UEFA Avrupa Ligi Alpaslan Öztürk'ten Adama Traore için olay sözler!

Alpaslan Öztürk'ten Adama Traore için olay sözler!

10.03.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Belçika'da yetişen futbolcusu Alpaslan Öztürk, UEFA Avrupa Ligi'nde bu gece TSİ 23.00'te oynanacak Barcelona maçı öncesi Belçika basınına açıklamalarda bulundu. Deneyimli stoper, Barça'nın yıldız oyuncusu için çok konuşulacak ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Alpaslan Öztürkten Adama Traore için olay sözler

Galatasaray'ın sezon başında Göztepe'den renklerine kattığı savunmacı Alpaslan Öztürk, Barcelona maçı öncesi Belçika basınına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte deneyimli stoperin sözleri: "Göztepe'de bir yöneticimiz, Milli Takım'a seçildiğim için beni aradı. Kulübe girerken inanılmaz bir sevinç yaşadım, güvenlik kamerasından haberim yoktu. O anı asla unutmayacağım. 18 yaşındayken Türkiye ve Belçika arasında seçim yapmak zorunda kaldım. O zaman Türkiye'nin beni biraz daha fazla istediği hissine kapıldım. Ama bu benim de yüzde yüz Antwerper hissettiğim gerçeğini değiştirmiyor.

Galatasaray'a transferim... Çocuk hayalim gerçekleşti. Galatasaray sadece Türkiye'nin en büyük takımlarından biri değil, aynı zamanda Avrupa'nın en iyi kulüplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu seviyede oynuyor olmam benim için çok şey ifade ediyor. Galatasaray'ın gençlere şans vermesi iyi bir şey. Ancak bu gençlerin bazen tecrübesiz olduğunu fark ediyorsunuz. İşi zaten bu zorlaştırıyor. Hep iyi futbolcular, ancak işlerin zorlaştığı zamanlarda tecrübeli isimleri arıyorsunuz.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DE İKİNCİLİK BİLE BİR BAŞARISIZLIK'

Taraftarlar kulübün içerisinde olduğumu durumu biliyor ama bir an önce kupa kazanmamızı istiyorlar. Durumdan memnun değiller. Türkiye'de ikincilik bile bir başarısızlık. Sokakta rahatça yürümek imkansız. taraftarlar sürekli kulüpte neler olup bittiğini öğrenmek istiyor ve sizi durduruyorlar. Bu insanlar çok tutkulu, onları anlıyorum. Umarım taraftarlarımıza yine güzel şeyler yaşatırız. Örneğin, bir Avrupa mucizesi gerçekleştirerek.

TRAORE'YE 'CANAVAR' BENZETMESİ

Barcelona kadar büyük bir takıma karşı oynadığımı düşünmüyorum. Bu hafta antrenmanlarda Barcelona'daki isimleri duydukça düşündüm, çok farklı bir duygu olacak. Kiminle forma değiştireceğim? Henüz fikrim yok. Buna o kadar meraklı değilim. Ama neyi merak ediyorum biliyor musunuz? Adama Traore inanılmaz kaslı ve geniş! Kendimi o canavar karşısında test etmek istiyorum."

Alpaslan Öztürkten Adama Traore için olay sözler

G.SARAY AVANTAJ ARIYOR, İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray'ın Barcelona'da alacağı olumlu sonuç, hem Galatasaray’ın tur umudu olacak hem de UEFA sıralamasında kötü günler yaşayan Türkiye için can suyu olacak. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile birlikte yer aldığı E Grubu’nda 3 galibiyet, 3 beraberlikle lider olarak son 16 turuna yükselmişti.

Haberin Devamı

SADECE 1 GALİBİYET
Galatasaray ile Barcelona bugüne kadar Avrupa kupalarında 8 kez rakip oldu. Hepsi Şampiyonlar Ligi’nde oynanan mücadelelerde Galatasaray bir kez sahadan galip ayrılırken, İspanyol temsilcisi ise 5 kez kazandı. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Aslan 6 kez gol sevinci yaşarken, Barça da 14 gol kaydetti. İki takım son olarak 13 Kasım 2002 tarihinde Camp Nou’da karşılaştı ve Barcelona 3-1’lik skorla kazandı.

MUHTEMEL İLK 11'LER:
Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Pique, Jordi Alba, Busquets, de Jong, Pedri, Traore, Ferran, Aubameyang
Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Kerem, Mostafa

ŞİFRESİZ İZLEME FIRSATI
Futbolseverleri sevindiren haber yayıncı kuruluş Exxen'den geldi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Barcelona - Galatasaray maçı ücretsiz izlenebilecek. Yayıncı kuruluş bugünden itibaren 5 günlük ücretsiz üye olabilme seçeneğini kullanıcılara sundu. Camp Nou'da oynanacak maç, bu akşam saat 23.00'te başlayacak.

Haberin Devamı

HAGI: BARCELONA AÇIK FAVORİ

Bir dönem Barcelona forması giyen, daha sonra geldiği Galatasaray’da efsaneler arasına yerleşen Gheorghe Hagi, Katalan ekibini favori olarak gösterdi.Marca gazetesine konuşan Hagi, “Her iki kulüp de geçiş sürecinde olmasına rağmen Barcelona açıkçası daha iyi bir takım. Xavi ile toparladılar ve açık ara maçın favorisi” dedi.