Skorer "Aktörler oscar aldı"

"Aktörler oscar aldı"

27.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Saray Başkanı Faruk Süren, "Hayranım onlara" diyerek futbolcuları göklere çıkardı, Terim'e göndermede bulundu. Süren, "Bu takım Fatih hocadan önce de on kez şampiyon oldu. Demek ki esas aktörler oyuncularmış" diye konuştu

Aktörler oscar aldı




Aktörler oscar aldı
GALATASARAY Başkanı Faruk Süren, futbolculara ve Lucescu'ya övgüler yağdırıp, medyaya çatarken, Fatih Terim'e de göndermede bulundu. Süren, "Bu takım Fatih hocadan önce de on kez şampiyon oldu. Demek ki esas aktörler oyuncularmış ve aktörlerimiz oscar aldılar. Helal olsun" dedi. Cim - Bom'un patronu, "Real'in bir futbolcusu 100 milyon dolar. Biz 104 milyon dolar gelir istiyoruz. Aradaki farkı düşünün. O yüzden futbolcularımla iftihar ediyorum. En büyük hak onların. Hayranım onlara" diye konuştu.
SÜREN, sıranın Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'na geldiğini vurguladı, "Avrupa'da almadığımız bir tek o kaldı. Müzemizde onun da yerini ayırdık" ifadesini kullandı. Galatasaray Başkanı, eleştirilerden ise dert yandı. Süren bu konuda "Bizler de bu kuruma hizmet eden insanlarız. Elimizden geldiğince çalışıyoruz. Ama bunca başarıya rağmen yapılan yıpratıcı eleştiriler beni çok üzüyor. Kendimizi Türk medyasına nasıl beğendirelim ? Ama kimse merak etmesin, beşinci şampiyonluğu da alacağız" açıklamasını yaptı.
TÜRKİYE'nin reklamını yaptıklarına, ödülü hakettiklerine değinen Süren, "Turizm, endüstri teşvik görüyorsa, bu da görmeli. Düşünün yaptığımız tanıtımı. Daha önce de konuşmuştuk, halterciler mahalle kurdu. Teşviğin bize de yapılması lazım" görüşünü savundu. Süren, "Biz iane istemiyoruz, ianeyi de kabul etmeyiz. Ama herkes bu takımın neler yaptığını görsün. 180 ülkede Türk bayraklı çocuklar izlendi. Türk bayrağı, Galatasaray bayrağı, Dünya hafızalarına kazındı. İşte en büyük reklam bu" yorumunda bulundu.
LUCESCU için, "Kalitesini kanıtladı. Oyunu çok iyi okudu ve yerinde değişiklikler yaptı. O Fatih Terim'den farklı bir kişi" diyen Süren, son olarak da Jardel ile ilgili fikirlerini açıkladı. Galatasaray Başkanı, "Jardel, Jardelliğini yine yaptı. O farklı bir oyuncu. Hakan'la asla mukayese etmeyin. Hakan koşan, çalışan bir futbolcu. Jardel de sadece gol atan ve son vuruşları çok iyi olan bir oyuncu. Keşke Hakan gitmeseydi de, birlikte oynasalardı. O zaman müthiş olurdu" diye görüş belirtti.

"Kalbinizle oynayın"

SÜPER Kupa finalinde yerinde duramayan birisi de Hagi'ydi. Sakatlığı nedeniyle oyunu terk eden Rumen yıldız, kulübede bağırıp, çağırıyor, Lucescu'dan önce saha kenarına kadar geliyor, arkadaşlarına uyarılar yağdırıyordu. Normal sürenin bitmesinden sonra da en önce sahaya fırlayan o oldu. Önce masörlere talimat verdi. "Hepsine hemen masaj yapın." Ardından yedeklerin yanına gitti. Bu kez ağzından, "Arkadaşlarınızı motive edin" sözleri döküldü. Sıra sahadakilere gelmişti. Büyük Usta, herbirini tek tek dolaşıyor, kulaklarına bir şeyler fısıldıyordu.
VE uzatma bölümü başladı. 12. dakika dolmak üzereydi ki, gol makinesi Jardel ustalığını yine konuşturdu. Monaco Louis II Stadı'nı büyük bir coşku kapladı. Herkes sarmaş dolaş oldu. Futbolcuların ilk koştuğu isim ise Hagi'ydi. Bunun nedeni daha sonra anlaşılıyor, Hagi'nin sır dolu sözleri de ortaya çıkıyordu. "Lütfen kalbinizle oynayın. Bakın göreceksiniz kazanacağız. Herkes bizden bunu bekliyor. Türkiye'yi ayağa kaldıracağız." İşte bir zaferin perde arkasında, oyuncuların motivasyonunun en üst seviyeye çıkmasında Hagi'nin bu konuşması yatıyordu.

