Skorer Amokachi bitti

Amokachi bitti

23.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amokachi bitti

Amokachi bitti


Beşiktaş'ın Nijeryalı forvet oyuncusu Daniel Amokachi'in futbol hayatı bitti. Fransa'da altı ay önce sağ dizinden ameliyat olan, ancak sakatlığı bir türlü düzelmeyen ve Berlin'de Profesör Faruk Durbin tarafından atroskopi yapılan Amokachi'nin kıkırdaklarının eridiği belirtildi.
Durbin, yönetim kuruluna ve Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'a Amokachi ile ilgili gizli bir rapor verdi. Durbin'in raporunda, ameliyatın başarılı geçtiğini, ancak Amokachi'nin yeniden sahalara dönmesinin zor olduğunu belirttiği öğrenildi.
Amokachi konusunda yorum yapmaktan kaçınan Durbin, "Fransa'da yapılan ameliyatta dış menüsküsün tamamının alınması nedeniyle dizin balansı bozuldu. Uzun vadeli fizik tedavisi gerekiyor. Fransa'daki ameliyat hatalı. Eğer altı ay önce uyarılarımızı dinleyip bize gelseydi ve operasyonu o zaman yapsaydık diz bu duruma gelmezdi" dedi.
Bu şok gelişmeler üzerine Başkan Süleyman Seba, İkinci Başkan Hasan Arat ve Asbaşkan Fahrettin Çuroğlu, teknik direktör Feldkamp ile bir araya geldiler. Swiss Otel'de gerçekleşen toplantıda Feldkamp, Almanya'daki çalışmalarıyla ilgili olarak bir rapor verdi. Amokachi'nin dizindeki sakatlığının kendisi için sürpriz olmadığını belirten Feldkamp, Oktay'ın Almanya'ya gönderilerek Durbin tarafından kontrol edilmesini istedi.

Yazarlar