2.Lig Ahmet Daşkan: 'Ben kazanmadım Turgutlu kazandı'

Ahmet Daşkan: 'Ben kazanmadım Turgutlu kazandı'

08.01.2022 - 12:48 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Turgutluspor, 15 Ocak’ta Sivas Belediyespor maçıyla ikinci yarının perdesini iyi bir şekilde açmak isterken Başkan Ahmet Daşkan seçim sürecini, kısa-uzun vadedeki hedefleri ve takıma kazandırılacak transferler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Daşkan: Ben kazanmadım Turgutlu kazandı

Seçim öncesi yaşananları aktaran Daşkan, “Belediyeye gelmeden önce taraftarlar ve bir dostum benim başkan olmamı istedi. Belediye Başkanımız Çetin Akın da bu görevi yapabileceğimi bana iletince aday olmayı kabul ettim” dedi. Turgutlu’nun ve Turgutluspor’un tarihi bir kongreye şahitlik ettiğini aktaran Daşkan, zorlu bir periyodun ardından göreve geldiklerini dile getirdi. Kendilerine duvar örüldüğünü belirten Daşkan, “Kentimiz ve camiamız adına en çekişmeli ve yüksek güvenlik önlemli bir seçim oldu. 400 polisin ve 200 güvenlik görevlisinin bulunduğu salonda yaklaşık 500-600 üye vardı. Böyle ortamda başkan oldum. Duvar örülmeye, engel olunmaya çalışıldı ancak başkanlığı söküp aldım. Her zaman dile getiriyorum. Sadece ben değil; futbolcu, yönetim, camia, taraftar, teknik ekip ve en önemlisi Turgutlu kazandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adaylığını koymasındaki sebepleri açıklayan Daşkan, iş insanlarının camiaya sahip çıkmadığı için belediyenin üzerinde ciddi bir sorumluluğun olduğunu, bu yükü hafifletmek için adaylığını koyduğunu açıkladı. Daşkan, “Turgutluspor, belediyenin destekleriyle ayakta kalıyordu. Biz de sağladığımız sponsorlar eşliğinde takımı ayakta tutmak istedik. Maalesef iş insanlarımızdan gerekli yardımı göremedik, göremiyoruz. Geçen sezon 3. Lig’deyken Play Off oynadığımız dönemlerde ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmıştık. Onun ardından gelen yönetim camiayı benimseyemedi, başarıyı sürekli kılamadı. Buraya senelerce emek veren isimler ayrıldı, altyapı göz ardı edildi. Gurbetçi isimler ileride para kazandırır mantığıyla transfer edilmişti. Benim oyuncularım daha yetenekli. O yüzden takımı Turgutlulu isimlere emanet ettik. Kendi insanımıza, kendi evlatlarımıza güvenmeye çalıştık. Altyapımıza yöneldik. Genç yeteneklerin peşindeyiz. Çünkü ekonomimizin bu çerçevede düzeleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Daşkan, “Yönetim, taraftar, oyuncular ve teknik ekibimiz Play Off’a odaklanmış durumda. Her şey nasip. Ama bunun için çok çalışacağız. Şu an puanlar birbirine çok yakın. Oradaki blok dar. Düşme ihtimalimiz de elbette var ancak başarı için buradayız” dedi. Daşkan, “Sezon başlamadan yönetim olarak takımın başında olsaydık şu an liderdik. Sezon sonu şampiyonduk. Çünkü burada bir aile ortamımız var. Aidiyet duygusu var. Örneğin kaptanımız Mahmut Boz, takımdan ayrıldı. Sorunun bizimle ilgili olmadığını, bir önceki yönetim nedeniyle huzursuz hissettiğini iletti. Biz huzurlu bir ortam yarattık. Tesis ve altyapı itibariyle de çok büyük bir kulübüz. “Üst üste aynı ligde oynamayız” mottomuzu devam ettireceğiz. Başarı yalnızca sıralamada değil, aynı zamanda da herkesle buluşabilmektedir” yorumunu yaptı. Öte yandan Daşkan, devre arasında 5 transferle ikinci yarının startını vereceklerini de sözlerine ekledi. 

“Altyapıya yönelimin giderek artması en büyük arzumuz” diyen Başkan Daşkan, “Şu an 5 ismi A Takım’a kazandırdık. Benim genç futbolcularımıza bir sözüm var. U19’dan tüm isimleri tek tek deneyeceğim. Genç isimlerle istikrar yakalamak kısa zamanda zor. Çünkü yaşları genç olduğu için bir maç iyi bir maç kötü olabiliyorlar. Yani işin içine psikoloji giriyor. Ancak gereken sabrı göstereceğim” dedi. 

Haberin Devamı

Yeni stadyumun yüzde 80-85 oranında sona erdiğini belirten Daşkan, “12 yıldır halkımız stat konusunun bitmesini bekliyor. Biz de ivedilikle tamamlanması için uğraşıyoruz. Çünkü orada atmosferin değişeceğini düşünüyoruz. Şu an için kapılar ve aydınlatma dışında her şey hazır durumda” şeklinde konuştu. Kulüp mağazası konusuna da değinen Daşkan, “Forma satış fiyatları oldukça yüksek. Onun yerine kendi markamızı kurup patentli ürünlerimizi taraftarlarımıza sunabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Daşkan, “Türkiye’de 2 ve 3. Lig ile birlikte Bölgesel Amatör Lig’lerin yaşatılması demek, futbolumuzu yaşatmak demektir. Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda maddi olarak destek çıkıyor fakat her transferde bildirim ve kayıt parası ile işlem gideri ücreti ödüyoruz. Yetmiyor bir de lisans için ödeme yapılıyor. Neden? Yani TFF toplu verdiği parayı taksitle alıyor. Ayrıca tüm kulüplere bakın vergi ve SGK borcu olmayan yok. Pandemi nedeniyle iş insanlarının da durumu belli. Bu yüzden sistem tıkanıyor. Kulüpler bir yere gelemiyor. Futbolumuzun geleceği adına lütfen kulüplerden vergi ve SGK alınmasın. Spor camiası bu gibi durumlardan muaf olsun. En azından yükümüz bir nebze azalacaktır” diyerek sözlerini noktaladı. 

Haberin Devamı