Diğer Altın adam

Altın adam

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Servet Tazegül, turnavanın en iyi müsabakası olarak nitelendirilen 68 kilo finalinde Rus rakibi Aleksey Denisenko’yu devirip altın madalyayı aldı. Milli sporcumuz, böylece 2011 yılından sonra ikinci kez Dünya Şampiyonluğunu kazandı.

Altın adam

Rusya’nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 4. günü akşam seansında bayanlar 67 ve erkekler 68 kiloda yarı final ve final müsabakaları yapıldı. 2012 Londra Olimpiyatları şampiyonu Servet Tazegül, 68 kilo finalinde Rus rakibi Aleksey Denisenko’yu 10-7 yenerek altın madalya kazandı. Servet Tazegül bu sonuçla, 2011 yılından sonra ikinci kez Dünya Şampiyonluğu’na uzandı.

Haberin Devamı

Milli sporcumuz ilk olarak yarı finalde Koreli Dong-Yun Shin’in önüne çıktı. Rakibi karşısında ilk raundu 4-1 galip tamamlayan Servet Tazegül, ikinci raundu da 9-4 önde bitirdi. Karşılaşmayı da 16-13 kazanan milli tekvandocu, finalde Rusya’dan Alexey Denisenko’nun rakibi oldu.

Oldukça hareketli başlayan finalin ilk raundunda zorlanan Servet Tazegül, buna karşın 5-4 önde tamamladı. Daha kontrollü geçen ikinci raunt 7-7 sona erdi. Turnuvanın en çekişmeli geçen müsabakası olarak nitelendirilen finalin son bölümde rakibini 10-7’lik skorla mağlup eden Servet Tazegül, Dünya Şampiyonu olarak, altın madalya kazandı.

Servet Tazegül, 2008, 2010 ve 2014 yıllarında Avrupa Şampiyonası, 2012’de Olimpiyat Oyunları ve 2011’de Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almıştı.

Haberin Devamı

‘Gurur yaşattı’

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Servet Tazegül’ün 10 bin Rus seyirci önünde dünya şampiyonluğunu kazanarak çok önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Başkan Şahin, altın madalya kazanan Servet Tazegül ve gümüş madalya kazanan Nur Tatar’ı kutladı. Servet Tazegül’ün dünya şampiyonluğunun, 2016 Rio Olimpiyatları için bir moral kaynağı olduğunu belirten Şahin, “Servet, çok iyi bir performans sergiledi. Büyük bir gurur yaşattı. Nur Tatar da çok iyi mücadele etti. 2 sporcumuz da 2016 Rio Olimpiyatları’na doğrudan katılma yolunda önemli bir adım attı. Teknik direktörümüz Ali Şahin ve ekibi kutluyorum” dedi.

Nafia Kuş garantiledi

Turnuvada bayanlar artı 73 kiloda mücadele eden Nafia Kuş, yarı finale yükselip madalyayı garantiledi. Nafia Kuş, ikinci turda İranlı Khodabandeh’i, çeyrek finalde dünya 1.’si Meksikalı Acosta’yı yendi. Hatice Kübra Yangın ve Mehmet Dolaş ise elendi. Nafia Kuş, bugün TSİ 17.30’da İngiltere’den Walkden ile karşılaşacak. 5. gün gündüz seansında bugün ayrıca bayanlar 73 kiloda Furkan Asena Aydın ile erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel ve Ali Sarı çıkacak.

Kadınlarda gümüş

Kadınlar 67 kilo finalinde Tayvanlı rakibi Chia Chia Chuang’a yenilen Nur Tatar, gümüş madalyada kaldı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da gümüş madalya alan milli tekvandocu, yarı finalde Kolombiyalı Kathrine Dumar ile karşılaştı. Nur Tatar, 2-1 ile geçip finalde Tayvan’dan Chia Chia Chuang ile eşleşti. Son bölüme 1-0 geride giren milli sporcumuzun son saniyedeki atağına 4 puanlık teknikle cevap veren Chia Chia Chuang, 5-0 kazandı.

Yazarlar