Süper Lig Ali Koç: TFF'den memnun olan az sayıda kulüp var!

Ali Koç: TFF'den memnun olan az sayıda kulüp var!

14.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Futbol Federasyonu Yönetimi’nin istifasının istenip istenmediği sorusuna, “TFF’den çok memnun olan az sayıda kulüp var. Hiç memnun olmayanlar var. Destek olalım ama bu kadrolarla, bu yönetim anlayışıyla bu sorunlara çözüm sağlayamayacağını düşünen kulüplerimiz var” dedi.

Ali Koç: TFFden memnun olan az sayıda kulüp var

Kulüpler Birliği Vakfı, dün kritik bir toplantıya ev sahipliği yaptı, başkanlar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sorunlarını aktardı.

Haberin Devamı

Vakfın Maslak’taki ofisinde gerçekleşen toplantıya 4 büyük kulübün başkanı da katılırken, görüşmede konuşulanları Vakıf Başkanı Ali Koç kamuoyuna aktardı. İşte o konular:

- Pazartesi akşamı hepimizin gözü önünde yaşanan olaylar, başta futbolun paydaşları olmak üzere ama sadece futbolun paydaşları değil tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. 

- Önemli olan Halil Umut Meler’in bir an önce sağlığına kavuşması ve o anın verdiği üzüntü ve şokla verdiği kararı değiştirip yeşil sahalara dönmesini gönülden diliyoruz.

- Zaten hakem kalitesindeki sıkıntılar hepimizin malumu. 

- Bu tabloda herkesin payı var. Kimse de sorumluluktan kaçmamalı. Bu sorunlar Türkiye Futbol Federasyonunun kendisini ayırıp, sorumluluğu başkalarına yükleyerek çözebileceği sorunlar değildir. 

Haberin Devamı

- Türk futbolu artık yarışma değil çatışma, hatta yıllardır ifade ettiğimiz ayrıştırma noktasına gelmiştir.

- Bizleri rahatsız eden unsurlardan bir tanesi de, UEFA’ya, FIFA’ya, İngiltere’ye teşekkür eden TFF Başkanı’nın hiçbir şekilde kulüplere, Kulüpler Birliği Vakfı’na, sporculara bu konuda gösterdikleri refleks için teşekkür etmemesi de aslında çok şeyi ifade ediyor. Başkanlarımız bu rahatsızlığın gündeme getirilmesini rica etti.

- TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifası kesinlikle konuşulmadı. Az sayıda federasyondan memnun olan kulüpler var. Belli bir sayıda hiç memnun olmayan kulüpler var. Destek olalım ama bu kadrolarla, bu yaklaşımla, bu yönetim anlayışıyla bu sorunlara çözüm sağlayamayız diyen kulüplerimiz var. 

- Süresiz erteleme kararında hemen salı günü maçlar başlamaz. Herhalde kafasında başka bir takvim vardı.

- Fenerbahçe takım otobüsü kurşunlandı. Orada bile maçlar oynandı. Fenerbahçe sahaya çıkmazsa cezaya katlanır dendi. 

- Pazartesi yaşananlardan sonra gündem değişti. E-bilet konusu vardı, yayın ihalesi konusu vardı, yayın gelirinin dağılımı ve yeni lig formatını konuşacaktık. Onları başka bir toplantıda görüşeceğiz.

SÖZCÜLERDEN RAHATSIZLIK

Ali Koç, açıklama yapan hakemlere de değindi. Koç, “Hakemlerin hastane çıkışı açıklamaları, sözcü olarak seçtikleri kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. Hakemliğin durumu ortada. Devre arasında çok ciddi radikal adımlar atılacağı, bu hakem sıkıntısının minimuma indirilmesi için bir yol haritası olduğu anlatıldı. TFF de bize bu hakemlerle gitmeyeceğini defalarca söyledi. Şimdi TFF hangi noktada göreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile sorunları değerlendirdiklerini aktaran Ali Koç, “İki önemli sorun var. Biri adil rekabet, ikincisi de finansal sorunlarımız. Sayın Bakanımızın sorunlarımızı, kulüplerin TFF’ye bakışını bizlerden duymasını son derece kıymetli buluyoruz. Aynı şekilde bugüne kadar Türk futbolunun sorunlarını sadece TFF Başkanımızdan dinleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Adalet ve İçişleri bakanlarımızdan da en kısa zamanda ziyaret etmek için randevu talep edeceğiz” dedi.

Yazarlar