ING Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'dan Achille Polonara'yı transfer etti!

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'dan Achille Polonara'yı transfer etti!

20.07.2022 - 13:11 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'dan ayrılan İtalyan basketbolcu Achille Polonara'yı renklerine bağladı.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Bekodan Achille Polonarayı transfer etti

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'dan ayrılan İtalyan basketbolcu Achille Polonara'yı renklerine bağladı. Polonara 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN AYRILDI
Yeni sezona kabuk değiştirerek giren Fenerbahçe Beko’da ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. Vesely, De Colo gibi yıldızların ardından Achille Polonara da sarı-lacivertli takımdan ayrıldı.

Polonara, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Beko formasıyla THY Euroleague'de 7.3 sayı, 4.2 ribaunt ve 1.1 asist ortalamarı yakalamıştı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA
“Fenerbahçe Beko'nun 2021-22 sezonu kadrosunda yer alan sporcumuz Achille Polonara ile yollarımız ayrılmıştır. Fenerbahçe Ailesi’ne verdiği katkılardan dolayı sporcumuz Achille Polonara'ya teşekkür eder, kariyerinin yeni döneminde kendisine başarılar dileriz.”

BOLOGNA İSTİYORDU
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'ye büyük beklentilerle katılan ancak rotasyonda istediği kadar forma şansı bulamayan uzun forvet, bu sezon Fenerbahçe'de yaşanan köklü değişimin ardından ülkesi ekiplerinden Virtus Bologna ile görüşmeye başlamıştı. Ancak transfere sonradan dahil olan Anadolu Efes, yıldız oyuncuyu kadrosuna katmayı başardı.

Haberin Devamı

BASKONIA'DA PARLADI
İtalya'da; Teramo, Reggiana ve Dinamo Sassari takımlarında forma giydi. Polonara, 2019 yılında İspanyol ekibi Baskonia'ya transfer olarak ilk kez İtalya dışına çıkmş oldu. İtalya'da; Teramo, Reggiana ve Dinamo Sassari takımlarında forma giydi. Polonara, 2019 yılında İspanyol ekibi Baskonia'ya transfer olarak ilk kez İtalya dışına çıkmış oldu.

Baskonia'daki ilk sezonunda yeteri kadar forma şansı bulamayan Polonara, ikinci sezonda büyük bir çıkış gösterdi. 2020-21 sezonunda Baskonia formasıyla 12 sayı, 6.7 ribanut ve 1.9 sayı ortalamalarıyla oynayan İtalyan oyuncu, Euroleague Oyuncular Birliği tarafından "En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu" oyuncu ödülüne layık görüldü.

Yazarlar