Karagümrükspor Andrea Pirlo'nun prensi İtalya yolunda! İşte bonservis bedeli

Andrea Pirlo'nun prensi İtalya yolunda! İşte bonservis bedeli

06.04.2023 - 18:43 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün tecrübeli futbolcusuna dev talip çıktı. Teknik patron Andrea Pirlo'nun prensi, bu sezon gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekerken, İtalya'nın dev kulüplerini peşine taktı.

Andrea Pirlonun prensi İtalya yolunda İşte bonservis bedeli

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük, bu sezon ligde aldığı galibiyetler ile adından söz ettirdi. İtalyan teknik adam, son 11 maçında yenilgi yüzü görmedi ve Karagümrük takımında tarihine geçti. Tecrübeli çalıştırıcının prensi, bu sezon gösterdiği performans ile dikkat çekerken İtalya'nın dev kulüplerini peşine taktı. Transfer sezonu için çalışmalara başlayan kulüpler, Karagümrük'ün tecrübeli futbolcusunu listeye ekledi.

Haberin Devamı

2023 YILINDA MAĞLUP OLMADI

Fatih Karagümrük, 2023 yılında Süper Lig’de çıktığı 11 maçta ise 5 galibiyet, 6 beraberlik elde ederek mağlubiyet görmeyen tek ekip olarak dikkat çekti.

Kırmızı-siyahlılar, 2023 yılında resmi maçlarda aldığı tek yenilgiyi ise Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaştığı Başakşehir karşısında yaşadı. 18 Ocak 2023’te oynanan Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu müsabakasında Başakşehir’e penaltılarla 5-3 kaybeden Karagümrük, kupadan elenmişti.

Andrea Pirlonun prensi İtalya yolunda İşte bonservis bedeli

TAKIMIN YILDIZI DIAGNE

Takımın galibiyetlerinde en önemli pay sahibi olan Fatih Karagümrük'ün golcü futbolcusu Mbaye Diagne, ligde 24 karşılaşmaya çıktı. Senegalli futbolcu söz konusu maçlarda 16 kez rakip fileleri sarsarken, bunun yanında takım arkadaşlarına 5 kez de gol pası verdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İLE KARŞILAŞACAKLAR

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fatih Karagümrük, Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Andrea Pirlo'nun öğrencileri, sarı-lacivertli ekibi yenerek ligdeki seriyi devam ettirmek isteyecek.

İTALYA'DAN DEV TALİPLER

Andrea Pirlo döneminde Karagümrük'ün değişmez stoperi haline gelen Rayyan Baniya'ya İtalyan temsilcileri talip oldu. TuttoSport'un haberine göre İtalya Serie A ekiplerinden Roma ve Torino, Baniya için Karagümrük ile temasa geçti.

Andrea Pirlonun prensi İtalya yolunda İşte bonservis bedeli

BANIYA'NIN BONSERVİS BEDELİ

Haberin detayında Karagümrük'ün Baniya için 5-6 milyon euro aralığında bir fiyat belirlediği ve transferin bu ücret üzerinden gelişeceği kaydedildi.

Öte yandan Roberto Mancini tarafından İtalya Milli Takımı için takip edildiği de vurgulandı.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Pirlo'nun bu sezon vazgeçilmez futbolcusu olan Rayyan Baniya, Karagümrük forması ile 21 müsabaka çıktı. Söz konusu maçlarda 1.797 dakikada süre alan tecrübeli stoper, bu sürede 2 gol atmayı başardı.

Andrea Pirlonun prensi İtalya yolunda İşte bonservis bedeli

ANNESİ TÜRK, BABASI BENİNLİ

Annesi Türk, babası Beninli, kendisi Bologna doğumlu olan Rayyan Baniya, Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmesi durumunda oynayabileceğini belirtmişti. Baniya, henüz bir Milli Takım tercihinde bulunmadı.