Son bomba McManaman

G.Saray ile Real Madrid anlaştı. İngiliz yıldız da onay verirse transfer bu hafta netleşecek. Diğer aday ise Brezilyalı Caio
CİM - Bom yeni bir bomba için harekete geçti. Galatasaray ile Real Madrid yöneticileri, Süper Kupa finali nedeniyle bulundukları Monaco'da biraraya gelirlerken, İspanyollar'ın yıldız oyuncularından McManaman'ın kiralanması konusunda prensip anlaşmasına vardılar. Görüşmeler sırasında Real Madrid yöneticileri "McManaman'ı gözden çıkardık. İsterseniz size verelim" teklifini iletti.
BU konuda Teknik Direktör Lucescu'ya danışan Galatasaraylı yöneticiler, Rumen hocadan da olumlu yanıt almaları üzerine girişimleri hızlandırma kararına vardılar. Real Madrid yetkilileri McManaman ile de görüşerek Galatasaray'a gidip gitmeyeceğini soracaklar. İngiliz futbolcu transfere onay verirse, iki kulüp bu hafta içinde pazarlık masasına oturarak, parasal konuları görüşecek.
LİTMANEN için de Barcelona ile anlaşma sağlandığı, ancak Lucescu'nun istememesi üzerine bu oyuncudan vazgeçildiği öğrenildi. Galatasaray'ın gündemindeki bir diğer ismin ise Brezilya'nın Santos takımının forveti Caio olduğu belirlendi. Marcio'nun Santos'a verilmesi kesinleşirken, bu futbolcu ile takası gündeme geldi. 25 yaşındaki Caio daha önce Inter ve Napoli'de de forma giydi.

Steve McManaman kimdir?

GEÇEN yıl 14 milyon sterline beş yıllığına Liverpool'dan Real Madrid'e geçti. Şampiyonlar Ligi finalinde attığı golle Real'e kupayı kazandıran McManaman'ın yıldızı, yeni teknik direktör Del Bosque ile barışmadı ve satış listesine kondu. 28 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusunu Chelsea ve Middlesbrough da transfer etmek istiyor. McManaman'ın bileğinde ve aşil tandonunda zaman zaman nükseden sakatlıkları bulunuyor.

Real'in rakibi Boca Juniors

SÜPER Kupa'yı G.Saray'a kaptıran Real Madrid, şansını gelecek kasım ayında Kıtalararası Kupa'da deneyecek. Toyota Kupası olarak da anılan ve Japonya'nın başkenti Tokyo'da oynanacak maçta Real, Şampiyonlar Ligi şampiyonu sıfatıyla Amerika şampiyonu Boca Juniors karşısına çıkacak.

Monaco'da bayram

SAVARONA yatı, maç oynanmadan baştan başa sarı kırmızılı kurdeleler, balonlarla süslendi. Yat, limana bordo etti, iskelesini rıhtıma dayadı. Atatürk'ün yatını onaran Kahraman Sadıkoğlu, G.Saray'ın galip geleceğini sezmişcesine zafer kutlamaları için her şeyi baştan hazırlamıştı. Zafer sonrası Başkan Faruk Süren olmak üzere yöneticiler, Kahraman Sadıkoğlu'nun arkadaşları ve maçı izlemeye ABD'den gelenler, Savarona'da buluştu.
GECEYE Faruk Süren'in kızı Yelda, Feray Gülman, Ersoy Çetin, Erol - İnci Aksoy, Sakıp Sabancı, Bakan Fikret Ünlü, Jefi ve Yasemin Kamhi, Celal Çapa, koyu G.Saraylı Alevi dedesi Prof. İzzettin Doğan, M. Ali Birand gibi ünlüler katıldı. Başında sarı kırmızı bandana ve kırmızı sarı fanila olan Sabancı, "Ben F.Bahçeliyim, ama G.Saray'ın zaferiyle coşuyorum" dedi. Savarona'dan sonra eğlence gece kulüplerinde sürdü. Nice ve Cannes'da, sokaklar sarı kırmızı dolmuştu. Herkes bağırıyordu:"We Are The Best."

