Basketbol Anadolu Efes - Türk Telekom: 88-71

Anadolu Efes - Türk Telekom: 88-71

20.05.2015 - 22:53 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Anadolu Efes sahasında Türk Telekom'u 88-71 yendi.

Anadolu Efes - Türk Telekom: 88-71

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Anadolu Efes sahasında Türk Telekom'u 88-71 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

İLK YARI

Karşılaşmaya iyi başlayan Türk Telekom, Johnson ve Carter'in basketleriyle 3. dakikada 8-3 öne geçti. Konuk takım, Janning'in basketleriyle skora denge getiren Anadolu Efes karşısında Cauley'in son saniye basketiyle ilk periyodu 21-19 üstün geçti.

İkinci periyotta tempoyu yükselten Anadolu Efes, savunmada zorlanan rakibi karşısında Cedi Osman ve Birkan ile sayı üreterek 15. dakikada 32-25 öne geçti. Valters ve Ümit'in basketleriyle farkın açılmasına izin vermeyen Türk Telekom karşısında ev sahibi ekip, ilk yarıyı 38-35 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına da 8-2'lik seriyle başlayan Anadolu Efes, 23. dakikada 9 sayılık (46-37) fark yakaladı. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran lacivert-beyazlılar, Saric, Krstic ve Janning ile bulduğu basketlerle son periyoda da 65-55 önde girdi.

Haberin Devamı

Final periyodunda da etkili oyununu sürdüren Anadolu Efes, rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermedi ve karşılaşmadan 88-71 galip ayrılarak, seride 1-0 öne geçti.

2. MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ

İki galibiyete ulaşacak takımın yarı finale yükseleceği seride ikinci maç, 23 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da oynanacak.

ANADOLU EFES: 88 - TÜRK TELEKOM: 71

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Recep Ankaralı, Ersan Ergüler, Serhat Büker

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 1, Janning 17, Perperoglou 2, Lasme 4, Saric 17, Cedi Osman 11, Emircan Koşut 6, Krstic 13, Heurtel 7, Birkan Batuk 8, Cenk Akyol 2
Başantrenör: Dusan Ivkovic

Türk Telekom: Evren Büker 7, Valters 13, Carter 11, Johnson 12, Cauley 14, Barış Ermiş 4, Roll 3, Ümit Sonkol 7, Rakovic, Pertev Öngüner, Mutlu Akpınar
Başantrenör: Ercüment Sunter

1. Periyot: 19-21
2. Periyot: 38-35
3. Periyot: 65-55
4. Periyot: 88-71

MAÇIN ARDINDAN

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Türk Telekom'u 88-71 yendikleri maçta, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Dusan Ivkovic, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, play-off maçlarının her zaman farklı bir atmosferi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Maça kötü başladıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "İlk periyotta hiç faul yapmadık ve savunmamız çok kötüydü. Özellikle ikinci yarıda takımım toparlandı ve çok iyi bir performans gösterdi. Maçın ve oyunun kontrolünü eline aldı. Bugün kazanmayı hak ettik" diye konuştu.

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter ise geniş ve güçlü kadrosu olan bir rakibe karşı mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün özellikle uzun rotasyonunda sıkıntı yaşadık. Oyunun belirli dönemlerinde iyi oynadık. Son periyotta bir ara fark 6 sayıya indi ancak ondan sonra yorulduk. Geri dönmek de zorlaştı. Ankara'da oynayacağımız maç bizim son şansımız olacak. Sahamızda turu döndürmeye çalışacağız. Anadolu Efes favori. Hem maçı aldılar hem de büyük üstünlük sağladılar. Ankara'daki maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."