İspanya La Liga 'Altın Top'u hak ettim'

'Altın Top'u hak ettim'

16.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cristiano Ronaldo, FIFA Ballon d’Or ödülünü kazandığı törenin ardından Milliyet’e çok özel açıklamalar yaptı. Messi ve Ribery’yi geride bırakan Portekizli süper yıldız, “Altın Top’u almak için gerçekten çok çalıştım. Ödülü kazanacağımı hissediyordum” ifadelerini kullandı

Altın Topu hak ettim

YASEMİN A. PELOSİ / ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

FIFA Ballon d’Or (Altın Top) yarışmasında Lionel Messi ve Franck Ribery’yi geride bırakarak zirveye çıkan Cristiano Ronaldo, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen ödül törenini Milliyet adına takip eden tek Türk gazeteci Yasemin Akduman Pelosi’ye özel açıklamalar yaptı.
Törenin yapıldığı görkemli salona herkes kırmızı halıdan geçerek girdi. Ronaldo, Messi ve Ribery ile VIP konuklar ise ayrı bir bölümden giriş yaptı. Ronaldo ve Messi’nin salona girişte birbirlerine selam dahi vermemesi dikkatleri çekti.
Çok istediği Altın Top ödülünü gözyaşları içinde teslim alan Portekizli yıldız törenin ardından sorularımızı yanıtladı. İşte Ronaldo’nun, Milliyet’e özel açıklamaları...

Altın Topu hak ettim


Böylesine büyük bir ödülü ikinci kez kazanmak nasıl bir duygu?
Bu ödül Real Madrid’deki herkesin. Tüm teknik heyetin, takım arkadaşlarımın ve tabii bizi her zaman destekleyen taraftarlarımızın.

Ödülü kazanacağını hissediyor muydun? Yoksa Messi’nin 5. kez alacağını mı düşünmüştün?
Açıkçası Altın Top’u bu sene kazanacağımı hissediyordum. Kesinlikle ben kazanmalıyım diyordum. En son 2008’de aldığım bu ödülü yeniden kazanmak için gerçekten çok çalıştım ve bunu hak ettim. Gelecek sene ödülü 3. kez almak istediğimi şimdiden ilan ediyorum.

Kariyerinde yaklaşık 400 gol attın. En özel golün hangisiydi?
Tüm gollerim benim için özeldir. Bir baba evlatlarını ayırt edebilir mi! Ben de gollerimi ayırt edemem bu yüzden. Hepsi benim parçam gibi.

Geçtiğimiz günlerde Portekiz futbolunun efsanesi Eusebio’yu kaybettik. Onun arkasından neler söylemek istersin?
Hepimiz bir gün öleceğiz ama gerçekten çok üzüldüm. Çünkü Portekiz futbolu amiralini kaybetti. Eusebio, Portekiz için çok büyük işler başardı. Her zaman kalbimizde yaşayacak.

Milyonlarca futbol sever size hayran. Peki siz kimleri beğeniyorsunuz?
Benim için belirli bir isim yok ama şimdiki nesilde çok iyi futbolcular var. Takım arkadaşlarımın yanı sıra Barcelona, B.Münih ve M.City’de forma giyen birçok futbolcuyu beğeniyorum. Onlarla rekabet halinde olmak güzel. Çünkü ben karşımdaki rakiplerimden de güzel futbol bekliyorum.

Türk futbolu için bir şeyler söylemek ister misin?
Türk Milli Takımı’nın, Brezilya’da olmasını isterdim ama maalesef olmadı.

Haberin Devamı

Sıkı dostlar!

Haberin Devamı

Lionel Messi, Altın Top’u Ronaldo’ya kaptırdı ama “elektrik kırmızısı” renkli takım elbisesiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Arjantinli süper yıldız geceye eşi Antonella Rocuzzo ile birlikte gelirken, Franck Ribery ile bol bol sohbet etti. Bayern Münih forması altında muhteşem bir sezon geçiren ancak törenden eli boş ayrılan Ribery ise yaşadığı hayal kırıklığına rağmen gülümsemeye çalıştı.

‘Evlilik olabilir'
Cristiano Ronaldo ödül törenine Rus sevgilisi Irina Shayk ile birlikte katıldı. Portekizli yıldız, “2014’te evlilik görünüyor mu?” sorumuza, “Henüz bunun için karar vermedik. Şans, bakarsınız olur” yanıtını verdi.

RONALDO FİZİK KURALLARINI ALT ÜST ETTİ!