AVRUPA NE DEDİ

İSPANYA BASINI
"İnanılmaz şans"
Marca gazetesi başlığını "G.Saray'da sadece gol vardı" diye kullandı. Gazete, Madrid, 26 kez, Galatasaray kalesine gitti. Bir penaltı sonucu gol attı. Galatasaray altı kez geldi, iki gol attı. Bu ne inanılmaz bir şans ?" yorumunu yaptı.

"Futbolun cilvesi"
El Mundo Deportivo da "Real Madrid'in golcüsü eksikti. Tamam, ama Galatasaray'ın da golcüsü durgun Jardel'di. Nasıl gol attı, hayret ?" diye yazdı. Gazeten, "Bu oyun ve bu skora, ancak futbolun cilvesi denir" ifadesini kullandı.

"G.Saray hak etmedi"
AS gazetesi de "G.Saray oynadığı futbolla kupayı hak etmedi" iddiasında bulundu. Gazete "Real Madrid, Morientes'in eksikliğini hissetti. Galatasaray'ın orta sahası Figo'nun, Real Madrid'deki ilk hayal kırıklığını yarattı" görüşlerine de yer verdi.

FRANSA BASINI
"Cellat Jardel"
Monaco Le Matin, birinci sayfasından manşetten "Avrupa'nın en büyüğü Galatasaray" başlığını attı. Le Matin, iç sayfada ise "Real Madrid'in celladı Jardel" başlığıyla Brezilyalı golcünün klasını kritik pozisyonlardaki vuruşlarıyla kanıtladığına değindi.

"Haksız penaltı"
L'Equipe gazetesi de olaya "İmza Jardel" başlığıyla iç sayfada yer verdi. G.Saray ile Monaco'nun eşleşmesi açısından maçı değerlendiren spor gazetesi, "Monaco unutmasın ki, Real Madrid daha çok maça hakimdi. Ama net gol pozisyonları paylaşıldı ve Galatasaray'ın zaferi çok da haksız değildi" dedi, Suat'a verilen penaltıyı da "Acımasız" diye niteledi.

DANİMARKA BASINI
"Yeni kahraman"
Ekstra Bladet, "Yeni Kahraman" başlığı altında verdiği haberinde Brezilyalı golcü Jardel'e övgüler yağdırdı. Gazete, "Hakan Şükür unutuldu. G.Saray'ı, St.Gallen'e attığı gollerle Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan Jardel, önceki gece de Monaco'da, Süper Kupa'yı yeni ülkesine getirdi. Avusturyalı hakemin, Real'in penaltısında Suat'ın pozisyonuna penaltı çalması yanlıştı" diye yazdı.

İNGİLTERE BASINI
"Altın vuruş"
The Independent, "Jardel'in altın vuruşu" başlığını kullandı. Gazete, en çok ilgi çeken iki ismin "Olaganüstü becerileri, ama bir o kadar da sinir bozucu hareketleri" ile Hagi ve Dünya rekoru kıran Figo olduğunu aktardı.

"Rangers'a uyarı"
Daily Telegraph, iç sayfalarda dipte çift sütundan "Jardel'in iki golü Glasgow Rangers'a uyarı" başlığıyla maçı yansıttı. Telegraph,, bu maçtan sonra Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın daha da ciddiye alınacağını yazdı.
The Guardian, "Jardel'in altın golü Real'i çökertti" başlığını kullandı.

İTALYAN BASINI
"Hakan silindi"
Gazzetta Dello Sport, "Jardel'in golü altın, Süper Kupa Galatasaray'ın" başlığını kulandı. İtalyan gazetesi, "AC Milan, Arsenal ve son olarak da Real Madrid ile G.Saray, Avrupa'nın büyüklerini öldürmeyi sürdürüyor" denildi. Corriera Dello Sport gazetesi ise Jardel'in, Hakan Şükür'ün, Galatasaray'daki efsaneliğini sildiğini yazdı.

ALMAN BASINI
"Büyük sevinç"
Berliner Kurier Gazetesi, Galatasaraylı futbolcuların ikili mücadelelerde daha üstün göründüğünü ve Real Madrid'in özellikle uzatma dakikalarında maça ilgisinin azaldığını yazdı. Berliner Zeitung, Galatasaray'ın üstün oynadığı karşılaşmada Brezilyalı Jardel'in uzatma dakikalarında attığı golle Türkler'e büyük sevinç yaşattığını kaydetti.