Su Sporları Alesta Yelken Okulu'ndan eğitimde yeni dönem

Alesta Yelken Okulu'ndan eğitimde yeni dönem

12.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Alesta Yelken Okulu, ABD tescilli bir program olan STEM’i geliştirirken fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi ana dalların yanına spor ile sanatı da koydu. Yaz kampında 100’e yakın çocukta sporun faydaları gözlemlendi.

Alesta Yelken Okulundan eğitimde yeni dönem

Türkiye Yelken Federasyonu’na bağlı Alesta Yelken Okulu, ABD merkezli Sylvan Learning Eğitim Merkezi’yle büyük bir girişimde bulunarak Bodrum’da pilot uygulamayı hayata geçirdi. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir arada öğreten eğitiminde ezber bozan Alesta, yazın yapılan kampta bu ana dallara sporu da ekledi. Haziran-Ağustos döneminde 100’e yakın çocukla çalışılırken, sporun çocuklardaki etkileri gözlemlenince STEM eğitimine spor ve sanatın eklenmesine karar verildi. Ayrıca projenin STEMAS adıyla markalaşması için gerekli başvurular yapıldı. Türk eğitim markası olarak tüm dünyaya ihraç edilmek için gün sayılan proje için Alesta Yelkencilik kurucusu Özgür Türkalp, “STEM ABD tescilli bir program. 2011’den beri uygulanıyor. Bizim STEMAS programımız ise yeni bir ürün oldu. Tescilini aldık. Eğitimde bir Türk markası olacak” dedi.

Programda sporun yanında sanat da yer alıyor. Bu konuda proje hazır. Bu ayağın İstanbul’daki halk eğitim ve belediyeler aracılığıyla hayata geçirilmesi planlanıyor. Öğrencilere Florya’da yelken dersleri verilecek ve yaratıcılığın artması için de sanat eğitimleri uygulanacak. Bu eğitimin adresi ise Yaşar Kemal Sanatevi olacak.

Haberin Devamı

Yazarlar