Tenis ‘Ana heyecan’ başladı

‘Ana heyecan’ başladı

20.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ana tablo maçlarının start aldığı TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’un ilk turunda İpek Öz, Hollandalı Rus’a; Pemra Özgen ise Avusturyalı Grabher’e yenilerek elendiler

‘Ana heyecan’ başladı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da bir önceki gün yağmur nedeniyle ertelenen ana tablo karşılaşmaları, dünkü müsabakalarla start aldı. TTF’nin İstinye kortlarında bir kez daha yağıştan dolayı gün içinde yeniden programlandırılan karşılaşmalar sonrasında ikinci tura adını yazdıran isimler belli oldu. Wild card ile turnuvada yer alan milli tenisçi İpek Öz, dünya 74 numarası Hollandalı rakibi Arantxa Rus’a 6-3, 6-1’lik setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya ilk turda veda etti. Pemra Özgen ise elemelerden gelerek ana tabloya kalan Avusturyalı Julia Grabher’e 7-5, 6-2’lik iki setle boyun eğdi. Pemra 5-0 geri düştüğü ilk sette geriden gelerek 5-5’lik dengeyi sağlasa da sonraki bölümde aynı ivmeyi gösteremeyerek maçı çevirme şansını yitirdi.

Haberin Devamı

Şampiyon turladı

İstanbul’un son şampiyonu Sorana Cirstea, ilk tur mücadelesinde Kamilla Rakhimova’yı 6-4, 6-1’le geçerek ikinci tura adını yazdırdı. İspanyol Parrizas Diaz, 7-6, 7-5 ile İtalyan Trevisan’ı geride bırakırken, Macar Anna Bondar ise Çek Martincova’yı 6-4, 7-5 ile mağlup etti.