Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Erzurum’un denizden yüksekliği 1900 m. Alışık olmayanlar etkilenir bu rakımdan… Vücut başlarda oksijen azalmasından kaynaklı nefes almada zorlanır, kalp atışları hızlanır… Vücutta gerçekleşen bu değişimin kişiden kişiye değiştiğini de belirtelim…
Erzurumsporlularda moraller Erzurum’un soğuğu gibi; sıfırın altında… Sahada oynayanlar farklı mıydı sanki; kafalarında adeta bitirmişler ligi!
Trabzonspor maçını kazanmış olsaydılar “ bir umut ” deyip, devam edebilirlerdi… Saman alevi gibi yanıp sönen oyunlarıyla girdikleri pozisyonlar vardı, onların da gol olmasına müsaade etmedi Uğurcan Çakır… Karşılaşmanın başında direkten dönen top onlar adına ligin özeti gibiydi!
Bilhassa ilk yarı kötü oynadı bordo-mavililer. Hatta bir kişi eksik oynadılar. Amir’i hiç yoktu mesela…
Bunlara ek olarak, Trabzonspor’da hatlar/ oyuncular arasındaki mesafe Erzurum, Trabzon uzaklığı kadardı!
Orta sahada oluşan boşlukları doldurmak, açıkları kapatmak için elinden geleni yapan kaptan Sosa, günün en fazla koşan oyuncusu olmuştur herhalde!
Demem o ki; BB Erzurumsporlu oyuncular, Trabzonspor’un bu zaafından da faydalanamadı… Bir de Trabzonspor’un atağa kalkarken kaptırdığı topları katın işin içine...
Ünal Karaman’ın kulübeden hamle şansı Erzurum’un soğuğu gibi! Elde, pardon yedeklerde oyunun kaderini değiştirebilecek Olcay Şahan var, hepsi o kadar. O da tam olarak hazır değil…
Amma velâkin…
Erzurum’un havasına aldırmayan, koşan, elinden gelenin en iyisini yapmayan çalışan bir Ekuban izledik dün. Hatta Rodallega’nın yerine dahi mücadele eden, arkadaşlarını ateşleyen Ekuban, soğuk havada Trabzonsporluların içini ısıtan. Bir topu da direkten döndü… Nwakaeme’ye attığı gol pası, Trabzonsporlular için kıtlıma çay kıvamında enfesti! Kaleci Uğurcan gibi her hafta üstüne koyarak oynuyor… Yaşlarının genç oluşu Trabzonspor’un geleceği adına büyük şans… Aynı cümleyi Hüseyin için de kullanmazsak genç oyuncuya haksızlık yapmış oluruz.
Trabzonsporlular dünkü maç için bir türkü yapsalar “Ekuban ve Uğurcan bu can size kurban” ile başlar, “Nwakaeme, dan dan dan, canımın içi ayağının içi…” diye devam eder giderdi herhalde..!
Netice itibariyle Trabzonspor Nwakaeme ile güzel… Trabzonspor’un son sekiz golün beşinde doğrudan katkısı var Nijeryalı oyuncunun.
Uzatmayalım…
Ünal Karaman’ın öğrencileri onca eksiğe, olumsuzluğa rağmen, Dadaşlar diyarından üç puanla dönmeyi başardılar… Erzurumspor’u da kaderiyle baş başa bıraktılar!