıyla sarsıldı. Zorlanan Horozları, Dimitri Payet’nin müthiş füzesi ipten aldı, yıldız oyuncu gol sonrası göz yaşlarını tutamadı.

Ağlatan zafer

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Avrupa’nın futbol şöleni EURO 2016, ev sahibi Fransa’nın Romanya’yı 2-1 ile kazandığı maçla başladı.

Paul Pogba, Griezmann ve Dimitri Payet gibi yıldızlarıyla Fransa, 4-3-3 ile sahaya çıktı. 4-5-1 ve 4-2-3-1 arası sistemiyle Romanya ise hem tedbirli hem de kaliteli ayaklarla sahaya çıktı.

Henüz 4’te de Stanciu’nun ortasında arka direkte Stancu, kalesinde devleşen Lloris’i aşamadı. Orta sahadan direkt ve hızlı paslarla çıkan Fransa 14’te Pogba’nın pasında fırlayan Sagna’nın ortasında Griezmann ile gole yaklaştı, direkler izin vermedi. Savunmada kontrollü olmak adına adeta direnen Romanya ilk hatasını 36’da yaptı. Bir anda kanattan sızan Payet’nin ortasında Griezmann golü yapamadı.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan Romanya, yine Stanciu ve Stancu işbirliğinde gole yaklaştı. 52’de Payet ile başlayan atakta Giroud’dan doğru vuruş çıkmadı. 57’de Paul Pogba’nın şutunda enfes bir şut çıkaran Tataruşanu, hemen bir dakika sonra 58’de Payet’nin ortasında boşa çıktı, Giroud turnuvanın ilk golünü attı: 1-0.

Haberin Devamı

Tam ağırlığını ortaya koyacak Fransa beklentisi varken, Romanya sürpriz çıkışında penaltı kazandı, 65’te Stancu eşitliği yakaladı: 1-1. Son 10 dakikada Martial’la forveti çiftleyen Fransa’da sahanın yıldızı Payet, Stade de France’ı tek başına salladı. 89’da Payet 20 metreden enfes bir golü 90’a yolladı: 2-1.