İngiltere Premier Lig Altay Bayındır sürprizi! İngilizler ilk maçını duyurdu

Altay Bayındır sürprizi! İngilizler ilk maçını duyurdu

26.09.2023 - 21:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de gösterdiği performansla dikkat çeken Altay Bayındır, Premier Lig devi Manchester United ile sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertlilerden ayrıldıktan sonra yeni takımında henüz maça çıkmayan Altay Bayındır'ın eldivenleri devralacağı mücadeleyi İngiliz basını duyurdu.

Altay Bayındır sürprizi İngilizler ilk maçını duyurdu

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'den sezon başında ayrılan ve Manchester United'a imza atan Altay Bayındır, yeni takımında henüz forma şansı bulamadı. Premier Lig devinde henüz süre almayan Altay Bayındır'ın ilk maçını İngilizler yazdı.

Haberin Devamı

Manchester United'da Andre Onana'nın yediği hatalı goller sonrası eldivenleri alması beklenen Altay Bayındır'ın forma giyeceği ilk mücadeleyi Daily Mail duyurdu. İşte ayrıntılar...

F.BAHÇE'YE 5 MİLYON EURO

Altay Bayındır, Fenerbahçe'den Manchester United'a 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Sarı-lacivertlilerin bir sonraki satıştan yüzde 20 pay alacağı aktarıldı.

Altay Bayındır sürprizi İngilizler ilk maçını duyurdu

Öte yandan Altay Bayındır'ın bir sonraki satışının 10 milyon euroyu geçmesi halinde Fenerbahçe'nin 1 milyon euro bonus alacağı belirtildi. Sarı-lacivertlilerden KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, milli kalecimiz Altay Bayındır’ın transferi konusunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United FC ile 5 Milyon Euro bonservis, sonraki satıştan %20 pay, satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon Euro pay olacak şekilde anlaşma sağlamıştır."

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE DUYGUSAL VEDA

Fenerbahçe'den ayrılan Altay Bayındır, sarı-lacivertlilere veda ederken gözyaşlarını tutamadı. Duygusal bir ayrılık konuşması yapan Altay Bayındır, "Büyük Fenerbahçe taraftarı; 4 yıl önce aranıza katıldığım zamandan itibaren bana gösterdiğiniz sevgiyi, saygıyı bir borç bilirim. Beni ailenizden biri gibi görüp sahiplendiniz. Şanlı Fenerbahçe forması altında kaptanlık pazubandını da koluma geçirerek sizlere layık olabilmek için ter döktüm. Çubuklu formayı giyme onurunu yaşadığım her an, siz büyük Fenerbahçe taraftarının olağanüstü sevgisinin karşılığını vermek için sahada mücadele verdim. 4 yıllık serüvenimde bu şanlı formayı paylaştığım takım arkadaşlarıma, başkanıma, yöneticilerimize, teknik ekibe ve kulüp çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Büyük Fenerbahçe Ailesi, sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Kalbim her daim sizlerle. Sezon sonu, hasret kaldığımız kupayı ellerinizde yükseltmeniz dileğiyle, hoşça kalın. Sevgilerimle" dedi.

İLK MAÇI G.SARAY'A KARŞI

Daily Mail'in haberine göre; Manchester United'ın yeni transferi Altay Bayındır, ilk maçına Galatasaray karşısında çıkacak.

Haberin Devamı

Altay Bayındır sürprizi İngilizler ilk maçını duyurdu

Manchester United'da bu sezon 3 maçın kadrosuna dahil edilen Altay Bayındır, henüz forma şansı bulamadı. Tecrübeli file bekçisi; Arsenal, Brighton ve Burnley mücadelelerinde yedek kulübesinde oturdu.

SÖZLEŞMESİ 2027'DE BİTECEK

Altay Bayındır'ın Manchester United ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. 25 yaşındaki eldivenin güncel piyasa değeri 11 milyon euro.

Bursaspor altyapısında futbola başlayan Altay Bayındır daha sonra TSE Arabayatağı, Bursa Yolspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe formaları giydi.

A Milli Futbol Takımı'nda 6 maçta şans bulan Altay Bayındır, kariyeri boyunca 1 kupa kazandı. Tecrübeli eldiven geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Yazarlar