Skorer Akdeniz çıkarması!

Akdeniz çıkarması!

24.06.2009 - 01:06 | Son Güncellenme:

Avrupa Takımlar Şampiyonası’na önemli bir başarı elde ederek 1. ligde kalan milli atletler gözünü Akdeniz Oyunları’na çevirdi. Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, “Hedefimiz 2005 Almeira’da elde ettiğimiz 5 madalyanın üzerine çıkmak” dedi

Akdeniz çıkarması

Milli atletler Norveç’ten sonra İtalya’da da madalya avına çıkacak. 26 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Pescara kentinde yapılacak 16. Akdeniz Oyunları’nda Atletizm’de hedef 2005 Almeira’yı geride bırakmak olacak.
Norveç’te Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda elde ettikleri başarılı sonuçlarla birinci ligte kalmayı başaran milli atletler, şimdi de İtalya’da Dünya Şampiyonası öncesi kendilerini gösterecek.
Almanya’da Ağustos ayında organize edilecek Dünya Şampiyonası’nın bu yılın hedef yarışması olduğunu belirten Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, “Bu sene zorlu yarışların olduğu bir sezon. Ancak milli sporcularımız 2009 yılına iyi başladı. İlk önce Avrupa Salon Şampiyonası, ardından Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda istenilen sonuçlar alındı. Şimdi sırada Akdeniz Oyunları var. Hedefimiz 2005 Almeira’da elde ettiğimiz 5 madalyanın üzerine çıkmak” dedi.

Haberin Devamı

Elvan kafilede
Avrupa Takımlar Şampiyonası kadrosunda bulunduğu halde son anda ayağında bir şişlik oluştuğu için Norveç’e götürülmeyen Elvan Abeylegesse Akdeniz Oyunları’nda madalya için koşacak. Elvan’ı Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası öncesi riske etmek istemediklerini ifade eden Terzi, “Çok önemli bir sakatlık değildi. Ancak dinlenmesini istedik. Akdeniz Oyunları’nda mücadele edecek” diye konuştu.

Rakipler güçlü
Akdeniz Oyunları’nda rakiplerin oldukça güçlü olduğuna dikkat çeken Terzi, “Oyunlar Ağustos’ta Almanya’daki Dünya Şampiyonası öncesi Akdeniz ülkeleri atletleri için son ciddi sınav niteliğini taşıyor. İtalya, İspanya, Fransa, Cezayir, Fas hepsi elit sporcularını getirecek. Biz de üst düzey atletlerimiz ile katılıyoruz. Zevkli ve çekişmeli yarışlar olacak. Tecrübeli sporcularımızın yanı sıra genç yıldızları da kafileye dahil ettik. Bol madalya ile döneceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

33 sporcumuz ter dökecek
Akdeniz Oyunları’nda mücadele edecek atletizm kafilesinde 14 bayan, 19 erkek olmak üzere toplam 33 sporcu bulunuyor.
BAYANLAR: Elvan Abeylegesse, Almitu Bekele, Nevin Yanıt, Svetlana Sudak, Bahar Doğan, Karin Melis Mey, Merve Aydın, Yeliz Kurt, Mehmet Sızmaz, Filiz Kadoğan, Ezgi Sevilmiş, Burcu Ayhan, Dudu Karakaya.
ERKEKLER: Eşref Apak, Ercüment Olgundeniz, Selim Bayrak, Halil Akkaş, Fatih Avan, Tuncay Örs, Onur Demir, Bekir Karayel, Fatih Eryıldırım, İsmail Aslan, Ali Ekber Kayaş, Emrah Altunkalem, Yahya Işık, Murat Ertaş, İzzet Safer, Mehmet Çağlayan, Mustafa Delioğlu, Emrah Çoban, Kemal Koyuncu.

Yazarlar