Diğer Altın kızların büyük gururu

Altın kızların büyük gururu

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya şampiyonluğunu 19 yaşında yaşayan Zeliha Ağrıs, “Ne kadar büyük bir başarı elde ettiğimi yeni idrak etmeye başladım” derken, altın madalyalı diğer isim Nur Tatar ise “Dünya şampiyonasında altın kazanmak ve Türkiye halkına armağan etmek onur verici” diye konuştu.

Altın kızların büyük gururu

Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs, elde ettikleri başarının ardından açıklamalarda bulundu. 53 kiloda mücadele eden ve 19 yaşında dünya şampiyonu olan Ağrıs, “Mutluluktan gözyaşlarımı tutamadım. Annemle sabaha kadar telefonda karşılıklı ağladık. Ne kadar büyük bir başarı elde ettiğimi yeni idrak etmeye başladım. Çok büyük bir gurur yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını öğrenince çok heyecanlandığını belirten Zeliha, “İnanın heyecandan ne konuşacağımı bilemedim. Bana her zaman yanımda olacaklarını söyledi ve kutladı. Bir sporcunun bu şekilde desteklenmesi çok gurur verici. Ben de ülkem için her zaman en iyisini yapacağıma dair kendilerine söz verdim” diye konuştu. Kadınlar 67 kilonun şampiyonu Nur Tatar Askari ise “Dünya şampiyonluğu benim için gerçekten çok önemliydi. Önemli bir yeri vardı hayatımda. Dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak ve Türkiye halkına armağan etmek benim için onur verici. Ne mutlu Türküm diyene. Bu madalyam Türkiye’ye armağan olsun” şeklinde konuştu.

Antalya’da oturan Nizamettin ve Birgül Tatar çifti de çocuklarının başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, “Bir tek madalyam eksik. Onu kazanmaya gideceğim’ diyerek vedalaştı. Bizi çok mutlu etti” dediler.

Haberin Devamı

İlgün’den madalya
Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Hatice Kübra İlgün madalyayı garantiledi. Çeyrek finalde Portekiz’den Joana Cunha ile karşılaşan milli tekvandocu, normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten müsabakada rakibini vuruş sayısı üstünlüğüyle yenerek adını yarı finale yazdırdı. İlgün, bugün yarı finalde İsveçli Glasnovic ile karşılaşacak, turnuvanın son gününde kadınlar 62 kiloda İrem Yaman ve erkekler 80 kiloda Yunus Sarı madalya için tatamiye çıkacak.