Futbol Ali Adnan’ın bonservisini aldılar

Ali Adnan’ın bonservisini aldılar

09.07.2019 - 07:59 | Son Güncellenme:

Vancouver Whitecaps, Beşiktaş’ın kadrosuna katmak için çalıştığı kiralık futbolcusu Ali Adnan’ın bonservisini Udinese kulübünden, MLS rekoru kıran bir bedelle aldı, 2.5 yıllık kontrat yaptı.

Ali Adnan’ın bonservisini aldılar

Onur Dinçer - Skorer

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın transferi için görüşmelere başladığı Ali Adnan’da beklenmedik bir gelişme meydana geldi. Udinese’den kiralık olarak Vancouver Whitecaps’ta oynayan Iraklı futbolcunun bonservisi alındı.

‘Burada kalıyor’ diyerek açıkladılar

MLS’te mücadele eden Kanada kulübünden yapılan açıklama, futbolcunun resmiyle birlikte ‘Burada kalıyor’ ifadesiyle yayınlandı. Futbolcunun bonservisinin İtalyan ekibinden alındığı ve kendisiyle 2.5 yıllık sözleşme yapıldığı bildirildi.

Milyon dolarları gözden çıkardılar

Transfer ücreti için net rakam verilmemekle birlikte, multi milyon dolarlık anlaşma olarak tanımlanırken, MLS’in kendine özgü kurallarından olan ‘Designated Player’ statüsü çerçevesinde gerçekleştirildiği duyuruldu. Bu transferin MLS tarihinde bir savunma oyuncusu için en büyük paraya yapılan transfer olarak rekor kırdığı belirtildi.   

Haberin Devamı

Beckham kuralı ile transfer

NBA benzeri kuralları olan, futbolcular için büyük paralar ödeyerek uluslar arası transfer yapmanın imkansız olduğu ABD ve Kanada takımlarından oluşan ligde bu kural, ‘Designated Player’ statüsünün eklenmesiyle esnetilmişti. Zamanında David Beckham’ın Los Angeles Gaaxy’ye transferini mümkün kılmak için çıkarılan kural bu yüzden ‘Beckham kuralı’ olarak da adlandırılıyor ve her kulübün bu statüde 3 futbolcuyu kadrosuna katma hakkı bulunuyor.   

“Bize muazzam katkı yaptı’

Whitecaps teknik direktörü Marc Dos Santos transferle ilgili yaptığı açıklamada “Ali Adnan mart ayında buraya ayak bastığından beri kulübümüze muazzam katkı yaptı. Defansif anlamda ilkelerimizi anlıyor ve hücuma çıkmakta da müthiş bir becerisi var. Zaten bizim sistemimizde kanat beklerinin hücuma katılmasının çok büyük önemi var” dedi.

En iyi 11’e seçilmişti

Vancouver formasıyla iyi bir başlangıç yapan Iraklı futbolcu, sezon ortasında önemli bir başarıya imza attı. 25 yaşındaki eski Çaykur Rizesporlu oyuncu, geçtiğimiz haftalarda MLS liginde sezonun ilk yarısı için belirlenen ligin en iyi 11'ine seçilmişti.