Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları

Haftalardır galibiyete hasret Trabzonspor, 2018 yılında ne kupada ne de ligde siftahı var bordo-mavili ekibin... Hakkını teslim edelim on iki maçtır da yenilmiyorlar!

Tepedekilerle ve taraftarla aranız açılmaması için bir yerde şeytanın bacağını kırmanız gerekir hani... Öyle ya birader, beraberliğe abonelik de bir yere kadar...

İki takım adına beraberliğe aboneliği bozacak o kadar çok kırılma anı vardı ki dün... Hangisini sayalım?

Mesela Uğur Demirok’un tıngır mıngır gelerek attığı penaltı... Sosa gibi duran toplara can veren, hayat veren bir oyuncu dururken Uğur’a penaltı attırmak...

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin iki tane direkle çarpışan topu vardı ki, biri penaltıyı kaçıran Uğur Demirok’un kafasından üst direkte patlayan, diğeri Khalili’nin... Sezon boyu direklerden (13 şutu direkten döndü) çektiğini hiçbir şeyden çekmeyen Trabzonspor’un imdadına bu defa yetişen aynı direklerdi!

Her ne kadar Ahmet Çörekçi övgüyü hak ediyorsa, maç öncesi Rıza Çalımbay, “Hücum etkinliğinden faydalanacağız” dediği Bero, Trabzonspor’un en zayıf halkasıydı. Bu da bir kişi eksik oynuyorsunuz demektir.

Futbolda oyunu kendi alanında kabul edip alan savunması yapan takımlar karşısında eğer hücum genişliği yaratamazsanız, rakibin futboluna mahkûm olursunuz. Dün Castillo oyuna girdikten sonra Trabzonspor etkili oynamaya başladı.

Doğrusunu söylemek gerekirse Trabzonspor, Burak Yılmaz’ı aramadı-aramıyor değil.. Mesela penaltıyı Sosa’ya attırmadınız, topun başına mutlaka Burak Yılmaz gelirdi. O da bir yana Rodallega’nın önüne düşüp vuramadığı pozisyonları değerlendirirdi Burak...

Özetle, ayağınıza gelen kısmeti kullanamazsanız, bir başka ifadeyle penaltıyı atamazsanız beraberliğe aboneliğe razı olursunuz.

7 haftadır mağlup olmayan Gençlerbirliği’ne de bir parantez açmak gerekirse, Ümit Özat elindeki kısıtlı kadroyu iyi kullanarak, kazanmak için her yolu denedi ama onların da dün en büyük şansızlığı direklerle arasının iyi olmamasıydı!