Futbol Alp’ten Bayarslan çıkışı

Alp’ten Bayarslan çıkışı

28.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Kasımpaşa- İst.B.Belediye maçına atanan Volkan Bayarslan’ın yarattığı kriz nedeniyle tüm üyeleri uyardı, “Sizden ricam ikinci yarıda daha titiz olmanız” diye konuştu

Alp’ten Bayarslan çıkışı

Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına hakem Volkan Bayarslan’ın atanmasıyla ortaya çıkan krizde sorumluluğu üstlenen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, dün kurul üyelerini uyararak benzer hataların bir daha tekrarlanmamasını istedi.
İstanbul’da dün MHK üyeleriyle biraraya gelen ve ilk yarının değerlendirmesini yapan Alp’ın, “Bu atama başta federasyonumuz olmak üzere hepimizi zor durumda bıraktı. Böyle bir hatayı kabul etmek mümkün değil. Herkesin kendi görev alanı içinde çok daha dikkatli ve özenli olması gerekiyor. Sizden ricam sezonun ikinci yarısında gerek hakem gerekse gözlemci atamalarında daha titiz olmanız” şeklinde konuştuğu öğrenildi.
Krizin ortaya çıkmasından sonra, “Kamuoyunun MHK’nin kendi iç işleyişindeki sorgulamanın ardından gerekli müeyyidelerin derhal uygulanacağının bilinmesini isterim” açıklamasını yapan Alp’in bu sözleri MHK içinde bazı görevden almaların yaşanabileceği şeklinde yorumlanmış, dünkü toplantı da bu gerekçeyle daha da önem kazanmıştı.
MHK Başkanı Alp’ın TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bu konuda yaptığı görüşmeden sonra şimdilik bir yaptırım uygulanmaması görüşü doğrultusunda, olaydan sorumlu üyelerin istifalarını istemekten vazgeçtiği kaydedildi. Bu arada Alp’in hakem ve gözlemci atamalarında kullanılan bilgisayar programının yeniden düzenlenmesi ve kimlik bilgilerinin güncellenmesi talimatını da verdiği belirtildi.