Karagümrükspor Andrea Pirlo'dan Fransız basınına olay itiraf: Sır istemiyorum

Andrea Pirlo'dan Fransız basınına olay itiraf: Sır istemiyorum

10.11.2022 - 18:11 | Son Güncellenme:

Sezon başında Fatih Karagümrük'ün başına geçen ancak Türkiye macerası şu ana kadar beklediği gibi geçmeyen Andrea Pirlo, Fransız basınına dikkatleri çeken bir röportaj verdi. Bir dönem Karagümrük forması da giyen Mevlüt Erdinç ise İtalyan teknik adam hakkında çarpıcı sözler dile getirdi. İşte detaylar...

Andrea Pirlodan Fransız basınına olay itiraf: Sır istemiyorum

 Bu sezon başında hocalık kariyerindeki ikinci durağı olarak Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün başına geçen Andrea Pirlo'nun Türkiye'deki macerası beklediği gibi başlamadı. İtalyan teknik adam yönetiminde Karagümrük 13. hafta sonunda 12 puanla 13. sırada yer alıyor. Buna rağmen İtalyan teknik adam zamana ihtiyaç duyduğunu ve takımına inandığını dilem getirdi.

Haberin Devamı

İtalya'da Juventus'u da çalıştıran Fatih Karagümrük'ün teknik direktörü Andrea Pirlo, Fransız basınından L'Equipe'e dikkat çeken bir röportaj verdi.

Juventus'tan ve Fatih Karagümrük'ten gelen teklifi kabul etmesi hakkında konuşan İtalyan teknik adam, "Juventus'a teknik direktörlük yapmanı istediklerinde hayır demek zor. Sanırım 100 kişiden 99'u benimle aynı seçimi yapardı. Çok güzel bir deneyimdi, birçok yönden geliştiriciydi ve bu sadece benim çalışma arzumu güçlendirdi. Ve Fatih Karagümrük'e evet demek benim için kolaydı, çünkü devam etme hırsını hissettim." dedi.

Andrea Pirlodan Fransız basınına olay itiraf: Sır istemiyorum

'YURTDIŞINDA DENEYİMLE ZENGİNLEŞTİRMEK İSTEDİM'

Kariyerinde yeni deneyimler kazanmak için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Pirlo, "Gerçekten kendimi yurtdışında bir deneyimle zenginleştirmek, yeni hisler keşfetmek ve kendimi bilmediğim bir ligde denemek istedim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PİRLO KENDİSİNE ZAMAN TANINMASINI BEKLİYOR

Pirlo ayrıca, Türkiye'de futbolunun meyvelerini vermesi için kendisine zaman verilmesini umduğunu belirtti. Bununla birlikte Juventus'ta iyi nir iş çıkardığına inandığını aktaran İtalyan teknik adam, "Juve'de iyi bir iş çıkardım. Futbol dünyanın her yerinde aynı. Yaptığınız işi sevdiğinizde her yerde antrenörlüğe gidebilirsiniz." sözlerini dile getirdi.

Andrea Pirlodan Fransız basınına olay itiraf: Sır istemiyorum

PİRLO'YA İLGİNÇ YORUM

L'Equipe, haberinde Pirlo'yu ayaklarında süet ayakkabı olan sakin bir insan olarak tanımlıyor. Ayrıca Fransız basını Pirlo için gülümseyen, belki biraz da sohbete alışık olmadığı için utanan, sokakta tanıştığı hayranlarıyla selfie çekmeye müsait, sanat ve tarih tutkunu, her şeyi merak eden biri ifadelerini de kullandı.

SÜLEYMAN HURMA'DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Fransız basını ayrıca Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'nın şu sözlerine de yer verdi: "Andrea zeki bir insan. Nasıl çalıştığını görüyorum, felsefesine inanıyorum ve Avrupa'da oynanabilecek futboldan çok farklı, anlaşılması zor bir lig olan Süper Lig'e uyum sağlayabileceğine inanıyorum. Ama tüm bunlar için taktik ilkelerinden vazgeçmesini istemiyorum… Kazanırsak da kaybedersek de, takımımın oyunu oynadığını görmek istiyorum. Önemli olan sadece sonuçlar değil."

Haberin Devamı

'KARAGÜMRÜK SAHASINDA OYNAMIYOR'

Röportajın yanı sıra Karagümrük'ün kendi sahasında maçları oynamadığını ve bunun dezavantaj yaratabileceğini de aktaran L'Equipe, "Pirlo'nun idealizmi bazen, gerçeklerle çelişebilir" ifadelerini okuyuclarına aktardı.

MEVLÜT ERDİNÇ'TE ÇARPICI SÖZLER

L'Equipe' konuşan eski milli futbolcu Mevlüt Erdinç ise Pirlo'nun Fatih Karagümrük'e imza atmasını 'Şok oldum. İtalyanlar, Pirlo'nun nereye gittiğini asla anlayamaz" şeklinde yorumladı.